Skip to main content

Verrassingsweekend op Schier


De dag begon al met vuurwerk. Een mooie voorbode voor een weekend waar ik me al tijden op verheugde: ik ging mijn vriendin verrassen met een weekendje weg. Dat verdient ze om allerlei verschillende redenen en dus had ik van alles verzonnen. Het begon bij dromen over een nachtje Nice, maar de uiteindelijke uitwerking was een klein beetje praktischer en niet minder leuk.

Allereerst gingen we naar de Tadema tentoonstelling in het Fries Museum in Leeuwarden. Een vriend van ons was heel erg betrokken bij deze tentoonstelling en dat maakte het extra leuk. Wat een succes voor het museum. Het was zo ongelofelijk druk, ondanks dat we kaarten hadden besteld online. Gelukkig hadden we veel bij te kletsen en konden de rijen ons niet echt veel schelen. En de drukte was niet voor niets: een intrigerende schilder, met prachtige werken, maar vooral een heel bijzonder levensverhaal. We waren allebei erg onder de indruk.


En toen was het tijd om het volgende deel van de verrassing te verklappen: op naar de boot, we gaan naar Schiermonnikoog. Je ziet wel dat ze heeeeel blij was. En ik dus ook!


En wat kan ik zeggen van het weekend? Het was fijn. Het was zo leuk om iemand te verrassen en blij te maken. En daarbij was het ook gewoon supergezellig samen. Toch bijzonder, een vriendschap van meer dan 40 jaar. Mooie gesprekken, fijne inzichten, zalig eten. En ook heel veel lachen. Fietsen op de tandem. Brede stranden. Net de zon zien ondergaan, wat een mazzel.

We fietsten, wandelden, dronken thee bij een strandtent, kletsten honderduit en genoten van het avontuur. Een cadeau was het, voor ons allebei.

Comments

Anonymous said…
Wat maak je toch een prachtige foto's. Fijn om regelmatig een kijkje te nemen op je blog.
Extra leuk om nu foto's van de Waddeneilanden te zien omdat we over een paar weken naar Texel verhuizen.
wilmi said…
Wat lief en leuk is dat! Mijn meer-dan-40-jaar-vriendin nam me ooit mee op een eerste vliegreis (naar Rome) zoiets vergeet je nooit meer. Dat is er eentje voor in het koesterboek..

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more