Skip to main content

Barcelona


Barcelona, één van de leukste steden die ik ken. Als student kwam ik er regelmatig, met van die goedkope busreizen naar Blanes, of Malgrat en dan van daaruit met de trein. Maar daarna kwam ik er jaren niet. Tot vorig jaar met Lotte. Heerlijke dagen hadden we. En nu mocht ik alweer. Voor werk. Maar werk valt goed te combineren met plezier, zeker als je samen kunt.Ik had een heerlijk appartement geboekt, met dakterras, in een rustige wijk vlak bij de Sagrada Familia en om de hoek bij het prachtige Sant Pau ziekenhuis. 


Dinsdag was de dag van het opbouwen van de beurs. Mannenwerk vond ik. Oostindisch geëmancipeerd ben ik. Dus ik ging er lekker op uit.

Eerst samen ontbijten in het heerlijke zonnetje.Joost uitzwaaien. Dag!!!


En op pad. Struinen door de stad. Nu eens niet naar de 'hoogtepunten', maar lekker rondlopen. Ik begon bij het Palau de la Musica. Een prachtig gebouw. Weliswaar tamelijk pompeus, maar met mooi glas in lood, mozaik, glazen terrashekken.


En daarna struinen door de Gotische wijk en Born, alle kleine steegjes en straatjes. Zonder plan een beetje dwalen.
Bij de kerk natuurlijk naar binnen, om even naar de kloostertuin met de ganzen te gaan.
En weer verder struinen. Etalages kijken, balkonnetjes spotten, mooie gevels, leuke hoekjes en pleintjes. En lopen, heel veel kilometers lopen.Naar La Boqueria, de markt op de Ramblas, waar verrassend veel locals waren, vooral achterin.Natuurlijk nog even op Place Reial kijken. En een blik bij ons uitzicht van de vorige keer: het mooie Gaudi pand.


Van al dat geloop krijg je trek, dus lekker op een terras bij de Olympische haven wachten tot de mannen er zijn.
Bofkontendag, ik kan niet anders zeggen!

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Project tuin

Vorig jaar pakten we de voortuin aan en daar zijn we zo blij mee. In de bijna tien jaar waarin we hier nu wonen hebben we alles in de tuin een beetje ad hoc gedaan, hier en daar bomen en planten en struiken geplant die we ergens kregen, een beetje verplanten, wat mooie plantjes erin. Maar zonder systeem en achtergrond en we merkten dat het bijna niet bij te houden was. De voortuin was donker en uit zijn krachten gegroeid en zat vol onkruid. Door te werken met grote grasvlakken met daarin plantvakken waar de planten wel weelderig mogen groeien is het beter te onderhouden. De combinatie van grassen en vaste planten met bloemen die het hele seizoen bloeien vind ik mooi. En al het eerste jaar was het nog mooier dan ik had gedacht. Kun je nagaan hoe dat wordt als het volgroeid is!

Daarom wilde we ditzelfde idee doorvoeren in het 'mooie' stuk achtertuin. Onze achtertuin is deels 'het wilde bos', deels 'camping' en deels 'weide', maar het eerste stuk achter h…

Lang Paasweekend

Pasen is de tijd van bollenvelden. Van touren met Joosts auto's. De tijd van eitjes zoeken en gezellig ontbijten. Een lang weekend chillen hadden we. Zalig. Dat voelde als vakantie! 

Met Joost samen op pad, lekker touren door de Beemster en de Schermer, op jacht naar mooie bollenvelden. Mooie combinatie van onze hobbies: auto rijden in Amerikaanse bakken en bloemetjes. Prima team samen :)
Mooi hoor!Jaaaaa! Hoera! We kijken het uit de grond en eigenlijk is het nog iets te koud om goed te ontkiemen, ik las ergens dat het zo'n 15 graden moet zijn. Maar het komt, het komt.


Jonge ganzen op de dijk.


Groei maar grasjes. Groei maar.


Avondwandeling met Spaanse les op mijn oren.


Joost gaat pizza's maken.


Het perspectief van het leven. Vaak is het maar net hoe je naar de dingen kijkt. In de haast lijkt het alsof het allemaal nog maar niks is. Alsof het niet vooruit gaat. Maar als je door je knieën gaat, met aandacht naar de dingen kijkt, dan is er al veel meer dan je denkt. Gras za…