Skip to main content

Verrassingsweekend op Schier


De dag begon al met vuurwerk. Een mooie voorbode voor een weekend waar ik me al tijden op verheugde: ik ging mijn vriendin verrassen met een weekendje weg. Dat verdient ze om allerlei verschillende redenen en dus had ik van alles verzonnen. Het begon bij dromen over een nachtje Nice, maar de uiteindelijke uitwerking was een klein beetje praktischer en niet minder leuk.

Allereerst gingen we naar de Tadema tentoonstelling in het Fries Museum in Leeuwarden. Een vriend van ons was heel erg betrokken bij deze tentoonstelling en dat maakte het extra leuk. Wat een succes voor het museum. Het was zo ongelofelijk druk, ondanks dat we kaarten hadden besteld online. Gelukkig hadden we veel bij te kletsen en konden de rijen ons niet echt veel schelen. En de drukte was niet voor niets: een intrigerende schilder, met prachtige werken, maar vooral een heel bijzonder levensverhaal. We waren allebei erg onder de indruk.


En toen was het tijd om het volgende deel van de verrassing te verklappen: op naar de boot, we gaan naar Schiermonnikoog. Je ziet wel dat ze heeeeel blij was. En ik dus ook!


En wat kan ik zeggen van het weekend? Het was fijn. Het was zo leuk om iemand te verrassen en blij te maken. En daarbij was het ook gewoon supergezellig samen. Toch bijzonder, een vriendschap van meer dan 40 jaar. Mooie gesprekken, fijne inzichten, zalig eten. En ook heel veel lachen. Fietsen op de tandem. Brede stranden. Net de zon zien ondergaan, wat een mazzel.

We fietsten, wandelden, dronken thee bij een strandtent, kletsten honderduit en genoten van het avontuur. Een cadeau was het, voor ons allebei.

Comments

Anonymous said…
Wat maak je toch een prachtige foto's. Fijn om regelmatig een kijkje te nemen op je blog.
Extra leuk om nu foto's van de Waddeneilanden te zien omdat we over een paar weken naar Texel verhuizen.
wilmi said…
Wat lief en leuk is dat! Mijn meer-dan-40-jaar-vriendin nam me ooit mee op een eerste vliegreis (naar Rome) zoiets vergeet je nooit meer. Dat is er eentje voor in het koesterboek..

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …