Skip to main content

Donkere wolken en een eiland in het IJ


Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met koffie aan het water.


Fikkie steken in de tuin. Blijft verbazingwekkend, hoe je dan gewoon de hele tijd in de vlammen kunt kijken zonder dat het gaat vervelen.


Rondje tuin, genieten van de bloemen.


Nog een avondje eten met vriendinnen en vakantieplannen bespreken met elkaar. Ik was er op tijd en kon zo nog een beetje struinen. Is mijn hobby, struinen op nieuwe plekken.


Langs de boten, nog een beetje een rafelrandje van de stad. Ik hou van rafelrandjes, vooral als er klaprozen bloeien.
Er wordt gebouwd en een heel stuk Nieuw Amsterdam wordt uit de grond gestampt in de Houthavens. De Pontsteiger torent hoog boven de rest uit.


Betonnen vierkanten die langzaam gevuld worden met leven, met gezinnen, met verhalen. En gelukkig ook een paar kinderen die op straat speelden. Maar wel heel weinig groen hier.....


Deze vlakte is binnen afzienbare tijd ook volgebouwd.


Hier gaan we eten, het REM eiland. Opa Jan vertelde het al, dit lag eerst in de Noordzee en werd gebruikt om uitzendingen van TV Noordzee te broadcasten. Nu kun je er heerlijk eten, met prachtig uitzicht over het IJ en de stad. 


Als je naar boven durft (ok, er is ook een lift) via de enge trap in de harde wind en regen.
En weer een goedemorgen, van deze vriend die zijn haar nog moet borstelen ;).


Fijne dag maar weer allemaal!


Comments

Anonymous said…
Jij ook een heel fijne dag met mooie momenten.

Groet,
Manon
Anonymous said…
Veel plezier in Californië in augustus!

Francina.

Popular posts from this blog

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more