Skip to main content

Isa is 16!


Sja, zo paste je nog op de onderarm van Joost, toen we druk aan het verbouwen waren om Amsterdam te verlaten voor de Beemster. En zo doe je rij examen voor je scooterrijbewijs om nog zelfstandiger de wereld te verkennen. 

Sweet Sixteen. 16 jaar. Ik vind het nogal wat. 


Kijk nou toch eens hoe klein je toen was en wat voor indringende donkere ogen.
"Wat kijkt hij boos" hoorde ik regelmatig als ik met jou in de wagen rondliep.

Maar dat was niet boos, dat is gewoon je Isa-blik.


Wat waren we gelukkig met je, zo'n mooi, lief, klein druktemakertje. En wat heb jij veel plezier en geluk in ons leven gebracht.


Toen was je nog een muppie. Nu ben je 16, doe je volgend jaar eindexamen. Heb je een vol en leuk leven, met een grote groep vriendinnen en vrienden, een vriendje, heel wat baantjes, de manege en oh ja, ook nog school waar je het prima doet. Je bent een kanjer in plannen en handig time-management en je weet je energie heel goed te verdelen: precies genoeg voor wat 'Moet' en de rest voor wat je wil.
Als het nodig is, ben je een hele harde werker, je haalt goede cijfers en je verdient je eigen geld. Maar je hebt nu al in de gaten dat het leven om veel meer draait dan werken alleen. Mooi om te zien!


We versierden het huis, het is toch ook wel echt een mijlpaal en dat moet je vieren.


Een fijne make up kwast (of hoe heet zoiets, ik heb er geen verstand van), een lekker luchtje en een tweede gaatje in je oren, dat kreeg je van ons.


Met een boel herinneringen.


Wat aten 's middags een taartje en 's avonds gingen we uit eten met zijn viertjes. Gezellig!

Op de terugweg zat ik als een dolgelukkige moeder naast mijn jarige meisje.


We love each other! Party!Waar je al heel lang naar uit kijkt (en wij stiekem ook): een scooter! Opa Peter heeft al een tijd wat geld gespaard voor je studie en met allerlei argumenten heb je hem overtuigd dat vervoer naar je studie toe ook bij studie hoort. En zo mocht je een deel gebruiken voor een scooter. Samen met Joost vond je een prachtige tweedehands Vespa. Dat gaat jou heel veel extra vrijheid geven. En ons heel veel ritjes schelen. Het is onze keus geweest om zo ver af van de bewoonde wereld te gaan wonen en we hebben altijd gezegd dat we graag brengen en halen. 's Avonds laat vind ik het geen fijn idee om een meisje alleen te laten fietsen door de polder. Maar dat zijn heel wat ritjes: naar de sportschool, de manege,vriendje, vriendinnen, feestjes. Straks kun je dat gewoon lekker zelf!Mooie lieve schat, ik wens je een geweldig nieuw jaar toe!


Je vierde het niet alleen met ons, maar ook met je vrienden en familie. Een high tea met lieve mensen om je heen en een gezellige borrel. Daar heb ik geen foto's meer van, soms moet je de camera gewoon wegleggen en zelf meedoen in de gezelligheid. Gelukkig is er toch nog beeld genoeg van deze mooie dag!


Comments

Willy said…
Van harte gefeliciteerd met Isa! Zestien, zeker een mijlpaal. Ik hoop dat ze veel veilige kilometers gaat maken op haar scooter; heel praktisch, zeker daar waar jullie wonen. Wat een beauty's zijn het, Isa en Lotte! En wat een ontzettend mooie ballonnen; leuk met die kaartjes met tekst erop!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…