Skip to main content

Together


Op de sterfdag van Ans kwamen we met zijn allen bij elkaar. Dan moet je ook samen zijn, al is het gemis is die bij-elkaar-heid ook wel weer even extra scherp.

Maar we maakten ook veel plezier met elkaar, dat zou Ans ook gewild hebben. Jan had filmbeelden bij zich, waar we Ans met de kleinkinderen zagen en hoorden praten, zo vol liefde en verwondering. Het klonk zo dichtbij, alsof ze zo de kamer binnen zou kunnen stappen.


We stookten vuur en speelden buiten, aten lekker met elkaar en genoten van het weer. Het was die dag heel slecht voorspeld, maar na wat dikke buien 's morgens was de zon gaan schijnen. Een knipoog van Ans.


Jan had -heel bijzonder- het sieradendoosje van Ans meegenomen en we mochten allemaal iets uitkiezen als aandenken. Dat was wel erg mooi.

Hou elkaar vast en vier het leven. Pluk de dag.
Dat deden we dus maar.

Comments

Fleur said…
Wat fijn dat jullie deze dag met elkaar konden beleven. Ondanks alles (want waar rouw is, wat voor iedereen gewoon verschillend werkt is het soms ook lastig om begrip voor elkaars manier en vorm op te brengen) is samen zijn en liefde delen het fijnst. En wat een gemis dan he, iemand te moeten missen die zo vol liefde is..... xxxx

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more