Skip to main content

Vakantievibes - week 1

De kerstvakantie is altijd een beetje een rare vakantie. Ik bof enorm, omdat ik altijd vrij kan nemen, om te genieten van deze bijzondere tijd. Maar op de een of andere manier vliegen de twee weken altijd voorbij, waarbij ik van tevoren in mijn hoofd heb dat het een oneindig lange vakantie is. Met de Kerst, mijn verjaardag en Oud en Nieuw word je ook een beetje geleefd. Maar dit jaar vielen de feestdagen weliswaar ongunstig voor mensen met een baan, maar gunstig voor het vakantiegevoel. Na een week vol toeters en bellen, resteert er nog een week vol rust en niks doen.

En ook in de week met toeters en bellen probeerde ik zoveel mogelijk van het moment te genieten. Ik kijk even terug in de tijd.


Mooie ochtend aan het water. Deze dagen is de zon op zijn allerlaatst op, pas vlak voor 9 uur. Dat is fijn in de vakantie. Dan kun je laat opstaan en toch de zonsopgang zien.


Rocky weet wel wat vakantievieren is.


Heerlijk suf: een sudoko doen, met lekkere muziek op de achtergrond en Joost en Lotte aan het werk in de keuken.


Ik kreeg lieve dingen met de post. Kaartjes met lieve teksten, een mooie slinger en een haan waar ik erg om moest lachen. Heel lief, dank jullie wel!
Dit jaar hadden we lootjes getrokken en cadeautjes voor elkaar gekocht. Dat was zo gezellig!


Ik kreeg een muts die ik al een tijd geleden bij de kinderafdeling van C&A had zien hangen. Ik had 'm gepast, maar hij was net iets te klein en bovendien stond ie belachelijk. Lotte had me weggetrokken uit de winkel. Maar nu had ze de muts alsnog voor me gekocht. Op voorwaarde dat ik 'm niet aandoe als we in de bewoonde wereld komen ;).


Slapen gaat nog steeds meer af dan op. Maar ik hou me vast aan de 'op'. Zo af en toe met een slaappil maak ik redelijke uren, en omdat ik in de week voor Kerst ook nog ziekig was geworden, probeer ik me maar even te verzetten tegen mijn aversie tegen slaappillen. Ik ben vast niet direct verslaafd, hou ik mezelf maar voor.
Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk te doen wat goed voor me is: op tijd opstaan, licht therapie, 's morgens buiten wandelen. Yoga, Headspace, genoeg bewegen, en daarbij ook zoveel mogelijk rust proberen te pakken omdat mijn verkouden lijf gewoon moe is. En er proberen niet teveel aandacht aan te besteden. Alles is in beweging, het gaat weer voorbij, en als je om je heen kijkt, dan is er zoveel moois. Het is vakantie. Ik hoef niks. Dus ik struin lekker over het strandje.
Ik geniet van Lottes opgeruimde kamer en haar mooie tekening op haar whiteboard.


Ik moet lachen om de mannen, die in Joosts nieuwe aanwinst spelen.


Op een dag waarop ik me wat beter voel, besluit ik weer eens lekker te gaan hardlopen. Heel rustigjes, met wandelpauzes, maar wel lekker naar buiten.


Het is er zo mooi en ik ben zo blij dat hardlopen bestaat. Soms als uitdaging jezelf steeds weer te verbeteren. Soms gewoon voor het gevoel dat je lééft.
Er zijn stralende ochtenden. Maar ook hele grijze mistige dagen.Ik maak wandelingetjes tussendoor en lig onder een dekentje op de bank.
Na alle Kerstdrukte geniet ik extra van de ochtendkoffie aan het water.


Ik stop veel fruit in mezelf en de familie.


En ik geniet van ieder straaltje zon.
Op een dag, op een rondje door de tuin, zie ik zelfs een prachtig blauworanje ijsvogeltje over het water scheren. Wauw! Wat een ervaring. Ik ben er de hele dag blij van.


Met Isa ga ik naar deze geweldige film. Een hele leuke avond samen.
Helaas krijgt een nieuw virus me te pakken, mijn holtes zijn pijnlijk, mijn oren ploppen de hele dag, ik heb hoofdpijn en ben rillerig. En ik hoest zo hard en veel dat iedereen gek van me wordt. Maar weer een nieuwe gang naar de apotheek en de drogist voor een nieuw aanvalsplan. Tjsa, half Nederland is gevloerd. Domme pech.


Maar, dik ingepakt, ga ik toch lekker naar buiten iedere dag.


En gelukkig hebben de kinderen niet zo veel last van mij (en ik niet van hen). Lotte heeft een hele gezellige Sinterkersteroudennieuw met 6 vriendinnen. Ze hebben cadeautjes voor elkaar gekocht en blijven slapen. 's Morgens hebben ze zelf de ontbijttafel gedekt, met de kaarsjes aan. Zo gezellig voor ze!


En zo is het al met al een hele volle en fijne eerste week van de vakantie!

Comments

Heidi said…
Wat dapper dat je de mooie dingen weet te ontdekken in zulke brakke weken!
Beterschap hoor, t zit je niet mee!
Anonymous said…
Wat een mooie plaatjes weer. Genieten!
Nog van harte gefeliciteerd en ik hoop dat je je spoedig beter voelt.

Manon

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …