Skip to main content

Week 17: het gaat zoals het gaatGenoeg heb ik ervan, de kou. Dat is niks voor mij, want ik ben slechter met warmte dan met kou en daarbij is er niks te zeuren, want het zijn prachtige dagen met Hollandse luchten. Maar toch verlang ik intussen naar temperaturen boven de 10 graden. Naar blote voeten in slippers. naar groeiweer voor het gras. Gelukkig lijken de plantjes prima aan te slaan, al groeien die ook nog niet erg.


Rocky zocht de warmte op van een vriend. Zo schattig lagen ze erbij...


Ik piep wel dat het niet groeit, maar dat is natuurlijk niet zo. Alles groeit en omdat het nog zo koud is, blijven de bollen extra lang mooi, de narcissen staan nog steeds in bloei. En ook de gouden regen heeft de tuinrenovatie overleefd en bloeit volop.De kuikens mogen iedere dag even naar buiten en vinden dat heerlijk.


De bloesems staan er ook nog steeds zo schitterend bij. Ik moet mezelf echt inhouden om niet bij iedere mooie bloesemboom te stoppen om extra goed te kijken en een foto te nemen.


Ik wandelde in Alkmaar, had daar een heerlijke avond met een vriendin. We gingen gezellig uit eten en daarna naar Daniel Lohues, die in zijn nieuwe show ook het mooie van het alledaagse bezingt.
De pinksterbloemen bloeien!


En ook de kastanje staat in bloei.


Alle kleine straatjes en steegjes in Alkmaar zijn toch wel erg schilderachtig. Grappig is dat, ik heb er ooit gewoond -nog geen jaar hoor-, maar daardoor neem je dingen toch een beetje voor lief. Nu keek ik met andere ogen.


Fie en Milou kwamen kuikens kijken en kleurden allebei een prachtige tekening.


Golven.


De hosta ontrolt zich. Zo knap hoe de natuur dat doet, al die planten die zich uitrollen, uitvouwen, uitstrekken.


Nog maar weer eens bloesem.


En een rondje tuin. Op dagen dat ik chagrijnig word omdat ik naar met-zonder-jas verlang, kan ik wel nukkig binnen gaan zitten, maar dat helpt me niet echt. Een rondje lopen en kijken naar alles wat er Nu Al Is, dat is altijd goed.Met Joost gezellig stukkie touren. De zonsondergang bekijken en lekker kletsen.

Ze zijn er weer, asperges!


Hee, bloesem, die had ik nog niet gezien dit jaar.


De bollenvelden worden alweer gekopt....


Ik rij nog een stukje, om nog wat van die mooie kleurenpracht mee te pakken.Drup...


Lotte en ik gingen samen naar de film. Hotel de grote L. Ze kreeg het boek ooit voor haar verjaardag en dat las ik haar voor. Soms valt een film tegen, als een boek indrukt maakt, maar deze is geweldig. Een echte aanrader!
Ook een gezellige middag, struinen langs de haven, taartje eten met thee en dan lekker achterover en je laten meevoeren in een andere wereld. F*ck you, kou, ik laat me niet van de wijs brengen. *tonguitsteeksmilie*


Nog wat bollenvelden.


En bloesem, die had ik al een tijdje niet gezien.


Isa wordt 16 dit jaar en ik keek even terug naar hoe schattig ze als klein muppietje was. Hier in Australie, waar we 6 weken rondtourden langs de Oostkust - Lotte in mijn buik,


De tuin is mooi!


Maar deze belofte is nog mooier!

(al verandert de voorspelling iedere dag wel 3x en lijkt 't nu nog maar 15 graden. Ach, alles boven de 10 is goed!)


Lekkere lunch.


Schitterende wolkenluchten. Daar geniet ik evengoed echt wel van.


Weer een avondje op pad met Joost, touren door Amsterdam, heerlijk over de grachtjes rijden, langs oude buurtjes en daarna een biertje doen. Niet bij de Molen, die was net dicht, maar bij Boulevard.En net als iedere ochtend geniet ik van mijn ritueel: kippies eten, koffietje erbij. Goedemorgen!


Comments

Tineke said…
Ik woon in Sint Pancras. Kom regelmatig in Alkmaar. Fnidsen en de Hekelstraat maar ook waar jij gelopen hebt. Zo leuk!
PIKE said…
Herkenbaar! Ik check ook 3 keer per dag mijn weerapp(s) om te kijken of het al beter wordt....
Marjolein said…
Vreselijk de kou ja,ik kijk zo uit naar de zon!
Mooi he Alkmaar, woon er zelf, maar loop er te weinig;)
Anonymous said…
Ik stuur wat warmte op! Wij klaagden gisteren dat het voor het eerst sinds 6 maanden onder de twintig graden was, ik had een rothumeur want ik had koude enkels en moest voor het eerst weer een jas aan! Klagen over de kou is universeel waar je ook leeft...Annemarie, Sydney

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more