Skip to main content

April doet wat ie wil. En mei ook


Dit zijn Joost en Lotte. 
Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter.
Lotte vindt het wel grappig.
Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!


We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.


Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.


Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!


Lotte voegde zich bij me. Ze had wat heel lekkers gemaakt.


Lekker sfeertje zo hoor!


's Avonds deden we pizza's en een wijntje op de steiger. Heerlijk was het!


Ik had er een lekkere kikkererwten, avocado, komkommer, dille, fetasalade bij gemaakt. Wil je het recept? Makkie: alles bij elkaar flikkeren, beetje citroen en olijfolie erbij en wat peper en zout. Niet te versmaden!


Het was een prachtige avond.


Voorafpizza voor kinderen die niet zoveel lusten. Deze bleek zo lekker dat ook iedereen die wel veel lust er heel blij van werd.Zondag liep ik lekker hard. 's Morgens was het nog best fris, maar gedurende het loopje werd het warmer en warmer! Prachtige route had ik trouwens, en weer eens langer dan 10km! Gelukkig, dat kon ik nog.
's Middags lekker wandelen in Hoorn, met Lotte

Ook las ik wel 2 boeken uit dit weekend.Een tak van de appelboom was afgebroken. Dan hier maar even voor de mooi.


Eerder die week, lekker tempolopen met intervalletjes.


Op mijn allerhardst liep ik twee keer zo langzaam als de toppers die #breaking2 deden. Een poging om het onmogelijke mogelijk te maken en de marathon binnen 2 uur te lopen. Bizar. Ik was vroeg wakker en volgde het evenement op een livestream op Twitter. Zo cool, ook al redde hij het nét niet. Ergens de komende jaren gaat het echt gebeuren, binnen 120 minuten een marathon. (ik ben blij dat ik in die tijd 16 km loop)


April doet wat hij wil. Mei ook. En dat is prima.
Nog even en ze klappen.


Wihaaaa. De bel ging vandaag en ze zijn echt weer heel erg gaaf geworden. Zo blij mee!


Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more