Skip to main content

Minivakantie naar Drenthe

'Heee, dit ziet er bekend uit' zeiden we tegen elkaar naarmate we dichterbij kwamen. 

Om het leven te vieren en je zoveel mogelijk vakantie in de dag moet stoppen, had ik bedacht dat we van het Isa-Ophalen-Bij-Ponykamp wel een vakantietje konden maken door een nachtje B&B te boeken.

Zo even snel tussendoor googlede ik naar iets leuks vlak bij ponykamp en ik boekte wat, zonder er verder echt stil bij te staan. En wat bleek: we waren in hetzelfde plaatsje als al eerder, toen we met zijn tweetjes de Airstream gingen uitproberen. En toen was ik er al voor de tweede keer, want zonder dat ik het wist stonden we toen op precies dezelfde camping als ik een paar jaar ervoor met de kinderen en een vriendin had gestaan, toen we gingen kamperen als meidenuitje. Nu dus de derde keer in het mooie Norg.


We deden heerlijk suffe toeristische dingen. Naar de hunebedden.Door mooie plaatsjes autowandelen (dat is onze gezinshobby, waarbij we op de bonnefooi gewoon lekker gaan cruisen en op allerlei plekken kleine stukken gaan wandelen. Het perfecte compromis, want zo vindt iedereen het leuk.En wel verhip! Heel Noord Holland rijd ik door om een bollenveld te vinden waar ik tussen kan staan. En waar vind ik dat? In Drenthe..... Nou moe!


Maar ik ben een blij kippie! Tussen de bollen!


We gaan naar het gevangenismuseum, in de voormalige veenkolonie Veendam, waar mensen te werk werden gesteld.Oh nee Joost, heb je te hard gereden?


Nog een bezoekje aan de bierbrouwerij. Prachtig, die koperen ketels. En een zalig biertje!

En wandelen in het mooie Norg, zo'n brink met bomen midden in het dorp is wel heel bijzonder.
Prachtige boerderijen en mooie tuinen.En daarna inchecken in ons geweldige B&B, maar daarover in een volgend logje meer!
Comments

DaniĆ«lle said…
Is het gevangenis museum niet in Veenhuizen? Veendam ligt nl in Groningen. Zo grappig: hele tijd geleden je eens gevraagd naar de bollenvelden in noord Holland. Nu woon ik in Drenthe en komen we ze geregeld tegen bij een rondje fietsen! Prachtig he!
jojoco said…
@Danielle,
Je hebt helemaal gelijk, ik had 't verkeerd, natuurlijk Veenhuizen!
En wat leuk dat jij nu bollenvelden bij jou in de buurt hebt!

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more