Skip to main content

Kingsday

Koninginnedag, zoals ik het maar blijf noemen. In mijn studentenjaren had het de reputatie dat het altijd mooi weer was op Koninginnedag. Maar dit jaar viel het ook mee. Niet de voorspelde regen en hagel -misschien een klein beetje-, maar prachtige luchten en best veel zon. Wij gingen even naar het NDSM terrein, de binnenstad vind ik te druk, maar dit leek me wel leuk. En leuk was 't!

Eerst naar Kings Spray, wow wat gaaf! Ik vind het sowieso al leuk dat je in Noord best veel street art vindt, meer dan in ons dorp in ieder geval ;) (maar daar zijn ook amper muren natuurlijk). Dit was 2.0.


Deze is natuurlijk bekend, maar wel erg mooi.


Op grote panelen waren ze aan het werk, de kunstenaars. Want kunst, dat is het.


Lekkere groove erbij.


Mooi hoor, al die verschillende stijlen.
Deze vind ik gaaf.


En deze is ook leuk, (die bovenste) vanaf bepaalde hoeken lijkt het echt het gebouw in te gaan.Lotte deed een graffiti workshop.  


En spoot haar eigen kunstwerk bij elkaar.


Daarna lekker even struinen over de vrijmarkt en langs de stalletjes.Maar het begon te regenen en intussen was ik verkleumd, 8 graden in de wind was gewoon meer winterjasmaterial en ik ben steeds zo koppig om de weggeborgen winterjas Echt Niet Meer tevoorschijn te halen. Dom (want nu heb ik al een paar dagen keelpijn)Cool autootje voor mijn vriendin Pao!
Snel weer naar huis, lekker klooien in en om het huis. Van achter glas is het zalig warm. Lotte en ik schroeven de nieuwe tuinmeubels in elkaar. Onze oude tuinbanken waren na meer dan 10 jaar echt in elkaar gezakt, of naar de camping doorgeschoven. Tijd voor wat leuks, nieuws en fris. Niks 'echts' wat bij elkaar hoort, maar fijne bij elkaar gescharrelde dingen. Wij zijn het toch niet waard om echt te investeren in goede tuinspullen. Bovendien, Leen Bakker, de Kwantum en vooral Karwei hadden echt geweldige dingen!


Dit bankje nog maar even binnen, ons huis lijkt nu net zo'n Landal bungalow.


En de buitensituatie!


Verder natuurlijk weer heel wat onkruid wieden, de plantvakken langslopen, schoffelen en genieten van het buiten bezig zijn.Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more