Skip to main content

Van Ibiza naar Spanje

Oktober 2015. Ibiza. Een waar paradijs: een zonnig strand, een heerlijk terras in de schaduw met een grote kan Sangria. Feeststemming.
'Jongens, ik moet jullie iets vertellen' zo begon Petra, een beetje aarzelend. En met een brok in haar keel vertelde ze over haar plannen om met het gezin te emigreren. Naar Spanje. 

Het zou heel wat voeten in aarde hebben, ze moesten scholen bezoeken voor de meisjes, hun huis verkopen, van alles regelen. Het zou echt niet één, twee, drie zijn. Maar zoals dat gaat met de tijd, vloog het voorbij en nu woont ze al bijna een jaar in Spanje. Ik ging er zelf al eens heen in november, maar nu gingen we eindelijk weer een weekje met zijn vieren op pad. Vriendschap tanken.


Van Rotterdam naar Barcelona, waar we een autootje huurden en ik in een paar uurtjes naar Tortosa reed. De eerste en laatste nacht zouden we bij Petra logeren en tussendoor een paar dagen vakantie in een vakantie in de buurt van Valencia. 


Gezellig om mee te draaien in het gezin. Mijn lievelingshond Dio weer te zien en te wennen aan de enthousiaste nieuwe aanwinst Zev-die ik nog wel een beetje eng vind.




We struinden in de omgeving rondom het huis. Zo'n fijne plek. 



Alle ladies.




We pikten zijdelings de finale van Ajax mee, waarbij de treurigheid om het verlies snel werd weggeproost. Salud! Op een heerlijke vakantie!













Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.



Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.



Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.




Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.



En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.



L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more