Skip to main content

Volgepakt weekend: show, wedstrijd en dorpstraditie


Hihaaa! Een weekend dat bijna een hele vakantie lijkt. Zo gaat dat in de zomer, waar de dagen lang zijn en er zoveel leuke feestjes en dingen zijn. Ik maakte selfies met mijn dochters met mijn nieuwe telefoon, waar je Smile tegen kunt roepen, in plaats van dat je heel ingewikkeld moet richten én het knopje tegelijkertijd moet indrukken.

Smile indeed!


Lotte trad op met het Talententheater. Dat was heel mooi en ook een beetje zielig. Het is de laatste voorstelling die ze doet, volgend jaar gaat ze dans doen in Purmerend, dichter bij school en haar leven daar. Zo'n eindvoorstelling is dan extra speciaal, in de schouwburg, al een half jaar zijn ze ervoor aan het repeteren en de dans met de vlaggen, daar keek ze zo naar uit. Hierbij combineerden ze dans en zwaaien en omhoog gooien en weer opvangen van vlaggen, daar hadden ze hard voor geoefend en het zag er supercool uit. Even leek er een kink in de kabel te komen door de gebroken pols, maar gelukkig: een week voor de voorstelling mocht het gips eraf en ze kon alles nog!


En toen was het moment daar, tussen dans 1 en de dans met vlaggen zat een krappe tijdsspanne, waarin ze zich moesten omkleden, opnieuw laten schminken en een gekke oranje pruik met piekhaar op moesten. In de hectiek achter de coulissen raakte Lottes vlag kwijt. En zo kwam het dat de hele groep op het podium stond en Lotte verdrietig in de coulissen aan het zoeken. Ik vond het zo ontzettend sneu.

Gelukkig hield ze er al met al wel een heel blij gevoel aan over, toch een intensieve tijd, met lange repetities en een hele dag wachten en oefenen in de schouwburg.


In het weekend was er ook tijd voor wandelingetjes door de tuin, het belooft een heel goed bramenjaar te gaan worden.
Ik las een mooi boek, over een Noordhollands dorpje tijdens de kermis, een beetje nostalgisch, alsof de tijd stilstond - herkenbaar met ons eigen dorp nu, waar het ook kermis is en waar ik ook vaak het gevoel heb dat ik in een andere tijdzone zit.


Een ochtendduik!Chillen op het strandje.


We gaven Lotte toverbalpioenen na de voorstelling.


De kermistraditie in ons dorp: de oldtimeroptocht, die voornamelijk bestaat uit prachtige oldtimer trekkers en waar mensen uit de hele omgeving op af komen.


Schitterend toch, iedereen die voor het huis zit om te zwaaien en een lange sliert aan mooie trekkers en auto's.Ook Joost reed mee, samen met Morris.


En maar weer afkoelen in het water. Puur geluk tijdens zulke warme dagen. Op de radio hoor je over alle files richting de stranden. Wij zitten hier in alle rust.Oeps, een koe is de sloot doorgebanjerd en stond in onze tuin. Laatst stond er ook al een koe op de weg en zagen we sporen in onze slootrand, dus nu was er wat kluswerk nodig om een extra hek te plaatsen.


En weer even chillen in de hangstoel in de schaduw.Net als deze jongen. Letterlijk gevoerd door de warmte.
Ik liep al vroeg hard, in de Beemster, waar nog een beetje schaduw was.


Isa had in die hitte een wedstrijd. De regiokampioenschappen. Ze was eerste geworden voor de zitcompetitie bij haar eigen manege en ging nu samen met een groep naar Assendelft. Die arme meiden ploften zowat uit elkaar van de hitte.Joost en ik kwamen kijken, zo vaak rijdt ze niet dit soort wedstrijden en we moedigen haar graag aan. Wij vonden natuurlijk dat ze het helemaal geweldig deed.


Zo leuk: met een hele groep, allemaal naar elkaar kijken, het mooiste wedstrijdjasje delen, elkaar helpen en aanmoedigen. Ik vind de sfeer bij hun zo ontzettend leuk. En dat kan ik niet zeggen van de sfeer die er bij sommige andere groepjes hing, een soort onaardige gespannenheid, zo'n soort strenge ontevredenheid, ik richtte mijn aandacht maar weer snel op de weliswaar wat rommeliger, maar veel knussere groep uit de Beemster.


Die sloten hun dag af met een lekker ijsje!


En ik sloot het weekend af op het terras, waar het maar niet echt donker wilde worden.

Comments

Anonymous said…
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said…
Wat een mooie foto's weet jij toch altijd weer te plaatsen op jouw blog! En dit te delen. Je woont dan ook in een prachtige omgeving.


HedwigDit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …