Skip to main content

Oud en nieuw


Op de laatste dag van 2017 doen we een poging om te surfen. Het is veel te heftig voor ons, dus we houden het niet lang vol. Geeft niet, we hebben toch even lekker in het water gelegen en nu hebben we de tijd om het eiland een beetje te verkennen.
We rijden langs de noordkust op off the road paden tot aan de grote stranden bij Corralejo, waar we inspecteren of dit een betere surflocatie is voor morgen. Dat is wat een surfleraar op het strand ons vertelde. Er zijn in ieder geval veel kiters. Gaaf om te zien!We sluiten de dag af op ons terras met allerlei lekkere hapjes en de zon op ons gezicht. Wat een heerlijkheid!


En daar gaat de zon. Het laatste licht van 2017!Lekker hapje eten en dan weer naar buiten.


Wat is het gezellig! We kletsen, drinken en zitten heerlijk bij elkaar. Zo leuk!Prachtig met die volle maan!


En de lichtjes van Lajares verderop.


We gaan op tijd slapen en ik ben op met het eerste licht van 2018.Een wandelingetje door de tuin en een heerlijk nieuw jaar en een nieuwe dag voor me.
En daar gaan we weer hoor! Plankjes op het dak!
Proost! Op een geweldig 2018!
Comments

Willy said…
Off topic: heb jij het boek Dans met mij van Jojo Moyes gelezen of Isa of Lotte? Ik vond 'm geweldig!
Anonymous said…
Ik lees al een tijdje mee op je blog en geniet mee van de dingen die schrijft. Mooi hoe jij/jullie in het leven staan!
Leuk om te zien dat jullie zo met surfen bezig zijn. Doet me denken aan een soort cursus die een oud-klasgenootje geeft, combinatie van surfen met yoga! Hierbij een linkje;) http://www.arrianneaukes.com/yoga-windsurf-clinic-1-2018/

Groeten Vimke
jojoco said…
Willy, ik heb het boek zelf gelezen, ben dol op Moyes! Zou 'm Isa ook aanraden, maar helaas, zowel Isa als Lotte moeten zoveel verplicht van school lezen dat ze hun lol in het lezen een beetje zijn kwijtgeraakt....

Vimke, leuk te horen. En yoga combineert met veel sporten goed. Het is al een fijne aanvulling op het hardlopen (zo ben ik ooit met yoga begonnen), veel golfsurfers doen yoga en voor windsurfen is het vast ook een mooie combi. Lijkt me heerlijk zo'n training op Bonaire, al ben ik nooit goed geworden in windsurfen en heb ik daar nooit echt de lol van ingezien.

Popular posts from this blog

Opladen in Fuerteventura

Een aanrader, Fuerteventura?
Die vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. Of tenminste, als je van surfen houdt, is het een volmondig JA!
Maar als je een weekje weg wil naar de zon, niet te ver vliegen, sja, dan vind ik Fuerteventura eerlijk gezegd de minst mooie van de Canarische eilanden. Ik ken ze niet allemaal, maar Tenerife, Madeira (al is dat geen Canarisch eiland volgens mij), Gran Canaria en zelfs het al kale Lanzarote zijn een stuk afwisselender en mooier.
Fuerteventura is ruig. Leeg. Kaal.
Een combinatie van lavavelden en woestijn, het ligt vlak naast de Saharah. Het heeft prachtige stranden, maar het waait er veel en flink (it's in a name), dus op een handdoekje zonnen op het strand is niet echt comfortabel (ik hou dat sowieso niet langer dan een uurtje vol).
De hoofdstad is misschien wel authentiek, maar dan in de Fundamanier van interpreteren. Het heeft geen leuke steegjes of pleintjes en is eigenlijk gewoon vervallen. Corralejo is zo'n typisch toeristenoord, …

De gewone dingen in het nieuwe jaar

Het jaar mag dan wel begonnen zijn in de warmte in Fuerteventura, voor we het wisten waren we weer thuis. Ik vond het niet zo fijn als andere keren - was liever nog langer weggebleven, maar goed. Het dagelijks leven heeft ook wel weer zijn charme.

Het gekke van thuiskomen was wel dat Sammy er niet meer was. Ze was tijdens onze vakantie aangereden op de dijk. Slecht nieuws, waarvan ik pas echt merkte hoe verdrietig ik ervan was, toen we weer thuis waren.
Gelukkig is kleine Sammy/Monki er en houdt die heel veel van knuffelen.

De kerstboom en amaryllis stonden er ook gewoon nog. 

We boften, want we kwamen aan op een stralende zondag. Dat maakt het wennen iets minder heftig.

Maar koud is het wel! En het stormt! En het water staat zo hoog!

We kunnen bijna surfen op ons eigen strandje, ware het niet dat de gevoelstemperatuur zo rond het vriespunt ligt

Het zonnetje zorgt wel voor fijn licht in huis.Isa is ziek geworden en ik maak maar lekkere zoeteaardappelsoep met veel gember.


Knuffelen m…

Een beetje kleur in je dag

In Nederland is de enige kleur vandaag oranje: Code oranje. Vandaar dus maar wat kleur op mijn blog als afleiding van de storm.Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more