Skip to main content

Heel veel blije dingen in de laatste dagen van juni


Een verzameling van leuks en moois in de laatste week van juni. Een heel bakje vol versgeplukt fruit. Uit eigen tuin.


Deze zag ik toen ik op zoek was naar een cadeautje voor iemand, ik appte de foto naar Isa, die de slogan meer dan beaamt.


Een borrel ter ere van het eindexamen en de 18e verjaardag, op een helaas niet zo'n zonnige middag, maar wel op een hele feestelijke plek.


Suus was even in Nederland en ik had haar al veel te lang niet gezien. Ik reed naar Amsterdam voor een gezellige lunch. En een superlekkere, dat ook.


Gelukkig duurt het nu niet zo lang voor ik haar weer zie!


Dit vond ik altijd al zo'n mooi gebouw toen ik er nog vlak bij in de buurt woonde. Ik zo me eigenlijk eens in de geschiedenis ervan moeten verdiepen, zo'n bijna Noors huis aan de Amstelveense weg. Maar ook zonder die kennis geniet ik er enorm van.


Weer fluks aan het werk in de tuin. Het staat er niet zomaar zo stralend bij. Maar tuinwerk is misschien wel het leukste werk, zo leuk dat je het beter tuinspelen kunt noemen.
Ik haal buiten naar binnen.


En na een paar uurtjes snoeien is het extra genieten om te zitten met een wijntje en een heel leuk boek van iemand die ook zo van de natuur geniet.Deze houdt 't gewoon bij standje chill.


Tadaaa, 100 dagen achter elkaar (sinds ik op wintersport een dagje miste, maar toen was ik ook al een paar weken aan de gang). Ik probeer mijn 'tree' geel te houden en herhaal zo steeds van alles. Maar ik ben op zoek naar wat leuks en nieuws om mijn Spaans verder te oefenen en te verbeteren. 


Weer eens een echte snelheidstraining, een ouderwetse 30-20-10. Dat was weer even inkomen!


Zomereten, kippendijen van de big green egg, met allerlei soorten salade en groente, het ziet er minder lekker uit dan dat het smaakte.


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…