Skip to main content

Slovenië dag 3: De Pokljuka kloof


Weer was ik op tijd wakker. En ik had een missie: ik wilde zo graag helemaal naar het eilandje in het midden van het meer van Bled zwemmen. Deze keer zou ik naar het meer gaan wandelen, zodat ik een handdoekje mee kon nemen. De route naar het meer toe is al prachtig, zulke mooie huizen.


Maar het waaide een beetje en het water was onrustig. Ik nam wel een duik en zwom een eindje, maar door de golven kreeg ik steeds water binnen. Dus ik droop af en wandelde via Selo terug. Een prachtige wandeling.


Vandaag stond de Pokljuka kloof op het programma. Ik had er drie jaar geleden al van gehoord en wist alleen dat het een rustigere kloof was dan de machtig mooie Vintgar kloof waar ik al geweest was. Lang leve Google: 'rustiger kloof Bled' intypen en ja hoor, we vonden het.


Ook weer een prachtige wandeling door een kloof die steeds smaller wordt en waar je op een gegeven moment via een smal houten pad echt langs de rotswand loopt.Via een trap ga je door een soort tunnel en aan de andere kant is de kloof weer breder.


Heel veel varens en mooie planten en bloemen.


En heel veel omgevallen bomen. Dikker reuzen, geknapt als lucifershoutjes in de strenge winter van 2006.
We liepen en liepen en raakten het spoor een beetje bijster. De route was over het algemeen best goed aangegeven met stippen, maar niet overal. Onderweg waren we al een man tegengekomen die het niet had kunnen vinden en was teruggegaan, maar wij wilden het gewoon wel proberen. Het was een prachtige route, een heel stuk langs een heel smal pad met aan weerszijden superveel verse frambozen. Maar we snapten de route niet echt, want achteraf bleek dat we ergens zonder dat we dat gemerkt hebben de kloof waren overgestoken en via de andere kant kwamen we na een paar uur lopen weer bij de parkeerplaats uit. Raadselachtig!
Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more