Skip to main content

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel.
Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 

Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.


Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.

De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.


Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struinen, beetje kijken, luisteren naar muziek. Dat is het leuke als je de bands niet kent, dan kom je zomaar onverwachts leuke nieuwe dingen tegen.Chillen op het hemelbed met de dromenvanger erboven. In een kastje onder de grote boom lagen kaarten waarop je een wens mocht schrijven om op te hangen.
Verschillende podia en overal wel iets te doen en te zien.

Maar heel veel publiek was er niet, al zaten er achter mij wel heel wat mensen hoor, dus zo verlaten als het er nu uitziet, dat is ook weer overdreven.
Overal lekkere plekjes om te zitten. Dans je wel genoeg, staat er op het bordje. Ja hoor, ik stond weer te dansen. Als enige weliswaar, maar ach who cares!

Een geweldige nieuwe ontdekking was Engel en Just, met vooral de prachtige trompet erbij. Mooie mix van hiphop en muziek. De tent stroomde vol en ging uit zijn dak.


Zaterdag was meer de familiedag, met veel kindervoorstellingen, slootje scheppen, stempels maken, bier brouwen (of dat een kinderactiviteit was, daar ben ik niet zeker van), en ook weer veel leuke muziek.
Relaxed, kleinschalig, origineel en gezellig. Ik hoop dat ze het volgend jaar weer redden, en ik zou zeggen: hou het in de gaten, want dit is een perfecte start van de zomer!

Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more