Skip to main content

Week 24: Geluk ligt op straat, eh, groeit in de tuin


Waar word je als mens nou gelukkig van? Het is een trend om meer en meer je geluk na te streven. Doelen te stellen en te hard te werken om je passie te volgen. Allemaal leuk en aardig, maar voor mij ligt geluk vooral in het beseffen van wat ik nu allemaal al om me heen heb. 

Zo vond ik een heel bosje klavertje vier in de tuin. Ze stonden er zomaar opeens. 


En terwijl ik hard aan het werken ben, ligt naast me iemand die wel weet hoe het moet. 


Geluk is ook het strandje in de ochtend en de koeien in het land.


Na het werk op het weiland in het hoge gras gaan liggen en de zon op mijn gezicht voelen.


Lekker chillen op de bank, gewoon lekker lui zijn.


En daar extra van genieten omdat de uren ervoor niet lui waren. Er is zoveel werk in de tuin te doen. Maar het lukt me steeds beter om dat werk zelf ook als leuk te zien en niet als een noodzakelijk kwaad om iets anders te bereiken.


Dus geniet ik ervan om alle planten en bloemen te zien groeien terwijl ik het onkruid weg haal. Ik luister naar de kikkers en zie de zon ondergaan.


Als je er met je neus boven op zit, zie je pas goed hoe mooi sommige bloemen zijn.De haan raakt gewend aan zijn nieuwe slaapverblijf.

Ook geluk: een regengboog op de badkamervloer, omdat de zon net via een bepaalde hoek naar binnenvalt.


Vers fruit en een smoothie in het gras.Rondjes lopen, ondanks de hitte. Ik doe het rustig aan, mijn kuit gaat gelukkig weer wat beter.Zoveel vlinders en bijen.


Kiekeboe. De wereld is anders als je 'm door een gaatje bekijkt.


Als ik dan zo langs het water struin, let ik op de kleine dingen, een veertje, geel mos, een mooie tak of een glimmende schelp.
Wakker worden met een frisse duik. Dan is het echt Zomer!Bedtijd meneer Haan.Die kleuren zijn zo mooi!


Knuffelen met Rocky. Ook dat is geluk!
Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more