Skip to main content

Volgepakt weekend: show, wedstrijd en dorpstraditie


Hihaaa! Een weekend dat bijna een hele vakantie lijkt. Zo gaat dat in de zomer, waar de dagen lang zijn en er zoveel leuke feestjes en dingen zijn. Ik maakte selfies met mijn dochters met mijn nieuwe telefoon, waar je Smile tegen kunt roepen, in plaats van dat je heel ingewikkeld moet richten én het knopje tegelijkertijd moet indrukken.

Smile indeed!


Lotte trad op met het Talententheater. Dat was heel mooi en ook een beetje zielig. Het is de laatste voorstelling die ze doet, volgend jaar gaat ze dans doen in Purmerend, dichter bij school en haar leven daar. Zo'n eindvoorstelling is dan extra speciaal, in de schouwburg, al een half jaar zijn ze ervoor aan het repeteren en de dans met de vlaggen, daar keek ze zo naar uit. Hierbij combineerden ze dans en zwaaien en omhoog gooien en weer opvangen van vlaggen, daar hadden ze hard voor geoefend en het zag er supercool uit. Even leek er een kink in de kabel te komen door de gebroken pols, maar gelukkig: een week voor de voorstelling mocht het gips eraf en ze kon alles nog!


En toen was het moment daar, tussen dans 1 en de dans met vlaggen zat een krappe tijdsspanne, waarin ze zich moesten omkleden, opnieuw laten schminken en een gekke oranje pruik met piekhaar op moesten. In de hectiek achter de coulissen raakte Lottes vlag kwijt. En zo kwam het dat de hele groep op het podium stond en Lotte verdrietig in de coulissen aan het zoeken. Ik vond het zo ontzettend sneu.

Gelukkig hield ze er al met al wel een heel blij gevoel aan over, toch een intensieve tijd, met lange repetities en een hele dag wachten en oefenen in de schouwburg.


In het weekend was er ook tijd voor wandelingetjes door de tuin, het belooft een heel goed bramenjaar te gaan worden.
Ik las een mooi boek, over een Noordhollands dorpje tijdens de kermis, een beetje nostalgisch, alsof de tijd stilstond - herkenbaar met ons eigen dorp nu, waar het ook kermis is en waar ik ook vaak het gevoel heb dat ik in een andere tijdzone zit.


Een ochtendduik!Chillen op het strandje.


We gaven Lotte toverbalpioenen na de voorstelling.


De kermistraditie in ons dorp: de oldtimeroptocht, die voornamelijk bestaat uit prachtige oldtimer trekkers en waar mensen uit de hele omgeving op af komen.


Schitterend toch, iedereen die voor het huis zit om te zwaaien en een lange sliert aan mooie trekkers en auto's.Ook Joost reed mee, samen met Morris.


En maar weer afkoelen in het water. Puur geluk tijdens zulke warme dagen. Op de radio hoor je over alle files richting de stranden. Wij zitten hier in alle rust.Oeps, een koe is de sloot doorgebanjerd en stond in onze tuin. Laatst stond er ook al een koe op de weg en zagen we sporen in onze slootrand, dus nu was er wat kluswerk nodig om een extra hek te plaatsen.


En weer even chillen in de hangstoel in de schaduw.Net als deze jongen. Letterlijk gevoerd door de warmte.
Ik liep al vroeg hard, in de Beemster, waar nog een beetje schaduw was.


Isa had in die hitte een wedstrijd. De regiokampioenschappen. Ze was eerste geworden voor de zitcompetitie bij haar eigen manege en ging nu samen met een groep naar Assendelft. Die arme meiden ploften zowat uit elkaar van de hitte.Joost en ik kwamen kijken, zo vaak rijdt ze niet dit soort wedstrijden en we moedigen haar graag aan. Wij vonden natuurlijk dat ze het helemaal geweldig deed.


Zo leuk: met een hele groep, allemaal naar elkaar kijken, het mooiste wedstrijdjasje delen, elkaar helpen en aanmoedigen. Ik vind de sfeer bij hun zo ontzettend leuk. En dat kan ik niet zeggen van de sfeer die er bij sommige andere groepjes hing, een soort onaardige gespannenheid, zo'n soort strenge ontevredenheid, ik richtte mijn aandacht maar weer snel op de weliswaar wat rommeliger, maar veel knussere groep uit de Beemster.


Die sloten hun dag af met een lekker ijsje!


En ik sloot het weekend af op het terras, waar het maar niet echt donker wilde worden.

Comments

Anonymous said…
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said…
Wat een mooie foto's weet jij toch altijd weer te plaatsen op jouw blog! En dit te delen. Je woont dan ook in een prachtige omgeving.


HedwigPopular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more