Skip to main content

Verrassingsweekend op Schier


De dag begon al met vuurwerk. Een mooie voorbode voor een weekend waar ik me al tijden op verheugde: ik ging mijn vriendin verrassen met een weekendje weg. Dat verdient ze om allerlei verschillende redenen en dus had ik van alles verzonnen. Het begon bij dromen over een nachtje Nice, maar de uiteindelijke uitwerking was een klein beetje praktischer en niet minder leuk.

Allereerst gingen we naar de Tadema tentoonstelling in het Fries Museum in Leeuwarden. Een vriend van ons was heel erg betrokken bij deze tentoonstelling en dat maakte het extra leuk. Wat een succes voor het museum. Het was zo ongelofelijk druk, ondanks dat we kaarten hadden besteld online. Gelukkig hadden we veel bij te kletsen en konden de rijen ons niet echt veel schelen. En de drukte was niet voor niets: een intrigerende schilder, met prachtige werken, maar vooral een heel bijzonder levensverhaal. We waren allebei erg onder de indruk.


En toen was het tijd om het volgende deel van de verrassing te verklappen: op naar de boot, we gaan naar Schiermonnikoog. Je ziet wel dat ze heeeeel blij was. En ik dus ook!


En wat kan ik zeggen van het weekend? Het was fijn. Het was zo leuk om iemand te verrassen en blij te maken. En daarbij was het ook gewoon supergezellig samen. Toch bijzonder, een vriendschap van meer dan 40 jaar. Mooie gesprekken, fijne inzichten, zalig eten. En ook heel veel lachen. Fietsen op de tandem. Brede stranden. Net de zon zien ondergaan, wat een mazzel.

We fietsten, wandelden, dronken thee bij een strandtent, kletsten honderduit en genoten van het avontuur. Een cadeau was het, voor ons allebei.

Comments

Anonymous said…
Wat maak je toch een prachtige foto's. Fijn om regelmatig een kijkje te nemen op je blog.
Extra leuk om nu foto's van de Waddeneilanden te zien omdat we over een paar weken naar Texel verhuizen.
wilmi said…
Wat lief en leuk is dat! Mijn meer-dan-40-jaar-vriendin nam me ooit mee op een eerste vliegreis (naar Rome) zoiets vergeet je nooit meer. Dat is er eentje voor in het koesterboek..

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more