Skip to main content

In het donker (en een toptip!)


Barcelona was dan wel erg leuk, maar uiteindelijk waren we er voor werk. Voor de beurs, de Architect@Work. Deze deden we al eerder in Rotterdam en in Kortrijk en nu was Spanje aan de beurt. Ik kan je vast zeggen dat het hele beursgebeuren niets voor mij is. Zo'n hele dag binnen zitten, met al dat geroezemoes van mensen om me heen. De hele dag je verhaal doen en honderd keer hetzelfde vertellen. Ik ben er niet goed in. Maar aan de andere kant is het wel weer erg leuk om te luisteren en mensen te ontmoeten, te horen wat architecten willen en nodig hebben. En het is ook maar 2 dagen deze beurs. Van 13-20 uur, dat is te overzien. Met voorbereiding en opruimen een uurtje of 8 a 9.


Net als alle andere jaren weer stylish zwart. Lekker donker als contrast met het heerlijke zonnige buiten.


Geen stoelen of krukken in de stands, maar overal zitplekjes, waar bezoekers zelf konden zitten en een praatje maken met elkaar.Tussen de middag even een blokje om. Tegenover het beursgebouw zit het Museu Blau. Bijzondere architectuur.En 's avonds laat hadden we nog tijd om dingen te ontdekken. We reden naar Bunkers de Carmen, Torre de Rovira, waar we een prachtig uitzicht over de stad hadden. Niet alleen aan de centrumkant, maar ook de andere kant. Schitterend, al die lichtjes. En een heel leuk sfeertje: heel veel studenten aan het picknicken met wijntjes, eten en muziek.


Wij maakten het niet te laat. Nog een kopje thee en dan lekker slapen!


Comments

Anonymous said…
Fijne combinatie van werk en plezier/ontspanning zo te zien.

Groet,
Manon

Dit vinden anderen leuk nu

Project tuin

Vorig jaar pakten we de voortuin aan en daar zijn we zo blij mee. In de bijna tien jaar waarin we hier nu wonen hebben we alles in de tuin een beetje ad hoc gedaan, hier en daar bomen en planten en struiken geplant die we ergens kregen, een beetje verplanten, wat mooie plantjes erin. Maar zonder systeem en achtergrond en we merkten dat het bijna niet bij te houden was. De voortuin was donker en uit zijn krachten gegroeid en zat vol onkruid. Door te werken met grote grasvlakken met daarin plantvakken waar de planten wel weelderig mogen groeien is het beter te onderhouden. De combinatie van grassen en vaste planten met bloemen die het hele seizoen bloeien vind ik mooi. En al het eerste jaar was het nog mooier dan ik had gedacht. Kun je nagaan hoe dat wordt als het volgroeid is!

Daarom wilde we ditzelfde idee doorvoeren in het 'mooie' stuk achtertuin. Onze achtertuin is deels 'het wilde bos', deels 'camping' en deels 'weide', maar het eerste stuk achter h…

Lang Paasweekend

Pasen is de tijd van bollenvelden. Van touren met Joosts auto's. De tijd van eitjes zoeken en gezellig ontbijten. Een lang weekend chillen hadden we. Zalig. Dat voelde als vakantie! 

Met Joost samen op pad, lekker touren door de Beemster en de Schermer, op jacht naar mooie bollenvelden. Mooie combinatie van onze hobbies: auto rijden in Amerikaanse bakken en bloemetjes. Prima team samen :)
Mooi hoor!Jaaaaa! Hoera! We kijken het uit de grond en eigenlijk is het nog iets te koud om goed te ontkiemen, ik las ergens dat het zo'n 15 graden moet zijn. Maar het komt, het komt.


Jonge ganzen op de dijk.


Groei maar grasjes. Groei maar.


Avondwandeling met Spaanse les op mijn oren.


Joost gaat pizza's maken.


Het perspectief van het leven. Vaak is het maar net hoe je naar de dingen kijkt. In de haast lijkt het alsof het allemaal nog maar niks is. Alsof het niet vooruit gaat. Maar als je door je knieĆ«n gaat, met aandacht naar de dingen kijkt, dan is er al veel meer dan je denkt. Gras za…

Week 15: kuikens en kokoskoeken

Ja hoor, daar zijn ze dan. De kuikens! 3 stuks en ze zijn zo pluizig en piepen zo schattig. Het zijn toch echt de allerleukste huisdieren die je kunt hebben.  Week 15 bracht nog veel meer leuks.

Deze aap houdt de wacht. Ik moet er altijd om glimlachen als ik er langs loop.

Een lege eierschaal.... Dat was het eerste kuiken.


Lazy Cat Rocky. Hij heeft zo'n hoge schattigheidsfactor, vinden we allemaal (bijna allemaal) in het gezin.

Ook in het Wilde Bos zijn er bloemetjes.


Babyhaartjes op de lupine.

De sequoia met het jonge blad.


Het blijft bijzonder toch, hoe in een mum van tijd al dat nieuwe leven de grond uit schiet.


Rustig water bij het strandje.


Wat is het weer een prachtige ochtend.


De bloesems, zo mooi!


Lotte bakte kokosmakronen. Zo lekker!

Isa haalde haar theorie examen voor de scooter. Jee, nieuwe fase gaat aanbreken. Uit eten met zijn viertjes om het te vieren.Wat een kleur in de tuin!


Ik ben niet helemaal fit de laatste tijd. Even mijn bloed laten checken voor de zekerheid…