Skip to main content

Sport recap 2016 en een tip voor 2017

Het nieuwe jaar is alweer begonnen, maar ik kijk toch nog even terug op 2016. Op sportgebied..

In het begin van het jaar had ik mezelf als doel gegeven om te genieten van het sporten. Sport als tool en niet als doel, zeg maar. En dat heb ik gedaan! Ook wilde ik 'gewoon lekker actief zijn' en gemiddeld een uur per dag actief bewegen.

In november en december zakte de boel door slaapgebrek en niet fitterigheid een beetje in. Zal ik het gehaald hebben?

Eerst even terugkijken op de laatste twee maanden:
November: 
Aantal geregistreerde stappen: 233.7123
(ik vergeet mijn up steeds vaker om te doen, word wat lakser daarin)
Running: 78,8km
Wandelen: 35,7km
Yoga: 157 minuten
Pilates: 5 uur

Totale tijd: 25 uur en 53 minuten

December: 
Stappen: 256.556
Running: 36.1km
Wandelen: 52.7km
Yoga: 178 minuten
Pilates: 2 uur

Totale tijd: 18 uur en 52 minuten

Een beetje minder van alles dan in de overige maanden, maar.... tatatatadaaaa
Alles bij elkaar in 2016 toch 366 uur en 28 minuten gesport!

Wat leuk!

Ik hou het erin voor het komende jaar. Sporten voor de lekker, gewoon actief bezig zijn, verschillende sporten blijven doen en ervan genieten.

Voor iedereen die 2017 ook sportief wil beginnen heb ik een tip: De Yoga Revolution van Adriene.

Afbeeldingsresultaat voor yogarevolution adriene

Ik heb al veel vaker over haar verteld en dit is het derde jaar dat ik haar 'yoga challenge' in januari doe. Iedere dag heeft ze een nieuwe youtube les. En dit jaar vind ik tot nu toe het leukste van allemaal. Het is net wat pittiger dan vorig jaar, maar rustig genoeg om te kunnen doen, ook al ben ik nog niet fit. Ze vertelt er erg veel bij, voor de echte yogaliefhebber is het misschien teveel geklets. Maar hierdoor krijg je wel heel veel mee van de achterliggende gedachtes van yoga.

Deze week is het voor mij iedere dag een cadeautje geweest.
Geef jezelf dat cadeau ook! Het kost niets! http://yogawithadriene.com/revolution-31-days-of-yoga/

Comments

Anonymous said…
Het is nou ook weer niet zo dat je er door al dat sporten beter uit ziet. Dus sla vooral niet door, zou ik
Zeggen.
Myrthe.
jojoco said…
Hah, dank voor je vast vriendelijk bedoelde opmerking, daar knapt een mens van op ;).

Gelukkig beweeg ik vooral om me lekker te voelen. Wat dat betreft voel ik me helemaal thuis bij de Bever reclame:

NIEMAND
IS EEN
BINNENMENS
Niemand is gemaakt om binnen te zitten. Toch is dat wat we doen, gemiddeld zo’n 21 uur per dag. Dus ga wandelen, fietsen of kiten. Doe wat je wilt, maar doe het buiten. Dat voelt veel beter.
Anonymous said…
Super! Ik zou soms willen dat ik jouw mentaliteit had qua sport! Buiten fietsen en wandelen lukt me nu nog wel, maar zodra ik me wat minder fijn voel (vooral van okt-maart) lukt het me totaal niet meer! Ga je je nog een bepaald sportief doel stellen in 2017? En ik vind je er prachtig (en gezond!) uit zien,
Mireille

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more