Skip to main content

Random zomerfotootjes


 

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!


Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.


Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is nog flink doorbuffelen voor ze, maar ze gaan hartstikke goed, allebei!


Wandeling met Joost naar het heitje van Katham, waar het veenpluis nu te zien is. Leuk dat er zoveel bijzondere natuur gewoon vlak bij te vinden is.


Echt zomer: van die kleine knalrode aardbeitjes, vol smaak.


Lekker dansen op Reuring. Gezellig was het!


En nog maar weer eens een rondje zwemmen.Lotte bakte pannenkoeken voor de lunch en ik kleedde die aan met nectarine, turkse yoghurt en een blaadje munt. Mjammjam.


En 's avonds maakte ik een salade met little gem, serrano ham, nectarines, tomaatjes, een restje van de gegrilde groente van de dag ervoor en burrata. Zo lekker!


De meisjes wilden me eens onder handen nemen. De een met de steiltang, de ander met make up kwasten. Ik ben niet zo damesachtig, gebruik eigenlijk nooit make up, nooit een fohn en pas sinds een jaar dagcreme. Ik was mijn gezicht gewoon met water en zeep en doe alleen voor werk of feestjes af en toe een beetje mascara en lipgloss op. Dat moest eens anders. En het werd anders. Ik herkende mezelf amper meer, zeker toen snapchat ook nog eens mijn rimpels wegvaagde en een glinstertje aan mijn ogen toevoegde. Leuk verkleedpartijtje!
Dus ik ga binnenkort eens wat make up aanschaffen en wat meer een dame worden. Alhoewel, vanmorgen liep ik heerlijk in de regen in mijn oude kloffie en daar word ik uiteindelijk het allergelukkigst van.


Comments

Papillon60 said…
Grappig! Ik heb nu ook SnapChat maar gedownload. Wat ik wel irritant vind zijn die geluidjes. Beetje voorzichtig zijn op kantoor dus....

Conny

Dit vinden anderen leuk nu

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …