Skip to main content

Keek op week nummer 10


Wandel je mee door week 10? De week waarin het dan echt lente werd. 


Natuurlijk trapte ik direct op de rem toen ik ze zag: de eerste lammetjes op de dijk!Fijne start van de dag, weer even aan het water.


Joost is jarig en we hebben leuke cadeautjes voor hem.


In de tuin begint het op te schieten, alhoewel het voor een buitenstaander waarschijnlijk alleen een kale berg modder is.De oude bolletjes zijn gered en teruggeplant op andere plekken. Dat gaat goed, ze gaan daar ook bloeien!


Het is heerlijk loopweer!


We vieren Lottes verjaardag!


Zo lief, deze lag als verrassing op mijn kussen. Had Isa voor me getekend met aquarelpotloden. Echt mooi, ik ga 'm inlijsten.


Daar komt de zon weer.


Mijn eerste dipje van dit jaar. Nog flink koud. Niet gek, want het is nog maar kort geleden dat er nog ijs lag. Het echte onderdompelen moet nog maar even wachten.


De kippetjes verkennen de boel alvast.


Mijn lieve lief is jarig. Proost schatje! Op veel avonturen samen.De kracht van de natuur. Hoe het grote hoefblad zich door de aarde heen boort.


Joost kreeg van ons een Big Green Egg, de kleine. En ook niet groen. En stiekem ook een nepmerk. Maar hij doet het als een tierelier en Joost is in zijn sas!


Fotootjes van Oma Carla, ik was 't zelf verder vergeten. Maar we boften enorm met Lottes feestje, de eerste echte lentedag en we konden de steiger meteen goed inwijden!
Comments

Fleur said…
Lieve Jo, het is prachtig. De tuin! En je mooie Lotte en lieve Joost en en en..... prachtig!

Dit vinden anderen leuk nu

Week 22: Zomer in Holland

Terug uit Spanje is het in Nederland zeker zo zomers. Wat een feestje is het leven dan. In de zomer voelt het alsof de dagen allemaal vakantie zijn, ook al moest ik gewoon weer werken.

Fijne dingen uit deze week: een heerlijke salade, weer zin in veel groen na alle tapasachtigheden.


Een stralende lupine.

Kijken bij springles van Isa en Fleur.
Waar het veulentje heel graag ook mee wil doen. Hij stond te trappelen van ongeduld.
Genieten van de papavers.


En ein-de-lijk durfde ik dan te zwemmen. Wat was het lekker!Weet je nog mijn hele verhalen over de Springsnow? Wat blijkt? Hier in de buurt zijn zo'n beetje alle bomen iepen en de twee grote bomen aan ons hek laten heel wat zaadjes los. Springsnow in onze eigen tuin. En in ons huis, want die blaadjes dwarrelen vrolijk naar binnen.


Doorkijkje.


Nieuwe hobby: strandjutten. Is Joost mee begonnen toen ik in Spanje was. Hij heeft een mooi dioramakastje gemaakt en nu gaan we vaak 's avonds nog even een rondje doen om mooie spulletjes …

Random Weekendness

Wat random plaatjes van het afgelopen weekend. De zomer is in Nederland hoor. De langste dagen en kortste nachten. Alsof je dubbel zoveel tijd hebt, met de hele avond nog om lekker buiten te zijn. 

Snackje tussendoor. Dol op kleur. Zo'n regenboogbordje maakt me blij. (en is nog best gezond ook, al vind ik het vooral lekker)

Goede-moeder-punten +1. Ik naaide een knoopsgatdraadje (hoe heet zoiets) aan de jumpsuit van Isa. Tadaaaa.


Vuurtje stoken in de tuin en lekker kletsen samen. Het leven is mooi.

Zwanen op bezoek op ons strandje.

Klustijd! Ik schilderde het muurtje. Netjes weer!Uitzicht vanaf de bank. Mooi om te volgen hoe de zon steeds verder naar rechts ondergaat. Deze dagen achter de bomen, maar in de winter is het een heel stuk naar links en zie je de zon echt in de horizon wegzakken.

Pizza oven aan voor gegrilde kip met vrienden.


Net een filmset.

Hoera! Het gips mocht eraf! Blije Lot met een gek wit dun armpje!


Weer het hardlopen opbouwen. Had/heb een irritant soort blessu…

Week 23: Loungen en op kamers

Hard werken in de tuin moet natuurlijk ook afgewisseld worden met chillen en relaxen. Joost timmerde met een vriend een geweldige loungebank, die ik met oude kussens omtoverde in een zalige plek.

Heel veel tijd om erop te zitten heb ik niet. Heb ik ook de rust meestal niet voor, ik ben liever lekker bezig. Met dit onkruid in het gras bijvoorbeeld. Iedere dag steek ik er wel een paar honderd uit. Zo krijgt hopelijk het omringende gras de kans om beter uit te groeien.


Iedere dag een paar keer een rondje om te genieten van alle moois. Juni is wel de perfecte maand voor de tuin zeg!

Ik lees een prachtig boek uit.
En dan. Op kamers.... Niet een van de kinderen, wel de haan, die al om 5 uur zo hard begint te kukelen dat we er allemaal wakker van worden. We hebben een hok gekregen, dat we bij de caravan neerzetten. Iedere avond til ik voor ik ga slapen de haan uit zijn eigen hok en breng hem naar zijn kamer, met een of twee hennetjes, anders is hij ook maar zo alleen. Kunnen ze daar mooi he…