Skip to main content

Sport recap 2016 en een tip voor 2017

Het nieuwe jaar is alweer begonnen, maar ik kijk toch nog even terug op 2016. Op sportgebied..

In het begin van het jaar had ik mezelf als doel gegeven om te genieten van het sporten. Sport als tool en niet als doel, zeg maar. En dat heb ik gedaan! Ook wilde ik 'gewoon lekker actief zijn' en gemiddeld een uur per dag actief bewegen.

In november en december zakte de boel door slaapgebrek en niet fitterigheid een beetje in. Zal ik het gehaald hebben?

Eerst even terugkijken op de laatste twee maanden:
November: 
Aantal geregistreerde stappen: 233.7123
(ik vergeet mijn up steeds vaker om te doen, word wat lakser daarin)
Running: 78,8km
Wandelen: 35,7km
Yoga: 157 minuten
Pilates: 5 uur

Totale tijd: 25 uur en 53 minuten

December: 
Stappen: 256.556
Running: 36.1km
Wandelen: 52.7km
Yoga: 178 minuten
Pilates: 2 uur

Totale tijd: 18 uur en 52 minuten

Een beetje minder van alles dan in de overige maanden, maar.... tatatatadaaaa
Alles bij elkaar in 2016 toch 366 uur en 28 minuten gesport!

Wat leuk!

Ik hou het erin voor het komende jaar. Sporten voor de lekker, gewoon actief bezig zijn, verschillende sporten blijven doen en ervan genieten.

Voor iedereen die 2017 ook sportief wil beginnen heb ik een tip: De Yoga Revolution van Adriene.

Afbeeldingsresultaat voor yogarevolution adriene

Ik heb al veel vaker over haar verteld en dit is het derde jaar dat ik haar 'yoga challenge' in januari doe. Iedere dag heeft ze een nieuwe youtube les. En dit jaar vind ik tot nu toe het leukste van allemaal. Het is net wat pittiger dan vorig jaar, maar rustig genoeg om te kunnen doen, ook al ben ik nog niet fit. Ze vertelt er erg veel bij, voor de echte yogaliefhebber is het misschien teveel geklets. Maar hierdoor krijg je wel heel veel mee van de achterliggende gedachtes van yoga.

Deze week is het voor mij iedere dag een cadeautje geweest.
Geef jezelf dat cadeau ook! Het kost niets! http://yogawithadriene.com/revolution-31-days-of-yoga/

Comments

Anonymous said…
Het is nou ook weer niet zo dat je er door al dat sporten beter uit ziet. Dus sla vooral niet door, zou ik
Zeggen.
Myrthe.
jojoco said…
Hah, dank voor je vast vriendelijk bedoelde opmerking, daar knapt een mens van op ;).

Gelukkig beweeg ik vooral om me lekker te voelen. Wat dat betreft voel ik me helemaal thuis bij de Bever reclame:

NIEMAND
IS EEN
BINNENMENS
Niemand is gemaakt om binnen te zitten. Toch is dat wat we doen, gemiddeld zo’n 21 uur per dag. Dus ga wandelen, fietsen of kiten. Doe wat je wilt, maar doe het buiten. Dat voelt veel beter.
Anonymous said…
Super! Ik zou soms willen dat ik jouw mentaliteit had qua sport! Buiten fietsen en wandelen lukt me nu nog wel, maar zodra ik me wat minder fijn voel (vooral van okt-maart) lukt het me totaal niet meer! Ga je je nog een bepaald sportief doel stellen in 2017? En ik vind je er prachtig (en gezond!) uit zien,
Mireille

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …