Together


Op de sterfdag van Ans kwamen we met zijn allen bij elkaar. Dan moet je ook samen zijn, al is het gemis is die bij-elkaar-heid ook wel weer even extra scherp.

Maar we maakten ook veel plezier met elkaar, dat zou Ans ook gewild hebben. Jan had filmbeelden bij zich, waar we Ans met de kleinkinderen zagen en hoorden praten, zo vol liefde en verwondering. Het klonk zo dichtbij, alsof ze zo de kamer binnen zou kunnen stappen.


We stookten vuur en speelden buiten, aten lekker met elkaar en genoten van het weer. Het was die dag heel slecht voorspeld, maar na wat dikke buien 's morgens was de zon gaan schijnen. Een knipoog van Ans.


Jan had -heel bijzonder- het sieradendoosje van Ans meegenomen en we mochten allemaal iets uitkiezen als aandenken. Dat was wel erg mooi.

Hou elkaar vast en vier het leven. Pluk de dag.
Dat deden we dus maar.

1 comment:

Fleur said...

Wat fijn dat jullie deze dag met elkaar konden beleven. Ondanks alles (want waar rouw is, wat voor iedereen gewoon verschillend werkt is het soms ook lastig om begrip voor elkaars manier en vorm op te brengen) is samen zijn en liefde delen het fijnst. En wat een gemis dan he, iemand te moeten missen die zo vol liefde is..... xxxx

Dit vinden anderen leuk nu