Skip to main content

Slovenië dag 3: De Pokljuka kloof


Weer was ik op tijd wakker. En ik had een missie: ik wilde zo graag helemaal naar het eilandje in het midden van het meer van Bled zwemmen. Deze keer zou ik naar het meer gaan wandelen, zodat ik een handdoekje mee kon nemen. De route naar het meer toe is al prachtig, zulke mooie huizen.


Maar het waaide een beetje en het water was onrustig. Ik nam wel een duik en zwom een eindje, maar door de golven kreeg ik steeds water binnen. Dus ik droop af en wandelde via Selo terug. Een prachtige wandeling.


Vandaag stond de Pokljuka kloof op het programma. Ik had er drie jaar geleden al van gehoord en wist alleen dat het een rustigere kloof was dan de machtig mooie Vintgar kloof waar ik al geweest was. Lang leve Google: 'rustiger kloof Bled' intypen en ja hoor, we vonden het.


Ook weer een prachtige wandeling door een kloof die steeds smaller wordt en waar je op een gegeven moment via een smal houten pad echt langs de rotswand loopt.Via een trap ga je door een soort tunnel en aan de andere kant is de kloof weer breder.


Heel veel varens en mooie planten en bloemen.


En heel veel omgevallen bomen. Dikker reuzen, geknapt als lucifershoutjes in de strenge winter van 2006.
We liepen en liepen en raakten het spoor een beetje bijster. De route was over het algemeen best goed aangegeven met stippen, maar niet overal. Onderweg waren we al een man tegengekomen die het niet had kunnen vinden en was teruggegaan, maar wij wilden het gewoon wel proberen. Het was een prachtige route, een heel stuk langs een heel smal pad met aan weerszijden superveel verse frambozen. Maar we snapten de route niet echt, want achteraf bleek dat we ergens zonder dat we dat gemerkt hebben de kloof waren overgestoken en via de andere kant kwamen we na een paar uur lopen weer bij de parkeerplaats uit. Raadselachtig!
Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more