Week 5 van 2017: we rollen zo van januari de nieuwe maand in.


Een nieuwe week, een nieuwe dag: koffie aan het water.

Het dooit.De lente staat te stralen in huis. 


Iedere dag een beetje meer bloei.De dag beginnen met een kleine wandeling. Nu de grond nog bevroren is kun je heerlijk door de weilanden lopen.


Dit is bijna de Savanne, ik vind het zulke prachtige bomen.Voor mijn verjaardag kreeg ik een tuinbon van Opa Jan. Zo lief! Ik haalde heel wat groen in huis.


En ook verse nieuwe bloemen.


Smile!


Rocky, wat zie je dan?


's Avonds fijn de kaarsjes aan.


De vorst is weg. IJs is gesmolten en het is opeens heel zacht. De lente hangt duidelijk in de lucht.


Sammy krijgt de kolder in haar kop en sjeest de tuin door, op en neer. En binnen doet ze aan freerunnen, zo tegen de bank op, roetsjroetsj van links naar rechts, van voor naar achter.


Nog maar weer een wandelingetje.Rocky kleurt mooi bij mijn nieuwe kleedjes.


Lekker en gezond: geroerbakte spruitjes, hier met appel en een restje puntpaprika dat op moest.


Deze stuurde Karijn me. Typisch ik. Op mijn hurken in de modder. Alles voor mooi beeld ;).


Zei ik het niet al dat de lente staat te trappelen?


Ochtendschemering.


Maak tijd door Facebook uit te zetten. 
Ik moet eerlijk zeggen dat het de eerste dagen echt even wennen was, niet meer even snel de tijdlijn doorscrollen om te kijken hoe het gaat met iedereen. Facebook hanteert ook een 'cooldown-periode' voordat ze je account definitief verwijderen. Kennelijk is het zo verslavend dat de meeste mensen toch weer terugkeren. Ik mis 't helemaal niet meer en ben blij met de extra tijd.


Intervalloopje met wat snellere blokjes. Heerlijk gelopen.


En lekker afterrun eten.


Voor het eerst MetZonderJas. Koffie in het zonnetje. Dat smaakt naar meer. Al vind ik het prima dat er nu weer een koude periode aankomt. Het komt er uiteindelijk echt aan, dat voorjaar.


Na een paar grijzige dagen viel het opeens zo op dat de zon echt mijn huis in scheen en mooie schaduwen maakte.


Dag zon!


Ook op grijze ochtenden is de dijk best mooi.


Ik veranderde de woonkamer. De twee 'troonstoelen' die ik ruim 15 jaar geleden tweedehands kocht en bekleedde (zelfs al twee keer) heb ik in de logeerkamer gezet en nu staat er een licht vlinderstoeltje, naast de nieuwe plant. Een heerlijk plekje.


Mijn kleedjes, van repen jeansstof. Bij de Action voor 3,50.


De werkweek eindigde heerlijk met een geweldige film in de oude Molen. Met mijn nieuwe buurvrouw gingen we erheen, stamppotbuffet vooraf (heerlijke, met rodekool en hazelnoot) en daarna de film op een uittrekscherm en gewoon vanaf onze stoelen.
De film was bijzonder, over twee IJslandse broers, die om een of andere redenen al 40 jaar ruzie hebben terwijl ze naast elkaar wonen. Als de schapen ernstig ziek worden door een soort gekkekoeienziekte zijn de bewoners van de vallei in rep en roer. De schapen, hun leven, moeten geruimd. Hoe dat afloopt voor de broers, dat vertel ik er maar niet bij. Een prijswinnende film met prachtige beelden die ondanks het trage verhaal nooit saai is.


Ik kijk met andere ogen naar onze eigen schapen, de volgende ochtend...

No comments:

Dit vinden anderen leuk nu