Skip to main content

Springsnow in Amsterdam

In mei sneeuwt het in Amsterdam. Gouden sneeuwvlokjes dwarrelen rond, vormen ritselende hopen op de keitjes en een gouden laag in de grachten. De stad ritselt en wervelt. Het is een bijzonder verschijnsel, waar gek genoeg de meeste mensen haastig aan voorbij lopen.


Maar wat blijkt, ik ben niet de enige die geniet van dit bijzondere verschijnsel. Er is zelfs een naam en een site bij gemaakt: Springsnow.nl.

Ze hebben een prachtig filmpje op de site en zelfs een heuse wandeling langs de mooiste iepen van de stad. (wist je dat Amsterdam zo'n 77000 iepen telt?). In mei laten de iepen hun zaadjes vallen en lijkt het of het sneeuwt. Het is magisch.

The Elm Seeds from Springsnow in Amsterdam on Vimeo.

Een bericht gedeeld door jopluktdedag (@jopluktdedag) op


Ik was voor werk in Amsterdam en probeer op dat soort dagen altijd extra vroeg te zijn, zodat ik nog wat tijd heb om rond te wandelen. Deze keer ging ik ook nog eens uit eten met vriendinnen, en had ik na mijn werk een paar uurtjes op te vullen. Lopend over de grachten, genieten van een zomers Amsterdam met lentesneeuw. Dat voelde bijna als vakantie.

Tip: rust en groen midden in de drukte
Een van de mooiste plekjes uit Amsterdam: de tuin bij het Rijksmuseum. Nu vol prachtige tulpen.
Het leven is kort, het is daarom de kunst om te genieten van het moois.
Of zoals ze vroeger al wijs formuleerden: Ars longa vita brevis.


Het is de kunst om op de kleine dingen te letten. Dan kom je zomaar een pinguïn tegen.Amsterdam is prachtig.
Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more