Skip to main content

De week door - week 6


Halverwege februari is het alweer. Even terugkijken op week 6. We stonden de hele week op de beurs, de Material Experience bij de Bouwbeurs. Ikzelf was daar maar twee dagen, maar Joost was er wel iedere dag en ook een paar avonden en het leverde extra kantoorwerk op. Hartstikke leuk!Ready!Nou moet ik zeggen dat ik beurzen eigenlijk vreselijk vermoeiend vind. Ik kan niet zo goed filteren ofzo, en al dat geroezemoes en die drukte de hele dag, met alle gesprekken en duizend keer hetzelfde verhaal vertellen. Hartstikke intensief en het perfecte recept voor avonden met hoofdpijn. Gelukkig is het maar af en toe.


En weet je, ik maak er gewoon wat leuks van. De meiden hadden een studiedag en gingen shoppen in Utrecht en aan het einde van de middag spraken we af voor een high tea.


Dat was reuze gezellig en erg lekker! Zo maak je er een feestje van.

Ha! De vorst keert terug. Mooi, nog even winter. Dit jaar geniet ik er zo van. Normaal gesproken kan ik niet wachten tot het weer lente wordt, maar het is zo prachtig deze winter. Mijn 'winterdepressie' heeft ook niet zozeer met het weer te maken, maar meer met het gebrek aan licht en dat gaat deze dagen zo snel de goede kant uit! De zon kwam vanmorgen alweer voor 8 uur op!

En de lente komt er ook echt aan hoor.


Uitzicht in de vroegte van kantoor.


De amaryllussen hadden een flinke aanloop nodig. Even dacht ik dat het deze keer niet zou werken, zo zonder aarde. Maar kijk, uiteindelijk bloeit ie zo uitbundig. Wat een wonder uit zo'n rafelige bol.


Ik geniet van de wonderen van de natuur.Aan het einde van de week, ik zat nog druk te werken, tot * floeps* alles uitging. Computer dood, lichten uit, geen stroom. Mooi teken dat het tijd is voor het weekend. Lotte zag dat de storing wel tot een uur of half 8 zou gaan duren, dus ik stak snel de kaarsjes aan en stookte de kachel op. Knus!

Bijna jammer dat de stroom al veel sneller weer aanfloepte.Wees aardig voor de mensen om je heen.


Lekker wandelingetje. Deze week kwam het er maar weinig van, maar toch probeer ik iedere dag even lekker naar buiten te gaan. Want van een klein tijdje buiten voelt iedereen zich een heel stuk beter.


Mijn vriend.


Lekker stukkie hardlopen!


En toen ging het ook nog sneeuwen! Op weg naar een verrassingsfeestje voor een jarige vriendin uit de Beemster.Gezelligheid!


En toen was het echt wit! Hoera!


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …