Skip to main content

Terugblik op week 4 van 2017

Week 4 was vol. Niet alleen vol werk, maar ook vol leuke dingen.

Mijn mama was jarig en we lunchten lekker om dat te vieren.
We hadden nog een skiles en hebben weer wat meer geleerd. We kunnen niet wachten tot we echt de bergen af gaan suizen!Ik ging een heerlijke dag naar de sauna met een vriendin en had als klap op de vuurpijl het fijne verrassingsweekend. De grote dingen die ik me blijf herinneren, omdat ze als 'afspraak' in mijn agenda staan.

Maar tussen die volheid was er veel meer. Dingen die niet op de agenda staan, maar wel een plek hebben in mijn dag. Want mijn 'doel' in mijn leven is niets groots, maar heel simpel: genoeg leuke minuten in iedere dag hebben.

In de ochtend aan het water bijvoorbeeld:

Of op mijn buik in de tuin, bij de eerste sneeuwklokjes die opkomen.


Tijdens een wandelingetje langs de grens van water en land, waar het ijs mooie vormen heeft.


Kijk maar eens goed, dit lijkt bijna wel een dier dat op de uitkijk zit.


Minuutjes in de vroeg ochtend, als het zonnegloren de lucht kleurt.


En vroege wandelingetjes door het land. Holland in de winter, is het geen pracht.
Iedere dag nu ook minuutjes Spaans. Steeds zo ergens tussendoor. Of 's avonds echt een half uurtje.Even een minuutje stil staan en écht kijken naar hoe de amaryllis uitkomt.Een half uurtje hardlopen in Siberia. Dat leek het echt, zo rond zonsopkomst, met die snijdend koude wind en al het sneeuw en ijs. Maar wat voelt dat goed!


Nog maar weer een minuutje uit het zolderraam turen.


En dan snel naar buiten. Het werk kan best een kwartiertje wachten, dan heb ik de tijd om de dag fijn te beginnen.En ik kan ook regelmatig een minuutje (of wat) zalig luieren. Mijn leermeester geeft het juiste voorbeeld. Nu alleen nog beter leren spinnen.
Nog wat meer minutjes spaans.
  En weer een vroege ochtend aan het water. De zon komt al een half uur eerder op, steeds vroeger naar buiten om 'm te zien.
Een wandelingetje, waarbij ik toeren uithaalde om deze pegels op de foto te krijgen. Ze hingen aan het frame van wat in de zomer een steiger is. Ik wiebelde over de stenen en de sneeuw, me vasthoudend aan dat (ijskoude!) frame. Tot ik opeens met één been tot mijn kuiten erdoorheen zakte! Oeps! Snel doorstappen maar en warme droge sokken aan. Maar het leverde wel een mooi plaatje op.


Grappig is dat. Want terugkijkend naar de 'grote' dingen van de week, was het een heerlijke week. Maar wat ben ik blij dat ik steeds ook heb stil gestaan bij de kleine mooie minuutjes. Want als ik daarop terugkijk, was het echt een week om nooit meer te vergeten.


Dag januari!

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more