Skip to main content

Random dingen over week 2 van januari

Week 2 van januari
 • Was de eerste werkweek, waarbij het meteen weer druk was. Na zo'n vakantie moet ik altijd schakelen om weer langdurig met één ding bezig te zijn en weer veel meer binnen te zitten. Gelukkig had ik ook leuke afspraken buiten de deur en staan er genoeg leuke dingen op stapel.
 • Kregen we er 16 minuten daglicht bij. Vooral 's middags valt het me op dat het nog licht is.
 • Waren er veel stralende ochtenden. 
 • Stormde het ook zo hard dat ons huis een paar keer zwart was van de kachelrook die terugsloeg.
 • Fotografeerde ik op verzoek bij een crematie van de vader van een vriend. Dat vond ik moeilijk, want ik wilde het goed doen en hoe doe je zoiets. Ik volgde mijn gevoel (dat weer even omwoelde in alle emoties) en uiteindelijk kon ik er mensen 'blij' mee maken.
 • Ik zocht regelmatig het water op en de horizon en ik gaf mezelf maar wat tijd.
 • Ik had nog steeds iedere dag vervelend zeurende hoofdpijn omdat dat stomme virus maar geen afscheid wil nemen.
 • Ik deed iedere dag yoga, vandaag de 15e dag en iedere dag was het fijn om de tijd vrij te maken.
 • Ik keek twee avonden tv en genoot ervan. Een avond met thee en koekjes en Ik Vertrek met beide meiden. De andere avond Wie is de Mol. Sigrid of Diederik staan op mijn verdachtenlijstje.
 • Ik verwijderde mezelf van Facebook, omdat ik er niet blij meer van werd en hierdoor al met al heel wat tijd bespaar in een week. Ik denk dat ik vrijwel dagelijks toch zeker 10 minuten rondscrollde. Dat is een extra uur iedere week om iets leuks te doen.
 • Ik las een boek uit (Lieveling van Kim van Kooten). En ik haalde nieuwe boeken uit de bieb.
 • Ik ging met Isa naar Amsterdam naar de Open Dag van de HvA. Ze weet nog niet precies wat ze wil gaan doen en moet zich volgend jaar al inschrijven. Goed om nu al te oriënteren en heel leuk dat ik daarbij mag zijn.
 • We lunchten daarna gezellig met soep en salade en thee.
 • Er vielen van die hele dikke dwarrelvlokken sneeuw.
 • Ik liep twee keer hard, maar niet van harte. Toch deed het buiten zijn me goed en de rest komt wel weer.
 • Ik puzzelde terwijl beide meisjes hard aan het studeren waren.
 • De kat ging steeds in de puzzeldoos liggen, net als ik alle stukjes met de goede kant naar boven had gelegd.
 • Ik gaf de spaarzegels aan de persoon achter me in de rij bij de kassa.
 • Ik kocht de straatkrant bij de supermarkt met een ander idee, na het lezen van Bob de straatkat.
 • Ik sliep 4 van de 7 nachten hartstikke goed.
 • Keek ik iedere dag omhoog naar de lucht. En struikelde ik vervolgens, liep ik ergens tegen aan of zwalkte ik een beetje in plaats van als groot mens netjes rechtdoor te lopen. 'Story of my life' aldus Isa.
 • Verloor ik mijn stappenteller UP tijdens een hardlooprondje en fietste ik vlak daarna de hele route een paar keer langs, speurend of ik 'm terugzag. Twee dagen later vond ik -wonder boven wonder- het clipje terug, in de berm in de modder, maar het tellertje zelf was eruit. Platgereden. Zonde. Ik koop niet nog een keer een nieuwe.
 • Maakte ik twee bonentaarten (lievelings van Isa en Lotte). Een voor de avond, een voor de vriezer.
 • Op naar week 3!

Comments

Sil said…
Prachtig!
Dank voor het delen!
Anonymous said…
Haha, ik heb heel lang zitten kijken naar de foto van jou in een soort yogahouding (wat ben jij lenig!).
Het lijkt alsof er iets aan je been vastgemaakt is. Na lang turen zag ik dat het een zwart mandje achter je is. De lijn van je broek loopt heel toevallig mee met het mandje...
Marjolein
Moving Slowly said…
Hi, ik kom via via hier terecht. Je maakt mooie natuur foto's en ik vind je keuken en uitzicht práchtig! :) Groetjes, Chantal | Movingslowly.nl
Jolanda said…
Wat vliegt de tijd toch; Met Isa al kijken naar een vervolgopleiding! Leuk ook wel. Zo bezoeken wij nu allerlei open dagen voor de middelbare school. Eigenlijk is elke fase leuk, merken we.
De kat in de puzzeldoos! Geweldig. Volledige rust gevonden, zo te zien. :-)

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…