Skip to main content

Keek op week nummer 10


Wandel je mee door week 10? De week waarin het dan echt lente werd. 


Natuurlijk trapte ik direct op de rem toen ik ze zag: de eerste lammetjes op de dijk!Fijne start van de dag, weer even aan het water.


Joost is jarig en we hebben leuke cadeautjes voor hem.


In de tuin begint het op te schieten, alhoewel het voor een buitenstaander waarschijnlijk alleen een kale berg modder is.De oude bolletjes zijn gered en teruggeplant op andere plekken. Dat gaat goed, ze gaan daar ook bloeien!


Het is heerlijk loopweer!


We vieren Lottes verjaardag!


Zo lief, deze lag als verrassing op mijn kussen. Had Isa voor me getekend met aquarelpotloden. Echt mooi, ik ga 'm inlijsten.


Daar komt de zon weer.


Mijn eerste dipje van dit jaar. Nog flink koud. Niet gek, want het is nog maar kort geleden dat er nog ijs lag. Het echte onderdompelen moet nog maar even wachten.


De kippetjes verkennen de boel alvast.


Mijn lieve lief is jarig. Proost schatje! Op veel avonturen samen.De kracht van de natuur. Hoe het grote hoefblad zich door de aarde heen boort.


Joost kreeg van ons een Big Green Egg, de kleine. En ook niet groen. En stiekem ook een nepmerk. Maar hij doet het als een tierelier en Joost is in zijn sas!


Fotootjes van Oma Carla, ik was 't zelf verder vergeten. Maar we boften enorm met Lottes feestje, de eerste echte lentedag en we konden de steiger meteen goed inwijden!
Comments

Fleur said…
Lieve Jo, het is prachtig. De tuin! En je mooie Lotte en lieve Joost en en en..... prachtig!

Dit vinden anderen leuk nu

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Project tuin

Vorig jaar pakten we de voortuin aan en daar zijn we zo blij mee. In de bijna tien jaar waarin we hier nu wonen hebben we alles in de tuin een beetje ad hoc gedaan, hier en daar bomen en planten en struiken geplant die we ergens kregen, een beetje verplanten, wat mooie plantjes erin. Maar zonder systeem en achtergrond en we merkten dat het bijna niet bij te houden was. De voortuin was donker en uit zijn krachten gegroeid en zat vol onkruid. Door te werken met grote grasvlakken met daarin plantvakken waar de planten wel weelderig mogen groeien is het beter te onderhouden. De combinatie van grassen en vaste planten met bloemen die het hele seizoen bloeien vind ik mooi. En al het eerste jaar was het nog mooier dan ik had gedacht. Kun je nagaan hoe dat wordt als het volgroeid is!

Daarom wilde we ditzelfde idee doorvoeren in het 'mooie' stuk achtertuin. Onze achtertuin is deels 'het wilde bos', deels 'camping' en deels 'weide', maar het eerste stuk achter h…

Lang Paasweekend

Pasen is de tijd van bollenvelden. Van touren met Joosts auto's. De tijd van eitjes zoeken en gezellig ontbijten. Een lang weekend chillen hadden we. Zalig. Dat voelde als vakantie! 

Met Joost samen op pad, lekker touren door de Beemster en de Schermer, op jacht naar mooie bollenvelden. Mooie combinatie van onze hobbies: auto rijden in Amerikaanse bakken en bloemetjes. Prima team samen :)
Mooi hoor!Jaaaaa! Hoera! We kijken het uit de grond en eigenlijk is het nog iets te koud om goed te ontkiemen, ik las ergens dat het zo'n 15 graden moet zijn. Maar het komt, het komt.


Jonge ganzen op de dijk.


Groei maar grasjes. Groei maar.


Avondwandeling met Spaanse les op mijn oren.


Joost gaat pizza's maken.


Het perspectief van het leven. Vaak is het maar net hoe je naar de dingen kijkt. In de haast lijkt het alsof het allemaal nog maar niks is. Alsof het niet vooruit gaat. Maar als je door je knieën gaat, met aandacht naar de dingen kijkt, dan is er al veel meer dan je denkt. Gras za…