Skip to main content

Week 24: Geluk ligt op straat, eh, groeit in de tuin


Waar word je als mens nou gelukkig van? Het is een trend om meer en meer je geluk na te streven. Doelen te stellen en te hard te werken om je passie te volgen. Allemaal leuk en aardig, maar voor mij ligt geluk vooral in het beseffen van wat ik nu allemaal al om me heen heb. 

Zo vond ik een heel bosje klavertje vier in de tuin. Ze stonden er zomaar opeens. 


En terwijl ik hard aan het werken ben, ligt naast me iemand die wel weet hoe het moet. 


Geluk is ook het strandje in de ochtend en de koeien in het land.


Na het werk op het weiland in het hoge gras gaan liggen en de zon op mijn gezicht voelen.


Lekker chillen op de bank, gewoon lekker lui zijn.


En daar extra van genieten omdat de uren ervoor niet lui waren. Er is zoveel werk in de tuin te doen. Maar het lukt me steeds beter om dat werk zelf ook als leuk te zien en niet als een noodzakelijk kwaad om iets anders te bereiken.


Dus geniet ik ervan om alle planten en bloemen te zien groeien terwijl ik het onkruid weg haal. Ik luister naar de kikkers en zie de zon ondergaan.


Als je er met je neus boven op zit, zie je pas goed hoe mooi sommige bloemen zijn.De haan raakt gewend aan zijn nieuwe slaapverblijf.

Ook geluk: een regengboog op de badkamervloer, omdat de zon net via een bepaalde hoek naar binnenvalt.


Vers fruit en een smoothie in het gras.Rondjes lopen, ondanks de hitte. Ik doe het rustig aan, mijn kuit gaat gelukkig weer wat beter.Zoveel vlinders en bijen.


Kiekeboe. De wereld is anders als je 'm door een gaatje bekijkt.


Als ik dan zo langs het water struin, let ik op de kleine dingen, een veertje, geel mos, een mooie tak of een glimmende schelp.
Wakker worden met een frisse duik. Dan is het echt Zomer!Bedtijd meneer Haan.Die kleuren zijn zo mooi!


Knuffelen met Rocky. Ook dat is geluk!
Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …