Skip to main content

Moederdagweekend


Nog helemaal vol van de Springsnow in Amsterdam probeer ik mijn gezin ervan te overtuigen hoe leuk het is om daar te wandelen en de mooie sneeuw te bekijken. Ik schuif mijn telefoon met filmpjes voor hun hoofd. 'Ja mam, hartstikke mooi' weten ze er nog uit te persen. Maar animo om samen een echte wandeling te doen, die is er niet.

Tot 's middags op de familie app. Berichtjes van Isa met het voorstel om samen gezellig naar Amsterdam uit eten te gaan. 'en dat we dan ook bij die gekke blaadjes gaan lopen even'.

Ik veer blij op! Leuk! Met zijn allen uit eten is altijd leuk en hiermee sta ik helemaal te popelen. En dus gaan we. In de grote zwarte Amerikaan de grachten over. Dat het enorm heeft gehoosd en dat alle 'springsnow' als vieze plakkerige derrie in de hoeken ligt, daar letten we gewoon niet op. Ik hups over de grachten en trek me niets aan van de opmerkingen van mijn gezin die af en toe braaf knikken als ik zeg 'Leuk he, allemaal?'. We moeten er allemaal erg om lachen.

Een bericht gedeeld door jopluktdedag (@jopluktdedag) op


En we maken nog een gezellig gezinsportret ook. Dat gaat niet zomaar hoor. Tien x over want dan staat de een er stom op, dan de ander. Joost is al afgehaakt intussen ;), maar hij is gelukt hoor! En ik word er blij van, zo'n foto met zijn vieren.


We eten heerlijk en ik loop nog langs deze leuke etalage. Waar blijft de tijd? Nou, daar dus.


Moederdag is een topdag. De ochtend voor mezelf, want iedereen slaapt uit. Ik geniet in de tuin en aan het water.
En ergens tegen half 11 word ik binnengeroepen. Voor het moederdagontbijt. Zo mooi en lief gemaakt. Dan smelt je toch? Met lieve kaartjes, heerlijk fruit (dat ze zelf nog zijn wezen halen, omdat ik bij het boodschappen doen niet genoeg had meegenomen). Hartjesbroodje, heerlijke koffie.  Helemaal blij ben ik.'s Middags komt mijn moeder en gaan we met de meiden naar de Molen, naar het moederdagfestival. Voornamelijk voor kleine kinderen, maar wij halen een lekker taartje.


Joost slingert de Big Green Egg aan, die niet groen is en ook niet van het echte merk, maar wel heerlijke dingen oplevert.De zonsondergang komt met een toegift. De meisjes hebben ook nog echte chocoladetruffels gehaald, mijn lievelings!Tot laat ben ik in de tuin aan de gang. Het is zo'n avond waarop je eigenlijk niet naar binnen wil.
Comments

Anonymous said…
Ohhhh wat geniet ik weer met je mee!!! Miek
Anonymous said…
Mooie foto van de familie blauw/bruinoog!


Adriana

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more