Skip to main content

Week 5 van 2017: we rollen zo van januari de nieuwe maand in.


Een nieuwe week, een nieuwe dag: koffie aan het water.

Het dooit.De lente staat te stralen in huis. 


Iedere dag een beetje meer bloei.De dag beginnen met een kleine wandeling. Nu de grond nog bevroren is kun je heerlijk door de weilanden lopen.


Dit is bijna de Savanne, ik vind het zulke prachtige bomen.Voor mijn verjaardag kreeg ik een tuinbon van Opa Jan. Zo lief! Ik haalde heel wat groen in huis.


En ook verse nieuwe bloemen.


Smile!


Rocky, wat zie je dan?


's Avonds fijn de kaarsjes aan.


De vorst is weg. IJs is gesmolten en het is opeens heel zacht. De lente hangt duidelijk in de lucht.


Sammy krijgt de kolder in haar kop en sjeest de tuin door, op en neer. En binnen doet ze aan freerunnen, zo tegen de bank op, roetsjroetsj van links naar rechts, van voor naar achter.


Nog maar weer een wandelingetje.Rocky kleurt mooi bij mijn nieuwe kleedjes.


Lekker en gezond: geroerbakte spruitjes, hier met appel en een restje puntpaprika dat op moest.


Deze stuurde Karijn me. Typisch ik. Op mijn hurken in de modder. Alles voor mooi beeld ;).


Zei ik het niet al dat de lente staat te trappelen?


Ochtendschemering.


Maak tijd door Facebook uit te zetten. 
Ik moet eerlijk zeggen dat het de eerste dagen echt even wennen was, niet meer even snel de tijdlijn doorscrollen om te kijken hoe het gaat met iedereen. Facebook hanteert ook een 'cooldown-periode' voordat ze je account definitief verwijderen. Kennelijk is het zo verslavend dat de meeste mensen toch weer terugkeren. Ik mis 't helemaal niet meer en ben blij met de extra tijd.


Intervalloopje met wat snellere blokjes. Heerlijk gelopen.


En lekker afterrun eten.


Voor het eerst MetZonderJas. Koffie in het zonnetje. Dat smaakt naar meer. Al vind ik het prima dat er nu weer een koude periode aankomt. Het komt er uiteindelijk echt aan, dat voorjaar.


Na een paar grijzige dagen viel het opeens zo op dat de zon echt mijn huis in scheen en mooie schaduwen maakte.


Dag zon!


Ook op grijze ochtenden is de dijk best mooi.


Ik veranderde de woonkamer. De twee 'troonstoelen' die ik ruim 15 jaar geleden tweedehands kocht en bekleedde (zelfs al twee keer) heb ik in de logeerkamer gezet en nu staat er een licht vlinderstoeltje, naast de nieuwe plant. Een heerlijk plekje.


Mijn kleedjes, van repen jeansstof. Bij de Action voor 3,50.


De werkweek eindigde heerlijk met een geweldige film in de oude Molen. Met mijn nieuwe buurvrouw gingen we erheen, stamppotbuffet vooraf (heerlijke, met rodekool en hazelnoot) en daarna de film op een uittrekscherm en gewoon vanaf onze stoelen.
De film was bijzonder, over twee IJslandse broers, die om een of andere redenen al 40 jaar ruzie hebben terwijl ze naast elkaar wonen. Als de schapen ernstig ziek worden door een soort gekkekoeienziekte zijn de bewoners van de vallei in rep en roer. De schapen, hun leven, moeten geruimd. Hoe dat afloopt voor de broers, dat vertel ik er maar niet bij. Een prijswinnende film met prachtige beelden die ondanks het trage verhaal nooit saai is.


Ik kijk met andere ogen naar onze eigen schapen, de volgende ochtend...

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more