Skip to main content

Vakantievibes - week 1

De kerstvakantie is altijd een beetje een rare vakantie. Ik bof enorm, omdat ik altijd vrij kan nemen, om te genieten van deze bijzondere tijd. Maar op de een of andere manier vliegen de twee weken altijd voorbij, waarbij ik van tevoren in mijn hoofd heb dat het een oneindig lange vakantie is. Met de Kerst, mijn verjaardag en Oud en Nieuw word je ook een beetje geleefd. Maar dit jaar vielen de feestdagen weliswaar ongunstig voor mensen met een baan, maar gunstig voor het vakantiegevoel. Na een week vol toeters en bellen, resteert er nog een week vol rust en niks doen.

En ook in de week met toeters en bellen probeerde ik zoveel mogelijk van het moment te genieten. Ik kijk even terug in de tijd.


Mooie ochtend aan het water. Deze dagen is de zon op zijn allerlaatst op, pas vlak voor 9 uur. Dat is fijn in de vakantie. Dan kun je laat opstaan en toch de zonsopgang zien.


Rocky weet wel wat vakantievieren is.


Heerlijk suf: een sudoko doen, met lekkere muziek op de achtergrond en Joost en Lotte aan het werk in de keuken.


Ik kreeg lieve dingen met de post. Kaartjes met lieve teksten, een mooie slinger en een haan waar ik erg om moest lachen. Heel lief, dank jullie wel!
Dit jaar hadden we lootjes getrokken en cadeautjes voor elkaar gekocht. Dat was zo gezellig!


Ik kreeg een muts die ik al een tijd geleden bij de kinderafdeling van C&A had zien hangen. Ik had 'm gepast, maar hij was net iets te klein en bovendien stond ie belachelijk. Lotte had me weggetrokken uit de winkel. Maar nu had ze de muts alsnog voor me gekocht. Op voorwaarde dat ik 'm niet aandoe als we in de bewoonde wereld komen ;).


Slapen gaat nog steeds meer af dan op. Maar ik hou me vast aan de 'op'. Zo af en toe met een slaappil maak ik redelijke uren, en omdat ik in de week voor Kerst ook nog ziekig was geworden, probeer ik me maar even te verzetten tegen mijn aversie tegen slaappillen. Ik ben vast niet direct verslaafd, hou ik mezelf maar voor.
Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk te doen wat goed voor me is: op tijd opstaan, licht therapie, 's morgens buiten wandelen. Yoga, Headspace, genoeg bewegen, en daarbij ook zoveel mogelijk rust proberen te pakken omdat mijn verkouden lijf gewoon moe is. En er proberen niet teveel aandacht aan te besteden. Alles is in beweging, het gaat weer voorbij, en als je om je heen kijkt, dan is er zoveel moois. Het is vakantie. Ik hoef niks. Dus ik struin lekker over het strandje.
Ik geniet van Lottes opgeruimde kamer en haar mooie tekening op haar whiteboard.


Ik moet lachen om de mannen, die in Joosts nieuwe aanwinst spelen.


Op een dag waarop ik me wat beter voel, besluit ik weer eens lekker te gaan hardlopen. Heel rustigjes, met wandelpauzes, maar wel lekker naar buiten.


Het is er zo mooi en ik ben zo blij dat hardlopen bestaat. Soms als uitdaging jezelf steeds weer te verbeteren. Soms gewoon voor het gevoel dat je lééft.
Er zijn stralende ochtenden. Maar ook hele grijze mistige dagen.Ik maak wandelingetjes tussendoor en lig onder een dekentje op de bank.
Na alle Kerstdrukte geniet ik extra van de ochtendkoffie aan het water.


Ik stop veel fruit in mezelf en de familie.


En ik geniet van ieder straaltje zon.
Op een dag, op een rondje door de tuin, zie ik zelfs een prachtig blauworanje ijsvogeltje over het water scheren. Wauw! Wat een ervaring. Ik ben er de hele dag blij van.


Met Isa ga ik naar deze geweldige film. Een hele leuke avond samen.
Helaas krijgt een nieuw virus me te pakken, mijn holtes zijn pijnlijk, mijn oren ploppen de hele dag, ik heb hoofdpijn en ben rillerig. En ik hoest zo hard en veel dat iedereen gek van me wordt. Maar weer een nieuwe gang naar de apotheek en de drogist voor een nieuw aanvalsplan. Tjsa, half Nederland is gevloerd. Domme pech.


Maar, dik ingepakt, ga ik toch lekker naar buiten iedere dag.


En gelukkig hebben de kinderen niet zo veel last van mij (en ik niet van hen). Lotte heeft een hele gezellige Sinterkersteroudennieuw met 6 vriendinnen. Ze hebben cadeautjes voor elkaar gekocht en blijven slapen. 's Morgens hebben ze zelf de ontbijttafel gedekt, met de kaarsjes aan. Zo gezellig voor ze!


En zo is het al met al een hele volle en fijne eerste week van de vakantie!

Comments

Heidi said…
Wat dapper dat je de mooie dingen weet te ontdekken in zulke brakke weken!
Beterschap hoor, t zit je niet mee!
Anonymous said…
Wat een mooie plaatjes weer. Genieten!
Nog van harte gefeliciteerd en ik hoop dat je je spoedig beter voelt.

Manon

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more