Skip to main content

In het donker (en een toptip!)


Barcelona was dan wel erg leuk, maar uiteindelijk waren we er voor werk. Voor de beurs, de Architect@Work. Deze deden we al eerder in Rotterdam en in Kortrijk en nu was Spanje aan de beurt. Ik kan je vast zeggen dat het hele beursgebeuren niets voor mij is. Zo'n hele dag binnen zitten, met al dat geroezemoes van mensen om me heen. De hele dag je verhaal doen en honderd keer hetzelfde vertellen. Ik ben er niet goed in. Maar aan de andere kant is het wel weer erg leuk om te luisteren en mensen te ontmoeten, te horen wat architecten willen en nodig hebben. En het is ook maar 2 dagen deze beurs. Van 13-20 uur, dat is te overzien. Met voorbereiding en opruimen een uurtje of 8 a 9.


Net als alle andere jaren weer stylish zwart. Lekker donker als contrast met het heerlijke zonnige buiten.


Geen stoelen of krukken in de stands, maar overal zitplekjes, waar bezoekers zelf konden zitten en een praatje maken met elkaar.Tussen de middag even een blokje om. Tegenover het beursgebouw zit het Museu Blau. Bijzondere architectuur.En 's avonds laat hadden we nog tijd om dingen te ontdekken. We reden naar Bunkers de Carmen, Torre de Rovira, waar we een prachtig uitzicht over de stad hadden. Niet alleen aan de centrumkant, maar ook de andere kant. Schitterend, al die lichtjes. En een heel leuk sfeertje: heel veel studenten aan het picknicken met wijntjes, eten en muziek.


Wij maakten het niet te laat. Nog een kopje thee en dan lekker slapen!


Comments

Anonymous said…
Fijne combinatie van werk en plezier/ontspanning zo te zien.

Groet,
Manon

Dit vinden anderen leuk nu

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 19: stukjes dag uit een gewone werkweek

Een doodgewone werkweek na de vakantie. Vol met fijns. Het fluitekruid in ons Wilde Bos bijvoorbeeld.

Of een van de laatste bloeiende tulpenvelden hier in de buurt, in het late zonnetje.


Een havermoutpannenkoekontbijtje met banaan en kwark, dat ik maakte om de schoolochtend voor de meisjes (en onszelf) wat prettiger te maken.


De zon die zo mooi door de bladeren schijnt.

Een wandeling samen met Joost, na het eten, door het vogelgebied.

Onze nieuwe buren. Zo gezellig dat ze er weer staan.


Een hele mooie 'toverbalpioen' die steeds van kleur verandert en intussen licht poederzalmroze is.


Een lekker hardlooprondje met fikse intervallen. Ondanks het vliegjesvangen langs de dijk ging het lekker. Ik dacht na afloop dat ik het tempo niet goed had kunnen vasthouden, maar dat bleek eigenlijk best mee te vallen!


Koffie op de steiger en de buurdames begroeten.
Hardlooprondje in Hoorn. Ik vind het leuk om steeds op andere plekken te lopen.
Mijn mandje met onkruid. Iedere dag probeer ik een…

Moederdagweekend

Nog helemaal vol van de Springsnow in Amsterdam probeer ik mijn gezin ervan te overtuigen hoe leuk het is om daar te wandelen en de mooie sneeuw te bekijken. Ik schuif mijn telefoon met filmpjes voor hun hoofd. 'Ja mam, hartstikke mooi' weten ze er nog uit te persen. Maar animo om samen een echte wandeling te doen, die is er niet.
Tot 's middags op de familie app. Berichtjes van Isa met het voorstel om samen gezellig naar Amsterdam uit eten te gaan. 'en dat we dan ook bij die gekke blaadjes gaan lopen even'.
Ik veer blij op! Leuk! Met zijn allen uit eten is altijd leuk en hiermee sta ik helemaal te popelen. En dus gaan we. In de grote zwarte Amerikaan de grachten over. Dat het enorm heeft gehoosd en dat alle 'springsnow' als vieze plakkerige derrie in de hoeken ligt, daar letten we gewoon niet op. Ik hups over de grachten en trek me niets aan van de opmerkingen van mijn gezin die af en toe braaf knikken als ik zeg 'Leuk he, allemaal?'. 


We moeten e…