Kingsday

Koninginnedag, zoals ik het maar blijf noemen. In mijn studentenjaren had het de reputatie dat het altijd mooi weer was op Koninginnedag. Maar dit jaar viel het ook mee. Niet de voorspelde regen en hagel -misschien een klein beetje-, maar prachtige luchten en best veel zon. Wij gingen even naar het NDSM terrein, de binnenstad vind ik te druk, maar dit leek me wel leuk. En leuk was 't!

Eerst naar Kings Spray, wow wat gaaf! Ik vind het sowieso al leuk dat je in Noord best veel street art vindt, meer dan in ons dorp in ieder geval ;) (maar daar zijn ook amper muren natuurlijk). Dit was 2.0.


Deze is natuurlijk bekend, maar wel erg mooi.


Op grote panelen waren ze aan het werk, de kunstenaars. Want kunst, dat is het.


Lekkere groove erbij.


Mooi hoor, al die verschillende stijlen.
Deze vind ik gaaf.


En deze is ook leuk, (die bovenste) vanaf bepaalde hoeken lijkt het echt het gebouw in te gaan.Lotte deed een graffiti workshop.  


En spoot haar eigen kunstwerk bij elkaar.


Daarna lekker even struinen over de vrijmarkt en langs de stalletjes.Maar het begon te regenen en intussen was ik verkleumd, 8 graden in de wind was gewoon meer winterjasmaterial en ik ben steeds zo koppig om de weggeborgen winterjas Echt Niet Meer tevoorschijn te halen. Dom (want nu heb ik al een paar dagen keelpijn)Cool autootje voor mijn vriendin Pao!
Snel weer naar huis, lekker klooien in en om het huis. Van achter glas is het zalig warm. Lotte en ik schroeven de nieuwe tuinmeubels in elkaar. Onze oude tuinbanken waren na meer dan 10 jaar echt in elkaar gezakt, of naar de camping doorgeschoven. Tijd voor wat leuks, nieuws en fris. Niks 'echts' wat bij elkaar hoort, maar fijne bij elkaar gescharrelde dingen. Wij zijn het toch niet waard om echt te investeren in goede tuinspullen. Bovendien, Leen Bakker, de Kwantum en vooral Karwei hadden echt geweldige dingen!


Dit bankje nog maar even binnen, ons huis lijkt nu net zo'n Landal bungalow.


En de buitensituatie!


Verder natuurlijk weer heel wat onkruid wieden, de plantvakken langslopen, schoffelen en genieten van het buiten bezig zijn.No comments:

Dit vinden anderen leuk nu