Skip to main content

Donkere wolken en een eiland in het IJ


Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met koffie aan het water.


Fikkie steken in de tuin. Blijft verbazingwekkend, hoe je dan gewoon de hele tijd in de vlammen kunt kijken zonder dat het gaat vervelen.


Rondje tuin, genieten van de bloemen.


Nog een avondje eten met vriendinnen en vakantieplannen bespreken met elkaar. Ik was er op tijd en kon zo nog een beetje struinen. Is mijn hobby, struinen op nieuwe plekken.


Langs de boten, nog een beetje een rafelrandje van de stad. Ik hou van rafelrandjes, vooral als er klaprozen bloeien.
Er wordt gebouwd en een heel stuk Nieuw Amsterdam wordt uit de grond gestampt in de Houthavens. De Pontsteiger torent hoog boven de rest uit.


Betonnen vierkanten die langzaam gevuld worden met leven, met gezinnen, met verhalen. En gelukkig ook een paar kinderen die op straat speelden. Maar wel heel weinig groen hier.....


Deze vlakte is binnen afzienbare tijd ook volgebouwd.


Hier gaan we eten, het REM eiland. Opa Jan vertelde het al, dit lag eerst in de Noordzee en werd gebruikt om uitzendingen van TV Noordzee te broadcasten. Nu kun je er heerlijk eten, met prachtig uitzicht over het IJ en de stad. 


Als je naar boven durft (ok, er is ook een lift) via de enge trap in de harde wind en regen.
En weer een goedemorgen, van deze vriend die zijn haar nog moet borstelen ;).


Fijne dag maar weer allemaal!


Comments

Anonymous said…
Jij ook een heel fijne dag met mooie momenten.

Groet,
Manon
Anonymous said…
Veel plezier in Californië in augustus!

Francina.

Dit vinden anderen leuk nu

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…