Skip to main content

Random dingen over week 2 van januari

Week 2 van januari
 • Was de eerste werkweek, waarbij het meteen weer druk was. Na zo'n vakantie moet ik altijd schakelen om weer langdurig met één ding bezig te zijn en weer veel meer binnen te zitten. Gelukkig had ik ook leuke afspraken buiten de deur en staan er genoeg leuke dingen op stapel.
 • Kregen we er 16 minuten daglicht bij. Vooral 's middags valt het me op dat het nog licht is.
 • Waren er veel stralende ochtenden. 
 • Stormde het ook zo hard dat ons huis een paar keer zwart was van de kachelrook die terugsloeg.
 • Fotografeerde ik op verzoek bij een crematie van de vader van een vriend. Dat vond ik moeilijk, want ik wilde het goed doen en hoe doe je zoiets. Ik volgde mijn gevoel (dat weer even omwoelde in alle emoties) en uiteindelijk kon ik er mensen 'blij' mee maken.
 • Ik zocht regelmatig het water op en de horizon en ik gaf mezelf maar wat tijd.
 • Ik had nog steeds iedere dag vervelend zeurende hoofdpijn omdat dat stomme virus maar geen afscheid wil nemen.
 • Ik deed iedere dag yoga, vandaag de 15e dag en iedere dag was het fijn om de tijd vrij te maken.
 • Ik keek twee avonden tv en genoot ervan. Een avond met thee en koekjes en Ik Vertrek met beide meiden. De andere avond Wie is de Mol. Sigrid of Diederik staan op mijn verdachtenlijstje.
 • Ik verwijderde mezelf van Facebook, omdat ik er niet blij meer van werd en hierdoor al met al heel wat tijd bespaar in een week. Ik denk dat ik vrijwel dagelijks toch zeker 10 minuten rondscrollde. Dat is een extra uur iedere week om iets leuks te doen.
 • Ik las een boek uit (Lieveling van Kim van Kooten). En ik haalde nieuwe boeken uit de bieb.
 • Ik ging met Isa naar Amsterdam naar de Open Dag van de HvA. Ze weet nog niet precies wat ze wil gaan doen en moet zich volgend jaar al inschrijven. Goed om nu al te oriënteren en heel leuk dat ik daarbij mag zijn.
 • We lunchten daarna gezellig met soep en salade en thee.
 • Er vielen van die hele dikke dwarrelvlokken sneeuw.
 • Ik liep twee keer hard, maar niet van harte. Toch deed het buiten zijn me goed en de rest komt wel weer.
 • Ik puzzelde terwijl beide meisjes hard aan het studeren waren.
 • De kat ging steeds in de puzzeldoos liggen, net als ik alle stukjes met de goede kant naar boven had gelegd.
 • Ik gaf de spaarzegels aan de persoon achter me in de rij bij de kassa.
 • Ik kocht de straatkrant bij de supermarkt met een ander idee, na het lezen van Bob de straatkat.
 • Ik sliep 4 van de 7 nachten hartstikke goed.
 • Keek ik iedere dag omhoog naar de lucht. En struikelde ik vervolgens, liep ik ergens tegen aan of zwalkte ik een beetje in plaats van als groot mens netjes rechtdoor te lopen. 'Story of my life' aldus Isa.
 • Verloor ik mijn stappenteller UP tijdens een hardlooprondje en fietste ik vlak daarna de hele route een paar keer langs, speurend of ik 'm terugzag. Twee dagen later vond ik -wonder boven wonder- het clipje terug, in de berm in de modder, maar het tellertje zelf was eruit. Platgereden. Zonde. Ik koop niet nog een keer een nieuwe.
 • Maakte ik twee bonentaarten (lievelings van Isa en Lotte). Een voor de avond, een voor de vriezer.
 • Op naar week 3!

Comments

Sil said…
Prachtig!
Dank voor het delen!
Anonymous said…
Haha, ik heb heel lang zitten kijken naar de foto van jou in een soort yogahouding (wat ben jij lenig!).
Het lijkt alsof er iets aan je been vastgemaakt is. Na lang turen zag ik dat het een zwart mandje achter je is. De lijn van je broek loopt heel toevallig mee met het mandje...
Marjolein
Moving Slowly said…
Hi, ik kom via via hier terecht. Je maakt mooie natuur foto's en ik vind je keuken en uitzicht práchtig! :) Groetjes, Chantal | Movingslowly.nl
Jolanda said…
Wat vliegt de tijd toch; Met Isa al kijken naar een vervolgopleiding! Leuk ook wel. Zo bezoeken wij nu allerlei open dagen voor de middelbare school. Eigenlijk is elke fase leuk, merken we.
De kat in de puzzeldoos! Geweldig. Volledige rust gevonden, zo te zien. :-)

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more