Skip to main content

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag


Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.


Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.


Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, bedankt voor weer zo'n fijne dag!


Een stukje sterker van het rennen in de heuvels in Slovenië, was het heerlijk hardlopen in Nederland.


Werkdag in Amsterdam. Ook daar maak ik gewoon een soort vakantie van. Er is niet veel voor nodig, je neemt de bus een half uurtje eerder en struint vervolgens via de grachten, steegjes en straatjes kriskras door het centrum van Amsterdam naar mijn werklocatie aan de Prinsengracht vlak bij de Leidsestraat. Zo kom je de mooiste dingen tegen. En vroeg in de ochtend viel het mee met de toeristen.

Ochtendkoffie en een duik. Het fijnste begin van de dag!


Isa's vriendje gaat over een paar weken emigreren. Dat is best wel slikken. Ze genieten vooralsnog maar van de tijd samen.


Ik vind ze lief!


Leuk artikel in de Flow. Meer vrijheid in je leven betekent voor mij meer vrijheid in mijn dag zoeken. Ik heb ook een koophuis, ben zelfstandig ondernemer met bijbehorende drukte en werk, ik doe graag leuke dingen en heb best een volle agenda. Maar ik zoek de vrijheid op. Werk bewust minder dan zou kunnen. Ik heb liever meer vrije tijd, dan meer geld. En ook mijn werkdagen zelf heb ik de afgelopen jaren zo ingericht dat ik vrijer ben in mijn indeling en mijn besteding van tijd. Ik geniet van mijn werk, alleen maar vakantie zou me gaan vervelen. Maar ik probeer het vrije vogel gevoel zoveel mogelijk in iedere dag te brengen. Natuurlijk lukt dat niet altijd en heb ik net zoals iedereen ook soms de balen van de lange to do lists en alles wat moet. Maar steeds vaker lukt het me om ook in de suffe dingen die moeten het fijne en leuke te zien. Wassen bijvoorbeeld is een stomme klus, die steeds maar weer terugkomt. Maar het sorteren, ophangen en opvouwen en vervolgens de stapeltjes frisruikende was naar ieders kamer brengen, heeft ook een soort van rustgevend iets in zich. Met een muziekje op weer lekker alles schoon en fris. Boodschappen doen vind ik stom, maar iedere week weer heerlijk vers fruit en veel groente in huis, daar word ik blij van, dus dan kijk ik maar weer naar de uitkomst. En werken is ook niet alleen maar leuke dingen, maar door de dagen slim in te delen en ook vrije dagen in de week te hebben, geeft het ook een voldaan en productief gevoel. Bovendien is het ook weer heel gaaf om samen dingen op te bouwen en te zien groeien. Om risico's te nemen, fouten te maken en successen te boeken. Om mensen te ontmoeten, ideeën uit te werken en te DOEN!


Het vrije vogel gevoel bestaat voor mij ook uit Eerste Keren. Nieuwe dingen doen en ontdekken. Dat deed ik met Lotte. We gingen samen naar de sportschool. Zij sport regelmatig met Isa of met vriendinnen, maar ik was altijd een beetje bang voor de sportschool. Intimiderend al die apparaten. Zo'n loopband, daar struikel ik natuurlijk direct op en van die andere toestellen weet ik niet hoe ze werken. Maar samen met Lotte was leuk. We liepen op de loopband, deden een spannend traploop apparaat en trainden onze benen, billen, rug, armen en buik. En ik struikelde maar 1x en nog tamelijk onopvallend ook.


Na de sportschool nog even buiten een wandelingetje, buiten bevalt me uiteindelijk toch het beste. Met mijn Spaanse les in mijn oren dwaal ik dan lekker langs de dijk.


Een mooie die ik zag bij de strandopgang als afsluiter! 
Fijne dag meelezers, probeer een beetje vakantie in jouw komende uur te stoppen.


Comments

Anonymous said…
Lieve Jolanda, wat geniet ik toch enorm van jouw mooie blogs. Je bent een inspiratiebron voor me. Fijn dat je de tijd neemt om dit met ons te delen. Weet dat het enorm wordt gewaardeerd!

Hartelijke groet uit Utrecht,
Gabrielle
Conny said…
Soms zou ik willen dat het leven zo makkelijk was en dat ik kon doen wat jij schetst. Minder werken, meer genieten. Maar de relatie die ik heb met mijn man laat dat niet toe. En alleen thuis zitten (dus minder werken) vind ik niet leuk. Ik weet niet of je mijn blog volgt, maar dan zou je daarop uit kunnen opmaken dat je soms wel heel graag iets wilt, maar soms ook geen keuze hebt of toch dat de keuze zó drastisch is, dat je gesteund moet worden in die keuze. En ik heb zowel van mijn man áls van mijn werkgever geen steun.
Ik vind jouw blog heerlijk om te lezen, mooie foto’s ook, maar als ik dit lees, word ik verdrietig. Dat ligt niet aan jou, maar aan mij. Omdat ik ook zó graag wil, maar niet kan….
En dan probeer ik écht de leuke dingen te zien, maar soms is dat best wel eens lastig.

Lieve groet,
Conny (papillon60.blog)
jojoco said…
@Conny, dat is nou niet zo leuk om te horen, dat iemand verdrietig wordt van mijn blog. Het is geenszins bedoeld om anderen de ogen uit te steken ofzo, maar dat blijft natuurlijk wel het nadeel als je je eigen mooie momenten on line deelt. Het zijn alleen de mooie momenten maar en mensen die mij goed kennen weten dat ook hier de omstandigheden niet altijd ideaal zijn geweest.

Daarbij realiseer ik me ook in wat voor bevoorrechte positie wij ons bevinden, opgegroeid in een Westers land vol mogelijkheden, opleiding kunnen volgen en de gezondheid en mogelijkheden hebben om dromen waar te maken. Ik ben niet zo'n uitgebreide bloglezer en ken jouw verhalen niet (behalve dat ik laatst een kijkje nam en je een prachtige tuin hebt!) maar ik wens je alle goeds toe!

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more