Skip to main content

Week 9: wat een mooie week!

Grappig is dat, hoe je eigen beeld van de dingen, de dingen maakt zoals ze zijn.
Het was zo'n fijne week. Met alle tijd voor leuke dingen.

Was het dan veel rustiger? Was er minder gedoe? Nee, eigenlijk niet. Maar mijn aandacht lag er minder. De drukke dingen deed ik gewoon. Lekker patsboem vroeg opstaan, lekker doorwerken (en daar dan ook wel van genieten, want ik hou van mijn werk) en daarnaast in alle vrije uren dingen doen zoals ik ze wil. Want hé, ik leef NU. Dit is mijn leven. Niet nu hard werken voor straks. Of doorbuffelen tot de vakantie. Het vakantiegevoel kan ook gewoon in iedere dag.

Sja, de geest is een bijzonder ding. En hoewel het leven niet maakbaar is, in ieder geval niet in alles, kun je je blik op het leven dus wel maken.

Het leverde mij een hele goede week op. Blij kijk ik terug door mijn fotootjes.

Langs bij lieve Frank en Stefan, die weer naar de beschaving zijn verhuisd ;) en druk aan het verbouwen zijn. Dat kunnen ze als geen ander en het gaat prachtig worden.
En nog even langs het strand, voor we bij ons jarige neefje lekker gaan lunchen.


Terug. In de tuin aan de slag. Vorig jaar was de voortuin nu nog één grote modderbende. Wacht, ik kijk even terug. Kijk maar. En dan was het hier al netjes aangeharkt enzo. 


Ik zag het toen al wel voor me, maar het werd nog mooier dan ik dacht en de hele winter waren de plantenrestanten nog mooi. Maar nu was het tijd om te snoeien en de tuin voorjaarsklaar te krijgen.


Dat is meteen het fijne, met die losse vakken is het een stuk overzichtelijker en makkelijker bij te houden. Want dat is het ook, met zo'n enorm stuk grond is het bijna een full time job om alles een beetje onder controle te houden. En die tijd hebben we niet. Keuzes maken dus. En deze lijkt goed uit te pakken!


Intussen groeit en bloeit er van alles.


De steiger is klaar. Dit gaat ons lievelingsplekje worden. Eerste rang zonsondergang.


In de Kampioen stond een artikel over Catalonië, dat ik direct aan Petra appte. Kennen jullie haar blog al? In tegenstelling tot mijn huistuinenkeukengemijmer heeft zij een echt professioneel blog. Mooie verhalen, prachtige foto's. Een inkijkje in hoe dat nou is, als gezin je spullen pakken en emigreren naar Catalonië. Ik kan het al verklappen. Het is niet alleen maar leuk. Maar ze Leven wel. Meer dan ooit. Met een dikke hoofdletter.
Ga het lezen: www.http://bondiatarragona.nl/ 


Op wat jaloezietjes op het prachtige weer in de wintermaanden daar (in de zomer vind ik het te heet, tot 20 graden functioneer ik lekker, daarna gaat alles in mij te traag voor mij) geniet ik vooral digitaal mee met alle mooie verhalen. Ik vind het prachtig dat mensen hun hart volgen en hun droom leven.
 Mijn droom ligt hier, op het fijnste plekje van de wereld. Waar de lente uitbarst.


Het stormt en regent weliswaar. Dat was een kort en winderig en nat rondje.


Joost maakte een heerlijke curry. Vol groente en super pittig.


Er waren prachtige mistige ochtenden.


En avonden waarbij de zon opeens voluit de kamer in scheen.


Als ik dan 's avonds op de bank zit en ik zit hier, dan kan ik alleen maar diep zuchten van dankbaarheid. Hoe heilig dat ook klinkt. Maar ik ben dan zo blij dat wij de mogelijkheid hebben om hard te kunnen werken en hier ons plekje te hebben en steeds mooier te maken.
In de tuin liggen ontelbaar veel zwanenmossels. Grote schelpen die vogels uit de sloot opduiken. Ik vind dat maar bijzonder en zou het wel eens willen zien, hoe ze dat doen: onderduiken en zo'n enorme schelp oppikken en op het land krijgen om 'm daar te openen en te verorberen. Ik zie alleen de restanten en maak in mijn hoofd een film ervan.


Oepsie. Dit weekend zat ik nog een beetje te klagen. Onze kippies zijn lief en mooi. Maar echt veel heb je er niet aan. Eitjes leggen is niet hun hoogste prioriteit zeg maar. Dacht ik. Met alle herrie in de tuin van trekkers en zagen en hamers hadden ze ook wel wat beters te doen dan eieren leggen. Dacht ik. Tot ik in de hoek vier eitjes zag. En in het binnenhok keek (dat ik voor de wintersport had schoongemaakt, maar daarna geen blik waardig vond). In het binnenhok lagen meer dan een dozijn eieren. Oepsie. Arme kippies. Sorry. Ik ga mijn leven beteren. Hok weer schoon. Verse schelpjes erin. En een extra handje graan voor de moeite.Mooie ochtenden.Ook zo fijn, het is hier nooit echt opgeruimd. Er slingert van alles rond (ook van mij). Maar juist die sporen van leven en spelen, van lezen en kijken, van bedenken en maken, die maken ons huis een thuis. Kijk nou eens wat knap van Lotte.


Lekker spelen met snapchat. Ik snap die hele app niet, maar vind de filters wel ontzettend grappig.Misty morning.En ook weer zon.


Deze week maakten we veel tijd voor project tuin. Met de voortuin in mijn achterhoofd probeer ik ook hier door de modder heen te kijken. Ik kan me bijna niet voorstellen dat over een paar maanden alles hier mooi groeit en bloeit. Met dank aan Joost, die niet alleen plannen maakt en dromen heeft, maar ze ook opstart en uitvoert (op momenten dat ik denk 'nu maar even niets'). Zonder zijn daadkracht zaten we hier nu niet.


En ik keek naar de zon en zag dat het goed was.Comments

Bedankt voor de mooie fotos.
Selien

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more