Skip to main content

Leuk plekje: B&B de Norgerstee in Norg - Drenthe


'Hoe kom je toch aan die leuke plekjes?' hoor ik wel eens. Sja, hoe kom ik erop? Ik vind het heerlijk om op avontuur te gaan en vind het dan leuk om net even ergens anders uit te komen dan in een standaard hotel. Voor mij bestaan vakanties voor een groot deel ook al uit de voorpret, van tevoren bedenken waar we heen willen en daar leuke plekjes zoeken. En met internet is dat ook supermakkelijk. Ik gebruik vaak AirBnB, vooral in Amerika hebben die een geweldig aanbod, maar ook in Parijs hadden we zo een heel mooi appartement. Maar ook Tripadvisor en Booking zijn heel behulpzaam. Het is een kwestie van een beetje speuren. En dat had ons nu een nachtje in een geweldige B&B opgeleverd: De Norgerstee


Aan een van de brinken in Norg ligt de Norgerstee, een voormalige café-boerderij, waar in de stallen appartementen zijn gebouwd. Eigenaar Hein is druk bezig om in de boerderij nog weer nieuwe appartementen te bouwen. Helemaal met de hand, van boom tot kozijn, is hij bezig om in het monument moderne fijne vakantieverblijven te maken.


Wij logeerden in de Paardenstal, waar een extra bed voor Lotte bijgezet kon worden. Heerlijk plekje, met eigen keukentje, een fijn bed en een prachtig bad vrij in de slaapkamer.Heel leuk om de oude elementen, zoals houten verweerde deuren en verroeste kettingen terug te zien komen in een verder heerlijk licht interieur. En de locatie is perfect, midden in het oude dorp, vlak bij de bossen.


Nog een tip (die we van Hein kregen): Tafel 20. Van buiten zou je het niet echt verwachten, de huisstijl met het telefooncelgroen is niet echt mijn smaak, maar binnen ziet het er knus uit, met een grote haard. En belangrijker: ze koken echt prima! Een heel leuk concept, waarbij je kiest voor het menu van de dag en dan 5 kleine voorgerechtjes en 5 nagerechtjes krijgt en voor het hoofdgerecht kunt kiezen tussen vlees, vis en vegetarisch. Dat was dus echt smullen. Zo leuk altijd, die kleine hapjes en verschillende smaken! Voor nog geen 30 euro heb je het gehele menu.
's Morgens vroeg lekker een stuk wandelen.


En dan het heerlijke ontbijt! Genieten!


Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more