Skip to main content

Slovenië dag 3: De Pokljuka kloof


Weer was ik op tijd wakker. En ik had een missie: ik wilde zo graag helemaal naar het eilandje in het midden van het meer van Bled zwemmen. Deze keer zou ik naar het meer gaan wandelen, zodat ik een handdoekje mee kon nemen. De route naar het meer toe is al prachtig, zulke mooie huizen.


Maar het waaide een beetje en het water was onrustig. Ik nam wel een duik en zwom een eindje, maar door de golven kreeg ik steeds water binnen. Dus ik droop af en wandelde via Selo terug. Een prachtige wandeling.


Vandaag stond de Pokljuka kloof op het programma. Ik had er drie jaar geleden al van gehoord en wist alleen dat het een rustigere kloof was dan de machtig mooie Vintgar kloof waar ik al geweest was. Lang leve Google: 'rustiger kloof Bled' intypen en ja hoor, we vonden het.


Ook weer een prachtige wandeling door een kloof die steeds smaller wordt en waar je op een gegeven moment via een smal houten pad echt langs de rotswand loopt.Via een trap ga je door een soort tunnel en aan de andere kant is de kloof weer breder.


Heel veel varens en mooie planten en bloemen.


En heel veel omgevallen bomen. Dikker reuzen, geknapt als lucifershoutjes in de strenge winter van 2006.
We liepen en liepen en raakten het spoor een beetje bijster. De route was over het algemeen best goed aangegeven met stippen, maar niet overal. Onderweg waren we al een man tegengekomen die het niet had kunnen vinden en was teruggegaan, maar wij wilden het gewoon wel proberen. Het was een prachtige route, een heel stuk langs een heel smal pad met aan weerszijden superveel verse frambozen. Maar we snapten de route niet echt, want achteraf bleek dat we ergens zonder dat we dat gemerkt hebben de kloof waren overgestoken en via de andere kant kwamen we na een paar uur lopen weer bij de parkeerplaats uit. Raadselachtig!
Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…