Volgepakt weekend: show, wedstrijd en dorpstraditie


Hihaaa! Een weekend dat bijna een hele vakantie lijkt. Zo gaat dat in de zomer, waar de dagen lang zijn en er zoveel leuke feestjes en dingen zijn. Ik maakte selfies met mijn dochters met mijn nieuwe telefoon, waar je Smile tegen kunt roepen, in plaats van dat je heel ingewikkeld moet richten én het knopje tegelijkertijd moet indrukken.

Smile indeed!


Lotte trad op met het Talententheater. Dat was heel mooi en ook een beetje zielig. Het is de laatste voorstelling die ze doet, volgend jaar gaat ze dans doen in Purmerend, dichter bij school en haar leven daar. Zo'n eindvoorstelling is dan extra speciaal, in de schouwburg, al een half jaar zijn ze ervoor aan het repeteren en de dans met de vlaggen, daar keek ze zo naar uit. Hierbij combineerden ze dans en zwaaien en omhoog gooien en weer opvangen van vlaggen, daar hadden ze hard voor geoefend en het zag er supercool uit. Even leek er een kink in de kabel te komen door de gebroken pols, maar gelukkig: een week voor de voorstelling mocht het gips eraf en ze kon alles nog!


En toen was het moment daar, tussen dans 1 en de dans met vlaggen zat een krappe tijdsspanne, waarin ze zich moesten omkleden, opnieuw laten schminken en een gekke oranje pruik met piekhaar op moesten. In de hectiek achter de coulissen raakte Lottes vlag kwijt. En zo kwam het dat de hele groep op het podium stond en Lotte verdrietig in de coulissen aan het zoeken. Ik vond het zo ontzettend sneu.

Gelukkig hield ze er al met al wel een heel blij gevoel aan over, toch een intensieve tijd, met lange repetities en een hele dag wachten en oefenen in de schouwburg.


In het weekend was er ook tijd voor wandelingetjes door de tuin, het belooft een heel goed bramenjaar te gaan worden.
Ik las een mooi boek, over een Noordhollands dorpje tijdens de kermis, een beetje nostalgisch, alsof de tijd stilstond - herkenbaar met ons eigen dorp nu, waar het ook kermis is en waar ik ook vaak het gevoel heb dat ik in een andere tijdzone zit.


Een ochtendduik!Chillen op het strandje.


We gaven Lotte toverbalpioenen na de voorstelling.


De kermistraditie in ons dorp: de oldtimeroptocht, die voornamelijk bestaat uit prachtige oldtimer trekkers en waar mensen uit de hele omgeving op af komen.


Schitterend toch, iedereen die voor het huis zit om te zwaaien en een lange sliert aan mooie trekkers en auto's.Ook Joost reed mee, samen met Morris.


En maar weer afkoelen in het water. Puur geluk tijdens zulke warme dagen. Op de radio hoor je over alle files richting de stranden. Wij zitten hier in alle rust.Oeps, een koe is de sloot doorgebanjerd en stond in onze tuin. Laatst stond er ook al een koe op de weg en zagen we sporen in onze slootrand, dus nu was er wat kluswerk nodig om een extra hek te plaatsen.


En weer even chillen in de hangstoel in de schaduw.Net als deze jongen. Letterlijk gevoerd door de warmte.
Ik liep al vroeg hard, in de Beemster, waar nog een beetje schaduw was.


Isa had in die hitte een wedstrijd. De regiokampioenschappen. Ze was eerste geworden voor de zitcompetitie bij haar eigen manege en ging nu samen met een groep naar Assendelft. Die arme meiden ploften zowat uit elkaar van de hitte.Joost en ik kwamen kijken, zo vaak rijdt ze niet dit soort wedstrijden en we moedigen haar graag aan. Wij vonden natuurlijk dat ze het helemaal geweldig deed.


Zo leuk: met een hele groep, allemaal naar elkaar kijken, het mooiste wedstrijdjasje delen, elkaar helpen en aanmoedigen. Ik vind de sfeer bij hun zo ontzettend leuk. En dat kan ik niet zeggen van de sfeer die er bij sommige andere groepjes hing, een soort onaardige gespannenheid, zo'n soort strenge ontevredenheid, ik richtte mijn aandacht maar weer snel op de weliswaar wat rommeliger, maar veel knussere groep uit de Beemster.


Die sloten hun dag af met een lekker ijsje!


En ik sloot het weekend af op het terras, waar het maar niet echt donker wilde worden.

2 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Wat een mooie foto's weet jij toch altijd weer te plaatsen op jouw blog! En dit te delen. Je woont dan ook in een prachtige omgeving.


HedwigDit vinden anderen leuk nu