Skip to main content

Leuk plekje: B&B de Norgerstee in Norg - Drenthe


'Hoe kom je toch aan die leuke plekjes?' hoor ik wel eens. Sja, hoe kom ik erop? Ik vind het heerlijk om op avontuur te gaan en vind het dan leuk om net even ergens anders uit te komen dan in een standaard hotel. Voor mij bestaan vakanties voor een groot deel ook al uit de voorpret, van tevoren bedenken waar we heen willen en daar leuke plekjes zoeken. En met internet is dat ook supermakkelijk. Ik gebruik vaak AirBnB, vooral in Amerika hebben die een geweldig aanbod, maar ook in Parijs hadden we zo een heel mooi appartement. Maar ook Tripadvisor en Booking zijn heel behulpzaam. Het is een kwestie van een beetje speuren. En dat had ons nu een nachtje in een geweldige B&B opgeleverd: De Norgerstee


Aan een van de brinken in Norg ligt de Norgerstee, een voormalige café-boerderij, waar in de stallen appartementen zijn gebouwd. Eigenaar Hein is druk bezig om in de boerderij nog weer nieuwe appartementen te bouwen. Helemaal met de hand, van boom tot kozijn, is hij bezig om in het monument moderne fijne vakantieverblijven te maken.


Wij logeerden in de Paardenstal, waar een extra bed voor Lotte bijgezet kon worden. Heerlijk plekje, met eigen keukentje, een fijn bed en een prachtig bad vrij in de slaapkamer.Heel leuk om de oude elementen, zoals houten verweerde deuren en verroeste kettingen terug te zien komen in een verder heerlijk licht interieur. En de locatie is perfect, midden in het oude dorp, vlak bij de bossen.


Nog een tip (die we van Hein kregen): Tafel 20. Van buiten zou je het niet echt verwachten, de huisstijl met het telefooncelgroen is niet echt mijn smaak, maar binnen ziet het er knus uit, met een grote haard. En belangrijker: ze koken echt prima! Een heel leuk concept, waarbij je kiest voor het menu van de dag en dan 5 kleine voorgerechtjes en 5 nagerechtjes krijgt en voor het hoofdgerecht kunt kiezen tussen vlees, vis en vegetarisch. Dat was dus echt smullen. Zo leuk altijd, die kleine hapjes en verschillende smaken! Voor nog geen 30 euro heb je het gehele menu.
's Morgens vroeg lekker een stuk wandelen.


En dan het heerlijke ontbijt! Genieten!


Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more