Skip to main content

Minivakantie naar Drenthe

'Heee, dit ziet er bekend uit' zeiden we tegen elkaar naarmate we dichterbij kwamen. 

Om het leven te vieren en je zoveel mogelijk vakantie in de dag moet stoppen, had ik bedacht dat we van het Isa-Ophalen-Bij-Ponykamp wel een vakantietje konden maken door een nachtje B&B te boeken.

Zo even snel tussendoor googlede ik naar iets leuks vlak bij ponykamp en ik boekte wat, zonder er verder echt stil bij te staan. En wat bleek: we waren in hetzelfde plaatsje als al eerder, toen we met zijn tweetjes de Airstream gingen uitproberen. En toen was ik er al voor de tweede keer, want zonder dat ik het wist stonden we toen op precies dezelfde camping als ik een paar jaar ervoor met de kinderen en een vriendin had gestaan, toen we gingen kamperen als meidenuitje. Nu dus de derde keer in het mooie Norg.


We deden heerlijk suffe toeristische dingen. Naar de hunebedden.Door mooie plaatsjes autowandelen (dat is onze gezinshobby, waarbij we op de bonnefooi gewoon lekker gaan cruisen en op allerlei plekken kleine stukken gaan wandelen. Het perfecte compromis, want zo vindt iedereen het leuk.En wel verhip! Heel Noord Holland rijd ik door om een bollenveld te vinden waar ik tussen kan staan. En waar vind ik dat? In Drenthe..... Nou moe!


Maar ik ben een blij kippie! Tussen de bollen!


We gaan naar het gevangenismuseum, in de voormalige veenkolonie Veendam, waar mensen te werk werden gesteld.Oh nee Joost, heb je te hard gereden?


Nog een bezoekje aan de bierbrouwerij. Prachtig, die koperen ketels. En een zalig biertje!

En wandelen in het mooie Norg, zo'n brink met bomen midden in het dorp is wel heel bijzonder.
Prachtige boerderijen en mooie tuinen.En daarna inchecken in ons geweldige B&B, maar daarover in een volgend logje meer!
Comments

DaniĆ«lle said…
Is het gevangenis museum niet in Veenhuizen? Veendam ligt nl in Groningen. Zo grappig: hele tijd geleden je eens gevraagd naar de bollenvelden in noord Holland. Nu woon ik in Drenthe en komen we ze geregeld tegen bij een rondje fietsen! Prachtig he!
jojoco said…
@Danielle,
Je hebt helemaal gelijk, ik had 't verkeerd, natuurlijk Veenhuizen!
En wat leuk dat jij nu bollenvelden bij jou in de buurt hebt!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more