Skip to main content

Minivakantie naar Drenthe

'Heee, dit ziet er bekend uit' zeiden we tegen elkaar naarmate we dichterbij kwamen. 

Om het leven te vieren en je zoveel mogelijk vakantie in de dag moet stoppen, had ik bedacht dat we van het Isa-Ophalen-Bij-Ponykamp wel een vakantietje konden maken door een nachtje B&B te boeken.

Zo even snel tussendoor googlede ik naar iets leuks vlak bij ponykamp en ik boekte wat, zonder er verder echt stil bij te staan. En wat bleek: we waren in hetzelfde plaatsje als al eerder, toen we met zijn tweetjes de Airstream gingen uitproberen. En toen was ik er al voor de tweede keer, want zonder dat ik het wist stonden we toen op precies dezelfde camping als ik een paar jaar ervoor met de kinderen en een vriendin had gestaan, toen we gingen kamperen als meidenuitje. Nu dus de derde keer in het mooie Norg.


We deden heerlijk suffe toeristische dingen. Naar de hunebedden.Door mooie plaatsjes autowandelen (dat is onze gezinshobby, waarbij we op de bonnefooi gewoon lekker gaan cruisen en op allerlei plekken kleine stukken gaan wandelen. Het perfecte compromis, want zo vindt iedereen het leuk.En wel verhip! Heel Noord Holland rijd ik door om een bollenveld te vinden waar ik tussen kan staan. En waar vind ik dat? In Drenthe..... Nou moe!


Maar ik ben een blij kippie! Tussen de bollen!


We gaan naar het gevangenismuseum, in de voormalige veenkolonie Veendam, waar mensen te werk werden gesteld.Oh nee Joost, heb je te hard gereden?


Nog een bezoekje aan de bierbrouwerij. Prachtig, die koperen ketels. En een zalig biertje!

En wandelen in het mooie Norg, zo'n brink met bomen midden in het dorp is wel heel bijzonder.
Prachtige boerderijen en mooie tuinen.En daarna inchecken in ons geweldige B&B, maar daarover in een volgend logje meer!
Comments

DaniĆ«lle said…
Is het gevangenis museum niet in Veenhuizen? Veendam ligt nl in Groningen. Zo grappig: hele tijd geleden je eens gevraagd naar de bollenvelden in noord Holland. Nu woon ik in Drenthe en komen we ze geregeld tegen bij een rondje fietsen! Prachtig he!
jojoco said…
@Danielle,
Je hebt helemaal gelijk, ik had 't verkeerd, natuurlijk Veenhuizen!
En wat leuk dat jij nu bollenvelden bij jou in de buurt hebt!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …