Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2017

Wintersport aan de dijk

Zondag. Een stralende zondag. Het dooit. Overal in Nederland kruipen mensen uit hun holen en genieten ze van de stralend blauwe luchten. Ik zie foto's van terrassen voorbij komen en zonder jas in de tuin. Maar wij wonen vlak bij een enorme diepvrieskist en hier is het echt nog ijzig koud in de wind. Niet dat dat uitmaakt, want met dikke kleren aan is het genieten. Nog maar een keer dezelfde wandeling van gisteren. Nu samen met Joost. Het is te mooi om het niet te doen!
Sneeuwstormwandeling

De wereld was plotseling wit. En dan kun je niet anders dan op avontuur gaan! Het stukje dijk waar ik woon is al prachtig, maar zo zijn er veel meer schitterende plekken. Ik maakte een flinke wandeling.
Alle bomen en struiken langs het water hingen vol met ijspegels. Het leken wel grotten, van die druipsteengrotten, maar dan van ijs. 

De oostenwind waaide hard en snijdend en mijn handen bevroren zowat bij het maken van de foto's.

En toen begon het ook nog te sneeuwen. Eerst een beetje lieflijk, wat kleine vlokjes. Maar het werd donkerder en de vlokken werden groter. Ze prikten in mijn ogen en maakten de wereld wit.


Ik voelde me net een eskimo, steeds verder ingesneeuw. Eski-Jo.

Ook de schapen werden witter.

Je kon de molen bijna niet meer zien door de sneeuw.

Wat een pracht! Bijna surrealistisch, alsof ik in een droom liep, want alles klinkt ook anders, gedempter.

De week door - week 6

Halverwege februari is het alweer. Even terugkijken op week 6. We stonden de hele week op de beurs, de Material Experience bij de Bouwbeurs. Ikzelf was daar maar twee dagen, maar Joost was er wel iedere dag en ook een paar avonden en het leverde extra kantoorwerk op. Hartstikke leuk!Ready!Nou moet ik zeggen dat ik beurzen eigenlijk vreselijk vermoeiend vind. Ik kan niet zo goed filteren ofzo, en al dat geroezemoes en die drukte de hele dag, met alle gesprekken en duizend keer hetzelfde verhaal vertellen. Hartstikke intensief en het perfecte recept voor avonden met hoofdpijn. Gelukkig is het maar af en toe.


En weet je, ik maak er gewoon wat leuks van. De meiden hadden een studiedag en gingen shoppen in Utrecht en aan het einde van de middag spraken we af voor een high tea.

Dat was reuze gezellig en erg lekker! Zo maak je er een feestje van.
Ha! De vorst keert terug. Mooi, nog even winter. Dit jaar geniet ik er zo van. Normaal gesproken kan ik niet wachten tot het weer lente wordt, m…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more