Skip to main content

Barcelona


Barcelona, één van de leukste steden die ik ken. Als student kwam ik er regelmatig, met van die goedkope busreizen naar Blanes, of Malgrat en dan van daaruit met de trein. Maar daarna kwam ik er jaren niet. Tot vorig jaar met Lotte. Heerlijke dagen hadden we. En nu mocht ik alweer. Voor werk. Maar werk valt goed te combineren met plezier, zeker als je samen kunt.Ik had een heerlijk appartement geboekt, met dakterras, in een rustige wijk vlak bij de Sagrada Familia en om de hoek bij het prachtige Sant Pau ziekenhuis. 


Dinsdag was de dag van het opbouwen van de beurs. Mannenwerk vond ik. Oostindisch geëmancipeerd ben ik. Dus ik ging er lekker op uit.

Eerst samen ontbijten in het heerlijke zonnetje.Joost uitzwaaien. Dag!!!


En op pad. Struinen door de stad. Nu eens niet naar de 'hoogtepunten', maar lekker rondlopen. Ik begon bij het Palau de la Musica. Een prachtig gebouw. Weliswaar tamelijk pompeus, maar met mooi glas in lood, mozaik, glazen terrashekken.


En daarna struinen door de Gotische wijk en Born, alle kleine steegjes en straatjes. Zonder plan een beetje dwalen.
Bij de kerk natuurlijk naar binnen, om even naar de kloostertuin met de ganzen te gaan.
En weer verder struinen. Etalages kijken, balkonnetjes spotten, mooie gevels, leuke hoekjes en pleintjes. En lopen, heel veel kilometers lopen.Naar La Boqueria, de markt op de Ramblas, waar verrassend veel locals waren, vooral achterin.Natuurlijk nog even op Place Reial kijken. En een blik bij ons uitzicht van de vorige keer: het mooie Gaudi pand.


Van al dat geloop krijg je trek, dus lekker op een terras bij de Olympische haven wachten tot de mannen er zijn.
Bofkontendag, ik kan niet anders zeggen!

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Week 22: Zomer in Holland

Terug uit Spanje is het in Nederland zeker zo zomers. Wat een feestje is het leven dan. In de zomer voelt het alsof de dagen allemaal vakantie zijn, ook al moest ik gewoon weer werken.

Fijne dingen uit deze week: een heerlijke salade, weer zin in veel groen na alle tapasachtigheden.


Een stralende lupine.

Kijken bij springles van Isa en Fleur.
Waar het veulentje heel graag ook mee wil doen. Hij stond te trappelen van ongeduld.
Genieten van de papavers.


En ein-de-lijk durfde ik dan te zwemmen. Wat was het lekker!Weet je nog mijn hele verhalen over de Springsnow? Wat blijkt? Hier in de buurt zijn zo'n beetje alle bomen iepen en de twee grote bomen aan ons hek laten heel wat zaadjes los. Springsnow in onze eigen tuin. En in ons huis, want die blaadjes dwarrelen vrolijk naar binnen.


Doorkijkje.


Nieuwe hobby: strandjutten. Is Joost mee begonnen toen ik in Spanje was. Hij heeft een mooi dioramakastje gemaakt en nu gaan we vaak 's avonds nog even een rondje doen om mooie spulletjes …

Random Weekendness

Wat random plaatjes van het afgelopen weekend. De zomer is in Nederland hoor. De langste dagen en kortste nachten. Alsof je dubbel zoveel tijd hebt, met de hele avond nog om lekker buiten te zijn. 

Snackje tussendoor. Dol op kleur. Zo'n regenboogbordje maakt me blij. (en is nog best gezond ook, al vind ik het vooral lekker)

Goede-moeder-punten +1. Ik naaide een knoopsgatdraadje (hoe heet zoiets) aan de jumpsuit van Isa. Tadaaaa.


Vuurtje stoken in de tuin en lekker kletsen samen. Het leven is mooi.

Zwanen op bezoek op ons strandje.

Klustijd! Ik schilderde het muurtje. Netjes weer!Uitzicht vanaf de bank. Mooi om te volgen hoe de zon steeds verder naar rechts ondergaat. Deze dagen achter de bomen, maar in de winter is het een heel stuk naar links en zie je de zon echt in de horizon wegzakken.

Pizza oven aan voor gegrilde kip met vrienden.


Net een filmset.

Hoera! Het gips mocht eraf! Blije Lot met een gek wit dun armpje!


Weer het hardlopen opbouwen. Had/heb een irritant soort blessu…

Week 23: Loungen en op kamers

Hard werken in de tuin moet natuurlijk ook afgewisseld worden met chillen en relaxen. Joost timmerde met een vriend een geweldige loungebank, die ik met oude kussens omtoverde in een zalige plek.

Heel veel tijd om erop te zitten heb ik niet. Heb ik ook de rust meestal niet voor, ik ben liever lekker bezig. Met dit onkruid in het gras bijvoorbeeld. Iedere dag steek ik er wel een paar honderd uit. Zo krijgt hopelijk het omringende gras de kans om beter uit te groeien.


Iedere dag een paar keer een rondje om te genieten van alle moois. Juni is wel de perfecte maand voor de tuin zeg!

Ik lees een prachtig boek uit.
En dan. Op kamers.... Niet een van de kinderen, wel de haan, die al om 5 uur zo hard begint te kukelen dat we er allemaal wakker van worden. We hebben een hok gekregen, dat we bij de caravan neerzetten. Iedere avond til ik voor ik ga slapen de haan uit zijn eigen hok en breng hem naar zijn kamer, met een of twee hennetjes, anders is hij ook maar zo alleen. Kunnen ze daar mooi he…