Isa is 16!


Sja, zo paste je nog op de onderarm van Joost, toen we druk aan het verbouwen waren om Amsterdam te verlaten voor de Beemster. En zo doe je rij examen voor je scooterrijbewijs om nog zelfstandiger de wereld te verkennen. 

Sweet Sixteen. 16 jaar. Ik vind het nogal wat. 


Kijk nou toch eens hoe klein je toen was en wat voor indringende donkere ogen.
"Wat kijkt hij boos" hoorde ik regelmatig als ik met jou in de wagen rondliep.

Maar dat was niet boos, dat is gewoon je Isa-blik.


Wat waren we gelukkig met je, zo'n mooi, lief, klein druktemakertje. En wat heb jij veel plezier en geluk in ons leven gebracht.


Toen was je nog een muppie. Nu ben je 16, doe je volgend jaar eindexamen. Heb je een vol en leuk leven, met een grote groep vriendinnen en vrienden, een vriendje, heel wat baantjes, de manege en oh ja, ook nog school waar je het prima doet. Je bent een kanjer in plannen en handig time-management en je weet je energie heel goed te verdelen: precies genoeg voor wat 'Moet' en de rest voor wat je wil.
Als het nodig is, ben je een hele harde werker, je haalt goede cijfers en je verdient je eigen geld. Maar je hebt nu al in de gaten dat het leven om veel meer draait dan werken alleen. Mooi om te zien!


We versierden het huis, het is toch ook wel echt een mijlpaal en dat moet je vieren.


Een fijne make up kwast (of hoe heet zoiets, ik heb er geen verstand van), een lekker luchtje en een tweede gaatje in je oren, dat kreeg je van ons.


Met een boel herinneringen.


Wat aten 's middags een taartje en 's avonds gingen we uit eten met zijn viertjes. Gezellig!

Op de terugweg zat ik als een dolgelukkige moeder naast mijn jarige meisje.


We love each other! Party!Waar je al heel lang naar uit kijkt (en wij stiekem ook): een scooter! Opa Peter heeft al een tijd wat geld gespaard voor je studie en met allerlei argumenten heb je hem overtuigd dat vervoer naar je studie toe ook bij studie hoort. En zo mocht je een deel gebruiken voor een scooter. Samen met Joost vond je een prachtige tweedehands Vespa. Dat gaat jou heel veel extra vrijheid geven. En ons heel veel ritjes schelen. Het is onze keus geweest om zo ver af van de bewoonde wereld te gaan wonen en we hebben altijd gezegd dat we graag brengen en halen. 's Avonds laat vind ik het geen fijn idee om een meisje alleen te laten fietsen door de polder. Maar dat zijn heel wat ritjes: naar de sportschool, de manege,vriendje, vriendinnen, feestjes. Straks kun je dat gewoon lekker zelf!Mooie lieve schat, ik wens je een geweldig nieuw jaar toe!


Je vierde het niet alleen met ons, maar ook met je vrienden en familie. Een high tea met lieve mensen om je heen en een gezellige borrel. Daar heb ik geen foto's meer van, soms moet je de camera gewoon wegleggen en zelf meedoen in de gezelligheid. Gelukkig is er toch nog beeld genoeg van deze mooie dag!


1 comment:

Willy said...

Van harte gefeliciteerd met Isa! Zestien, zeker een mijlpaal. Ik hoop dat ze veel veilige kilometers gaat maken op haar scooter; heel praktisch, zeker daar waar jullie wonen. Wat een beauty's zijn het, Isa en Lotte! En wat een ontzettend mooie ballonnen; leuk met die kaartjes met tekst erop!

Dit vinden anderen leuk nu