Skip to main content

Isa is 16!


Sja, zo paste je nog op de onderarm van Joost, toen we druk aan het verbouwen waren om Amsterdam te verlaten voor de Beemster. En zo doe je rij examen voor je scooterrijbewijs om nog zelfstandiger de wereld te verkennen. 

Sweet Sixteen. 16 jaar. Ik vind het nogal wat. 


Kijk nou toch eens hoe klein je toen was en wat voor indringende donkere ogen.
"Wat kijkt hij boos" hoorde ik regelmatig als ik met jou in de wagen rondliep.

Maar dat was niet boos, dat is gewoon je Isa-blik.


Wat waren we gelukkig met je, zo'n mooi, lief, klein druktemakertje. En wat heb jij veel plezier en geluk in ons leven gebracht.


Toen was je nog een muppie. Nu ben je 16, doe je volgend jaar eindexamen. Heb je een vol en leuk leven, met een grote groep vriendinnen en vrienden, een vriendje, heel wat baantjes, de manege en oh ja, ook nog school waar je het prima doet. Je bent een kanjer in plannen en handig time-management en je weet je energie heel goed te verdelen: precies genoeg voor wat 'Moet' en de rest voor wat je wil.
Als het nodig is, ben je een hele harde werker, je haalt goede cijfers en je verdient je eigen geld. Maar je hebt nu al in de gaten dat het leven om veel meer draait dan werken alleen. Mooi om te zien!


We versierden het huis, het is toch ook wel echt een mijlpaal en dat moet je vieren.


Een fijne make up kwast (of hoe heet zoiets, ik heb er geen verstand van), een lekker luchtje en een tweede gaatje in je oren, dat kreeg je van ons.


Met een boel herinneringen.


Wat aten 's middags een taartje en 's avonds gingen we uit eten met zijn viertjes. Gezellig!

Op de terugweg zat ik als een dolgelukkige moeder naast mijn jarige meisje.


We love each other! Party!Waar je al heel lang naar uit kijkt (en wij stiekem ook): een scooter! Opa Peter heeft al een tijd wat geld gespaard voor je studie en met allerlei argumenten heb je hem overtuigd dat vervoer naar je studie toe ook bij studie hoort. En zo mocht je een deel gebruiken voor een scooter. Samen met Joost vond je een prachtige tweedehands Vespa. Dat gaat jou heel veel extra vrijheid geven. En ons heel veel ritjes schelen. Het is onze keus geweest om zo ver af van de bewoonde wereld te gaan wonen en we hebben altijd gezegd dat we graag brengen en halen. 's Avonds laat vind ik het geen fijn idee om een meisje alleen te laten fietsen door de polder. Maar dat zijn heel wat ritjes: naar de sportschool, de manege,vriendje, vriendinnen, feestjes. Straks kun je dat gewoon lekker zelf!Mooie lieve schat, ik wens je een geweldig nieuw jaar toe!


Je vierde het niet alleen met ons, maar ook met je vrienden en familie. Een high tea met lieve mensen om je heen en een gezellige borrel. Daar heb ik geen foto's meer van, soms moet je de camera gewoon wegleggen en zelf meedoen in de gezelligheid. Gelukkig is er toch nog beeld genoeg van deze mooie dag!


Comments

Willy said…
Van harte gefeliciteerd met Isa! Zestien, zeker een mijlpaal. Ik hoop dat ze veel veilige kilometers gaat maken op haar scooter; heel praktisch, zeker daar waar jullie wonen. Wat een beauty's zijn het, Isa en Lotte! En wat een ontzettend mooie ballonnen; leuk met die kaartjes met tekst erop!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more