Skip to main content

Random blije dingen - het kan zo simpel zijn

Regelmatig denk ik na over wat nou belangrijk is in het leven. 't Zit in me en hoort bij me, dat ik niet zorgeloos maar doordender, maar misschien wel af en toe te veel stilsta bij de dingen die er toe doen. Soms zou ik dat wel wat minder willen, gewoon lekker leven, niet teveel gedoe. 

Maar ik ben er ook wel weer blij om, bovendien, het is wie ik ben, en ik doe het er maar mee.

Het zorgt er ook voor dat ik iedere dag probeer aandacht te geven aan wat ik belangrijk vind:
  • Aardig zijn voor elkaar, mijn familie en vrienden laten weten dat ik aan ze denk, maar ook aardig zijn voor de mensen om me heen, op straat, onderweg, in winkels. Het leven is zoveel leuker met een glimlach en een vriendelijk woord voor elkaar.
  • Gejaagdheid voorkomen. Dat is nog wel een lastige voor me, want ik ben graag actief en doe graag verschillende dingen. Sporten, mijn fotoboeken maken, in de tuin aan de slag, Spaans leren, met mijn gezin genieten van bij elkaar zijn, met vrienden leuke dingen doen, natuurlijk ook nog werken, ik wil zoveel en word daar ook blij van, maar ik probeer echt actief te voorkomen dat het doorslaat in een gejaagd gevoel. Als het 'moeten' wordt, in plaats van 'willen', dan denk ik er nog even over na. Dan ga ik niet hardlopen, maar een tukje doen in de tuin in het zonnetje. Als ik merk dat ik op een werkdag te ingespannen bezig ben, dan neem ik bewust even een pauze. Even weg achter de computer en een frisse neus halen. Want actie is fijn, maar gejaagdheid, dat doet me geen goed.
  • Oog voor dingen. Dit is een van de dingen die ik de afgelopen tien jaar meer en meer heb ontwikkeld en waar ik nog steeds iedere dag blij van word. Ik vind het fijn om met andere ogen te kijken naar de dingen om me heen. Met mijn instagramfoto's probeer ik iedere dag zo'n moment te plukken. Van de zon die mooi opkomt, tot het licht dat zo prachtig door de narcissen valt, tot een gek bord ergens langs de weg. Het zijn van die kleine dingen waar je makkelijk aan voorbij kunt lopen, in gedachten en druk met van alles waarmee je je maar druk kunt maken. Maar als je je openstelt voor die nieuwsgierige en onderzoekende blik, dan is er overal wat moois. En dit is ook zo eenvoudig te doen, omdat je er verder niks bij nodig hebt.
  • Een feestje maken van dingen. Dat vind ik ook zo leuk. Ik plan graag leuke dingen in, etentjes met vriendinnen, reisjes, even touren met Joost, maar het kan ook veel simpeler. Mijn lunch even net wat mooier aankleden. Tijdens het eten met zijn vieren het eens echt in me opnemen en blij zijn dat we zo vaak samen aan tafel zitten en het leuk hebben met elkaar. Genieten van mijn ochtendrondje, in plaats van het als routine doen.
    Een feestje ergens van maken, dat kan ook door dingen net even iets anders te plannen. Als ik ergens moet werken bijvoorbeeld, dan probeer ik altijd vooraf of achteraf nog even op ontdekkingstocht te gaan. Dat hoeft niet uitgebreid, soms is het al genoeg om de auto een paar straten verderop te parkeren en met oog voor de dingen (zie mijn vorige punt) een extra wandelingetje te maken. Of ik neem een paar bussen eerder, als ik in Amsterdam ga eten waardoor ik opeens zomaar de tijd heb om te struinen door de stad.


Dat voelt dan meteen als vakantie! En als ik daarna ook nog een heerlijke avond heb met een vriendin, dan is het feest compleet!Het hoeft niet altijd groot. Ik geniet ook van de ochtend, waarbij ik voor de meisje opsta en een ontbijtje voor ze maak. Een shake, of zoals deze keer, pannenkoekjes. Het is niet bijzonder, ze zijn nog even aan het leren, of appen met hun vriendinnen, maar ik geniet ervan om naar ze te kijken en te zien hoe groot ze worden en hoe ze in het leven staan.


Random blij, het kan zo simpel zijn: ik had zin om net even een stapje verder te gaan en weer wat grenzen te verleggen. Een intervaltraining gedaan, met snelle stukjes, waarbij ik echt even moest aanpoten. Maar dat lukte en het gevoel daarna, dat is zo lekker!


Joost was aan het opruimen geweest en had babyhaasjes ontdekt. Eentje zat er een soort van klem tussen de dakpannen, de vacht nog vochtig. Zo cute. Gelukkig kon ik de neiging weerstaan het beestje te bevrijden. Dat kon ie natuurlijk zelf, een half uurtje later was het bolletje pluis verdwenen.


Ieder vrij uurtje ben ik in de tuin bezig. Snoeien, voorbereiden, zevenblad dat toch nog is meegekomen in het nieuwe plantvak proberen met wortel en al weg te halen. Het is intensief dat tuinwerk, heb er stijve benen van. Maar het is zo leuk om alles te zien groeien en te fantaseren over hoe het er hier straks uitziet.Dan laat Rocky me weer zien dat het ook goed is om lekker op de bank even te chillen. Ogen dicht, zon op mijn gezicht en even een tukje doen.


Deze foto is zo mooi. Die twee samen aan het kroelen. Het uitzicht, waar ik nooit aan wen, ik blijf het uniek vinden en me realiseren hoe fijn het is als je echt even de tijd kunt nemen om van dit soort momenten te genieten.


Lotte zag de zonsondergang ook.


De lucht verkleurde iedere minuut, het donker zakte er langzaam in.
Comments

Geluk is iets geks.
Toen ik jong was zocht ik het overal, in kopen, reizen, verliefdheden,enz.
Na erg ziek geweest te zijn werd ik een ander mens en tot op de dag van vandaag ligt geluk gewoon voor het oprapen. Zomaar.
Wat een prachtig huis hebben jullie en ik zag ook zijdehoentjes.
Ik heb er 2. De ne komt bijna iedere ochtend op mijn bureau zitten als ik aan het typen ben.
fijne dag.
jojoco said…
Hai Pourquoi pas,
Wat leuk dat jij ook zijdehoentjes hebt! Ze zijn makkelijk tam te maken he? De eerste die we hadden waren ook best tam. Maar tegenwoordig laten we ze wilder, ik heb het idee dat ze dan hun angstreflex (of hoe heet dat) beter in stand houden en minder snel ten prooi vallen aan de gevaren hier. Op dit moment zijn er twee dames broeds, dus waarschijnlijk hebben we binnenkort weer kuikentjes!

En inderdaad, geluk ligt vaak gewoon voor het oprapen. Naar dat je erg ziek bent geweest, maar zo'n inzicht is dan weer een mooie uitkomst.

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more