Skip to main content

Naanbroodjes, wandelingen en regenbuien


Juli in Nederland. All about the bees and the butterflies. Maar echt. er zijn er zoveel in de tuin. Vlinders fladderen overal en bijen eten zich ongans aan stuifmeel of nectar.


Joost maait het gras. Strak hoor!


Ik deed een warm loopje. En lag daarna heerlijk in de tuin.


Ochtenden in Nederland: lekker zwemmen! Eerst de schaapjes goedemorgen wensen (en door de schapenpoep laveren, de hele dijk ligt vol).


Stukkie zwemmen. Brrrr. Heel stuk kouder dan in Slovenië!


Lotte naar een vriendin gebracht en lekker gewandeld in De Rijp. 


Joost is weer druk aan het klussen. Een beetje ruimte in het wilde bos maken en zijn werkplaats voorbereiden. De Amerikaanse Schoolbus wordt straks een mooie werkplaats.
Ik bewonder de bloemetjes nog maar eens een keer.


Lotte oppikken en genieten van de mooie wolken met gouden randjes.Weer een beetje rommelen in de tuin.
En op zondag naar de duinen voor een mooie loop. Weer eens wat anders dan langs de dijk. Het zou volgens mijn weer app even tien minuutjes regenen, maar dan droog worden. Ik had geen zin om te wachten en ging in de regen van start. Maar het hield niet meer op. Pas de laatste 10 minuten klaarde het wat op. Gaf niets, als je eenmaal nat bent, is het heerlijk in de regen. En door het harde werken in het mulle zand en tegen de duinen op, had ik het helemaal niet koud.


Nog zo leuk: zelf naan brood maken! Ik suck in brood maken. Op de een of andere manier wordt het bij mij altijd een soort bakstenen, of juist van binnen niet gaar ofzo. Maar dit was echt zo easy peasy. 400 gram zelfrijzend bakmeel (ik gebruikte een mix van de restjes, bakmeel, gewoon meel en een schepje bakpoeder) en 300 gram yoghurt (hier gebruikte ik ook weer een restje Turkse yoghurt met gewone volle yoghurt), beetje zout erin, kneden tot een redelijk kleverig deeg. Daarvan bolletjes platrollen. Ook een mixje maken van olijfolie, knoflook en za'atar. Dat erop smeren en dan een paar minuutjes in de grillpan.


Echt yummie!


Joost deed de rest van de bbq, inclusief megalekker toetje: gegrilde wilde perzik, met yoghurt met een zakje vanillesuiker erdoor.
Feestmaal!Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more