Skip to main content

Week 24: Geluk ligt op straat, eh, groeit in de tuin


Waar word je als mens nou gelukkig van? Het is een trend om meer en meer je geluk na te streven. Doelen te stellen en te hard te werken om je passie te volgen. Allemaal leuk en aardig, maar voor mij ligt geluk vooral in het beseffen van wat ik nu allemaal al om me heen heb. 

Zo vond ik een heel bosje klavertje vier in de tuin. Ze stonden er zomaar opeens. 


En terwijl ik hard aan het werken ben, ligt naast me iemand die wel weet hoe het moet. 


Geluk is ook het strandje in de ochtend en de koeien in het land.


Na het werk op het weiland in het hoge gras gaan liggen en de zon op mijn gezicht voelen.


Lekker chillen op de bank, gewoon lekker lui zijn.


En daar extra van genieten omdat de uren ervoor niet lui waren. Er is zoveel werk in de tuin te doen. Maar het lukt me steeds beter om dat werk zelf ook als leuk te zien en niet als een noodzakelijk kwaad om iets anders te bereiken.


Dus geniet ik ervan om alle planten en bloemen te zien groeien terwijl ik het onkruid weg haal. Ik luister naar de kikkers en zie de zon ondergaan.


Als je er met je neus boven op zit, zie je pas goed hoe mooi sommige bloemen zijn.De haan raakt gewend aan zijn nieuwe slaapverblijf.

Ook geluk: een regengboog op de badkamervloer, omdat de zon net via een bepaalde hoek naar binnenvalt.


Vers fruit en een smoothie in het gras.Rondjes lopen, ondanks de hitte. Ik doe het rustig aan, mijn kuit gaat gelukkig weer wat beter.Zoveel vlinders en bijen.


Kiekeboe. De wereld is anders als je 'm door een gaatje bekijkt.


Als ik dan zo langs het water struin, let ik op de kleine dingen, een veertje, geel mos, een mooie tak of een glimmende schelp.
Wakker worden met een frisse duik. Dan is het echt Zomer!Bedtijd meneer Haan.Die kleuren zijn zo mooi!


Knuffelen met Rocky. Ook dat is geluk!
Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more