Leuk plekje: B&B de Norgerstee in Norg - Drenthe


'Hoe kom je toch aan die leuke plekjes?' hoor ik wel eens. Sja, hoe kom ik erop? Ik vind het heerlijk om op avontuur te gaan en vind het dan leuk om net even ergens anders uit te komen dan in een standaard hotel. Voor mij bestaan vakanties voor een groot deel ook al uit de voorpret, van tevoren bedenken waar we heen willen en daar leuke plekjes zoeken. En met internet is dat ook supermakkelijk. Ik gebruik vaak AirBnB, vooral in Amerika hebben die een geweldig aanbod, maar ook in Parijs hadden we zo een heel mooi appartement. Maar ook Tripadvisor en Booking zijn heel behulpzaam. Het is een kwestie van een beetje speuren. En dat had ons nu een nachtje in een geweldige B&B opgeleverd: De Norgerstee


Aan een van de brinken in Norg ligt de Norgerstee, een voormalige café-boerderij, waar in de stallen appartementen zijn gebouwd. Eigenaar Hein is druk bezig om in de boerderij nog weer nieuwe appartementen te bouwen. Helemaal met de hand, van boom tot kozijn, is hij bezig om in het monument moderne fijne vakantieverblijven te maken.


Wij logeerden in de Paardenstal, waar een extra bed voor Lotte bijgezet kon worden. Heerlijk plekje, met eigen keukentje, een fijn bed en een prachtig bad vrij in de slaapkamer.Heel leuk om de oude elementen, zoals houten verweerde deuren en verroeste kettingen terug te zien komen in een verder heerlijk licht interieur. En de locatie is perfect, midden in het oude dorp, vlak bij de bossen.


Nog een tip (die we van Hein kregen): Tafel 20. Van buiten zou je het niet echt verwachten, de huisstijl met het telefooncelgroen is niet echt mijn smaak, maar binnen ziet het er knus uit, met een grote haard. En belangrijker: ze koken echt prima! Een heel leuk concept, waarbij je kiest voor het menu van de dag en dan 5 kleine voorgerechtjes en 5 nagerechtjes krijgt en voor het hoofdgerecht kunt kiezen tussen vlees, vis en vegetarisch. Dat was dus echt smullen. Zo leuk altijd, die kleine hapjes en verschillende smaken! Voor nog geen 30 euro heb je het gehele menu.
's Morgens vroeg lekker een stuk wandelen.


En dan het heerlijke ontbijt! Genieten!


No comments:

Dit vinden anderen leuk nu