Skip to main content

Leuk plekje: B&B de Norgerstee in Norg - Drenthe


'Hoe kom je toch aan die leuke plekjes?' hoor ik wel eens. Sja, hoe kom ik erop? Ik vind het heerlijk om op avontuur te gaan en vind het dan leuk om net even ergens anders uit te komen dan in een standaard hotel. Voor mij bestaan vakanties voor een groot deel ook al uit de voorpret, van tevoren bedenken waar we heen willen en daar leuke plekjes zoeken. En met internet is dat ook supermakkelijk. Ik gebruik vaak AirBnB, vooral in Amerika hebben die een geweldig aanbod, maar ook in Parijs hadden we zo een heel mooi appartement. Maar ook Tripadvisor en Booking zijn heel behulpzaam. Het is een kwestie van een beetje speuren. En dat had ons nu een nachtje in een geweldige B&B opgeleverd: De Norgerstee


Aan een van de brinken in Norg ligt de Norgerstee, een voormalige café-boerderij, waar in de stallen appartementen zijn gebouwd. Eigenaar Hein is druk bezig om in de boerderij nog weer nieuwe appartementen te bouwen. Helemaal met de hand, van boom tot kozijn, is hij bezig om in het monument moderne fijne vakantieverblijven te maken.


Wij logeerden in de Paardenstal, waar een extra bed voor Lotte bijgezet kon worden. Heerlijk plekje, met eigen keukentje, een fijn bed en een prachtig bad vrij in de slaapkamer.Heel leuk om de oude elementen, zoals houten verweerde deuren en verroeste kettingen terug te zien komen in een verder heerlijk licht interieur. En de locatie is perfect, midden in het oude dorp, vlak bij de bossen.


Nog een tip (die we van Hein kregen): Tafel 20. Van buiten zou je het niet echt verwachten, de huisstijl met het telefooncelgroen is niet echt mijn smaak, maar binnen ziet het er knus uit, met een grote haard. En belangrijker: ze koken echt prima! Een heel leuk concept, waarbij je kiest voor het menu van de dag en dan 5 kleine voorgerechtjes en 5 nagerechtjes krijgt en voor het hoofdgerecht kunt kiezen tussen vlees, vis en vegetarisch. Dat was dus echt smullen. Zo leuk altijd, die kleine hapjes en verschillende smaken! Voor nog geen 30 euro heb je het gehele menu.
's Morgens vroeg lekker een stuk wandelen.


En dan het heerlijke ontbijt! Genieten!


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …