Skip to main content

Springsnow in Amsterdam

In mei sneeuwt het in Amsterdam. Gouden sneeuwvlokjes dwarrelen rond, vormen ritselende hopen op de keitjes en een gouden laag in de grachten. De stad ritselt en wervelt. Het is een bijzonder verschijnsel, waar gek genoeg de meeste mensen haastig aan voorbij lopen.


Maar wat blijkt, ik ben niet de enige die geniet van dit bijzondere verschijnsel. Er is zelfs een naam en een site bij gemaakt: Springsnow.nl.

Ze hebben een prachtig filmpje op de site en zelfs een heuse wandeling langs de mooiste iepen van de stad. (wist je dat Amsterdam zo'n 77000 iepen telt?). In mei laten de iepen hun zaadjes vallen en lijkt het of het sneeuwt. Het is magisch.

The Elm Seeds from Springsnow in Amsterdam on Vimeo.

Een bericht gedeeld door jopluktdedag (@jopluktdedag) op


Ik was voor werk in Amsterdam en probeer op dat soort dagen altijd extra vroeg te zijn, zodat ik nog wat tijd heb om rond te wandelen. Deze keer ging ik ook nog eens uit eten met vriendinnen, en had ik na mijn werk een paar uurtjes op te vullen. Lopend over de grachten, genieten van een zomers Amsterdam met lentesneeuw. Dat voelde bijna als vakantie.

Tip: rust en groen midden in de drukte
Een van de mooiste plekjes uit Amsterdam: de tuin bij het Rijksmuseum. Nu vol prachtige tulpen.
Het leven is kort, het is daarom de kunst om te genieten van het moois.
Of zoals ze vroeger al wijs formuleerden: Ars longa vita brevis.


Het is de kunst om op de kleine dingen te letten. Dan kom je zomaar een pinguïn tegen.Amsterdam is prachtig.
Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …