Skip to main content

Week 9: wat een mooie week!

Grappig is dat, hoe je eigen beeld van de dingen, de dingen maakt zoals ze zijn.
Het was zo'n fijne week. Met alle tijd voor leuke dingen.

Was het dan veel rustiger? Was er minder gedoe? Nee, eigenlijk niet. Maar mijn aandacht lag er minder. De drukke dingen deed ik gewoon. Lekker patsboem vroeg opstaan, lekker doorwerken (en daar dan ook wel van genieten, want ik hou van mijn werk) en daarnaast in alle vrije uren dingen doen zoals ik ze wil. Want hé, ik leef NU. Dit is mijn leven. Niet nu hard werken voor straks. Of doorbuffelen tot de vakantie. Het vakantiegevoel kan ook gewoon in iedere dag.

Sja, de geest is een bijzonder ding. En hoewel het leven niet maakbaar is, in ieder geval niet in alles, kun je je blik op het leven dus wel maken.

Het leverde mij een hele goede week op. Blij kijk ik terug door mijn fotootjes.

Langs bij lieve Frank en Stefan, die weer naar de beschaving zijn verhuisd ;) en druk aan het verbouwen zijn. Dat kunnen ze als geen ander en het gaat prachtig worden.
En nog even langs het strand, voor we bij ons jarige neefje lekker gaan lunchen.


Terug. In de tuin aan de slag. Vorig jaar was de voortuin nu nog één grote modderbende. Wacht, ik kijk even terug. Kijk maar. En dan was het hier al netjes aangeharkt enzo. 


Ik zag het toen al wel voor me, maar het werd nog mooier dan ik dacht en de hele winter waren de plantenrestanten nog mooi. Maar nu was het tijd om te snoeien en de tuin voorjaarsklaar te krijgen.


Dat is meteen het fijne, met die losse vakken is het een stuk overzichtelijker en makkelijker bij te houden. Want dat is het ook, met zo'n enorm stuk grond is het bijna een full time job om alles een beetje onder controle te houden. En die tijd hebben we niet. Keuzes maken dus. En deze lijkt goed uit te pakken!


Intussen groeit en bloeit er van alles.


De steiger is klaar. Dit gaat ons lievelingsplekje worden. Eerste rang zonsondergang.


In de Kampioen stond een artikel over Catalonië, dat ik direct aan Petra appte. Kennen jullie haar blog al? In tegenstelling tot mijn huistuinenkeukengemijmer heeft zij een echt professioneel blog. Mooie verhalen, prachtige foto's. Een inkijkje in hoe dat nou is, als gezin je spullen pakken en emigreren naar Catalonië. Ik kan het al verklappen. Het is niet alleen maar leuk. Maar ze Leven wel. Meer dan ooit. Met een dikke hoofdletter.
Ga het lezen: www.http://bondiatarragona.nl/ 


Op wat jaloezietjes op het prachtige weer in de wintermaanden daar (in de zomer vind ik het te heet, tot 20 graden functioneer ik lekker, daarna gaat alles in mij te traag voor mij) geniet ik vooral digitaal mee met alle mooie verhalen. Ik vind het prachtig dat mensen hun hart volgen en hun droom leven.
 Mijn droom ligt hier, op het fijnste plekje van de wereld. Waar de lente uitbarst.


Het stormt en regent weliswaar. Dat was een kort en winderig en nat rondje.


Joost maakte een heerlijke curry. Vol groente en super pittig.


Er waren prachtige mistige ochtenden.


En avonden waarbij de zon opeens voluit de kamer in scheen.


Als ik dan 's avonds op de bank zit en ik zit hier, dan kan ik alleen maar diep zuchten van dankbaarheid. Hoe heilig dat ook klinkt. Maar ik ben dan zo blij dat wij de mogelijkheid hebben om hard te kunnen werken en hier ons plekje te hebben en steeds mooier te maken.
In de tuin liggen ontelbaar veel zwanenmossels. Grote schelpen die vogels uit de sloot opduiken. Ik vind dat maar bijzonder en zou het wel eens willen zien, hoe ze dat doen: onderduiken en zo'n enorme schelp oppikken en op het land krijgen om 'm daar te openen en te verorberen. Ik zie alleen de restanten en maak in mijn hoofd een film ervan.


Oepsie. Dit weekend zat ik nog een beetje te klagen. Onze kippies zijn lief en mooi. Maar echt veel heb je er niet aan. Eitjes leggen is niet hun hoogste prioriteit zeg maar. Dacht ik. Met alle herrie in de tuin van trekkers en zagen en hamers hadden ze ook wel wat beters te doen dan eieren leggen. Dacht ik. Tot ik in de hoek vier eitjes zag. En in het binnenhok keek (dat ik voor de wintersport had schoongemaakt, maar daarna geen blik waardig vond). In het binnenhok lagen meer dan een dozijn eieren. Oepsie. Arme kippies. Sorry. Ik ga mijn leven beteren. Hok weer schoon. Verse schelpjes erin. En een extra handje graan voor de moeite.Mooie ochtenden.Ook zo fijn, het is hier nooit echt opgeruimd. Er slingert van alles rond (ook van mij). Maar juist die sporen van leven en spelen, van lezen en kijken, van bedenken en maken, die maken ons huis een thuis. Kijk nou eens wat knap van Lotte.


Lekker spelen met snapchat. Ik snap die hele app niet, maar vind de filters wel ontzettend grappig.Misty morning.En ook weer zon.


Deze week maakten we veel tijd voor project tuin. Met de voortuin in mijn achterhoofd probeer ik ook hier door de modder heen te kijken. Ik kan me bijna niet voorstellen dat over een paar maanden alles hier mooi groeit en bloeit. Met dank aan Joost, die niet alleen plannen maakt en dromen heeft, maar ze ook opstart en uitvoert (op momenten dat ik denk 'nu maar even niets'). Zonder zijn daadkracht zaten we hier nu niet.


En ik keek naar de zon en zag dat het goed was.Comments

Bedankt voor de mooie fotos.
Selien

Dit vinden anderen leuk nu

Project tuin

Vorig jaar pakten we de voortuin aan en daar zijn we zo blij mee. In de bijna tien jaar waarin we hier nu wonen hebben we alles in de tuin een beetje ad hoc gedaan, hier en daar bomen en planten en struiken geplant die we ergens kregen, een beetje verplanten, wat mooie plantjes erin. Maar zonder systeem en achtergrond en we merkten dat het bijna niet bij te houden was. De voortuin was donker en uit zijn krachten gegroeid en zat vol onkruid. Door te werken met grote grasvlakken met daarin plantvakken waar de planten wel weelderig mogen groeien is het beter te onderhouden. De combinatie van grassen en vaste planten met bloemen die het hele seizoen bloeien vind ik mooi. En al het eerste jaar was het nog mooier dan ik had gedacht. Kun je nagaan hoe dat wordt als het volgroeid is!

Daarom wilde we ditzelfde idee doorvoeren in het 'mooie' stuk achtertuin. Onze achtertuin is deels 'het wilde bos', deels 'camping' en deels 'weide', maar het eerste stuk achter h…

Lang Paasweekend

Pasen is de tijd van bollenvelden. Van touren met Joosts auto's. De tijd van eitjes zoeken en gezellig ontbijten. Een lang weekend chillen hadden we. Zalig. Dat voelde als vakantie! 

Met Joost samen op pad, lekker touren door de Beemster en de Schermer, op jacht naar mooie bollenvelden. Mooie combinatie van onze hobbies: auto rijden in Amerikaanse bakken en bloemetjes. Prima team samen :)
Mooi hoor!Jaaaaa! Hoera! We kijken het uit de grond en eigenlijk is het nog iets te koud om goed te ontkiemen, ik las ergens dat het zo'n 15 graden moet zijn. Maar het komt, het komt.


Jonge ganzen op de dijk.


Groei maar grasjes. Groei maar.


Avondwandeling met Spaanse les op mijn oren.


Joost gaat pizza's maken.


Het perspectief van het leven. Vaak is het maar net hoe je naar de dingen kijkt. In de haast lijkt het alsof het allemaal nog maar niks is. Alsof het niet vooruit gaat. Maar als je door je knieën gaat, met aandacht naar de dingen kijkt, dan is er al veel meer dan je denkt. Gras za…

Week 15: kuikens en kokoskoeken

Ja hoor, daar zijn ze dan. De kuikens! 3 stuks en ze zijn zo pluizig en piepen zo schattig. Het zijn toch echt de allerleukste huisdieren die je kunt hebben.  Week 15 bracht nog veel meer leuks.

Deze aap houdt de wacht. Ik moet er altijd om glimlachen als ik er langs loop.

Een lege eierschaal.... Dat was het eerste kuiken.


Lazy Cat Rocky. Hij heeft zo'n hoge schattigheidsfactor, vinden we allemaal (bijna allemaal) in het gezin.

Ook in het Wilde Bos zijn er bloemetjes.


Babyhaartjes op de lupine.

De sequoia met het jonge blad.


Het blijft bijzonder toch, hoe in een mum van tijd al dat nieuwe leven de grond uit schiet.


Rustig water bij het strandje.


Wat is het weer een prachtige ochtend.


De bloesems, zo mooi!


Lotte bakte kokosmakronen. Zo lekker!

Isa haalde haar theorie examen voor de scooter. Jee, nieuwe fase gaat aanbreken. Uit eten met zijn viertjes om het te vieren.Wat een kleur in de tuin!


Ik ben niet helemaal fit de laatste tijd. Even mijn bloed laten checken voor de zekerheid…