Skip to main content

April doet wat ie wil. En mei ook


Dit zijn Joost en Lotte. 
Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter.
Lotte vindt het wel grappig.
Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!


We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.


Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.


Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!


Lotte voegde zich bij me. Ze had wat heel lekkers gemaakt.


Lekker sfeertje zo hoor!


's Avonds deden we pizza's en een wijntje op de steiger. Heerlijk was het!


Ik had er een lekkere kikkererwten, avocado, komkommer, dille, fetasalade bij gemaakt. Wil je het recept? Makkie: alles bij elkaar flikkeren, beetje citroen en olijfolie erbij en wat peper en zout. Niet te versmaden!


Het was een prachtige avond.


Voorafpizza voor kinderen die niet zoveel lusten. Deze bleek zo lekker dat ook iedereen die wel veel lust er heel blij van werd.Zondag liep ik lekker hard. 's Morgens was het nog best fris, maar gedurende het loopje werd het warmer en warmer! Prachtige route had ik trouwens, en weer eens langer dan 10km! Gelukkig, dat kon ik nog.
's Middags lekker wandelen in Hoorn, met Lotte

Ook las ik wel 2 boeken uit dit weekend.Een tak van de appelboom was afgebroken. Dan hier maar even voor de mooi.


Eerder die week, lekker tempolopen met intervalletjes.


Op mijn allerhardst liep ik twee keer zo langzaam als de toppers die #breaking2 deden. Een poging om het onmogelijke mogelijk te maken en de marathon binnen 2 uur te lopen. Bizar. Ik was vroeg wakker en volgde het evenement op een livestream op Twitter. Zo cool, ook al redde hij het nét niet. Ergens de komende jaren gaat het echt gebeuren, binnen 120 minuten een marathon. (ik ben blij dat ik in die tijd 16 km loop)


April doet wat hij wil. Mei ook. En dat is prima.
Nog even en ze klappen.


Wihaaaa. De bel ging vandaag en ze zijn echt weer heel erg gaaf geworden. Zo blij mee!


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …