Skip to main content

De eerste week van januari


Random leuke dingen uit de eerste week van januari. Ik begin het nieuwe jaar aan het water en maak daarna schoon schip. Een paar uur lang poetsen en schrobben en de houten vloer van een nieuw laagje natuurzeep voorzien. Heerlijk, zo'n schoon huis!


De diadeem van een van de kleine gasten van het Oudjaarsfeest was kwijt. Ik zocht overal en had door het schoonmaken ook in alle hoekjes en gaten gekeken. Dacht ik. Want waar bleek de diadeem zich te verbergen? :))))


Prachtige ochtenden. Het is altijd maar een paar minuutjes ofzo, maar dit stukje van de dag maakt me zo blij en gelukkig. Grappig hoe die paar minuten een heel verschil maken in hoe je de rest van de dag tegen de dingen aankijkt.


Nu was het nog eens extra feestelijk op de dijk.


Zo leuk! We hadden skiles met zijn viertjes. Ik dacht nog dat ik er niks van zou bakken, maar het was makkelijker dan ik dacht en nog in dezelfde les skiede ik helemaal van de hoogste top in mooie bochten naar beneden. Dat ik daarbij door beide dochters werd ingehaald, dat laat ik maar even terzijde. Heerlijk om met zijn vieren dingen te doen en actief te zijn. Ik ben vast een sentimentele oude muts, maar ik zie hoe snel het gaat, dat opgroeien. Gisteren waren ze nog kleine muppets die we meenamen naar het Twiske. Nog zo'n 'blink of the eye' en ze leven op zichzelf. De tijd als gezin nu, met elkaar, koester ik maar even extra.

Op de terugweg zagen we prachtige luchten.


En daar was de zon weer. Iedere dag een beetje vroeger!Winter! Vorst! Ik vind het heerlijk!


Met Lotte ging ik naar Amsterdam, naar de geweldige dansvoorstelling Liefde, van Theater Maas. Erg van genoten. Daarna nog struinen door de stad.
Heerlijk hoor, die drukte, die etalages, alle gekke mensen, die lichtjes. Maar als ik dan thuiskom en vanaf de bank dit uitzicht heb, dan ben ik nog gelukkiger.Daar is de ochtendstond alweer. 

Nu het ergste hoesten weg is, trappel ik van ongeduld om weer lekker te gaan lopen. Kleine stukjes, wandelpauzes. Maar het ging lekker! Als ik dan met mijn hoofd in de wind loop, zon op mijn gezicht, dan ben ik zo blij met die gekkigheid die ik hardlopen noem. Ik hobbel langs de dijk, word ingehaald door soepele lopers, maar ik geloof niet dat zij er zo vrolijk worden als ik word. Dat vrijheidsgevoel. Niet in woorden te vangen.


Ik kreeg een lief cadeautje. En alleen de manier waarop het in was gepakt was al een cadeautje op zich.


We puzzelden lekker. Heerlijk die suffigheid in een warm huis, terwijl het buiten koud en guur is.


Begin van een nieuwe dag. Koffie aan het water.


Grappig, google photos schotelt me regelmatig kijkjes terug in de tijd voor. 7 jaar geleden, zo'n enorm pak sneeuw. Wat was dat leuk!

 Van een beetje buiten voel je je altijd een heel stuk beter.


Ik had zo'n gezellige middag met Fleur, die langs kwam. We kletsten en wandelden en kletsten nog meer en we aten versgemaakte zoeteaardappelsoep en toen waren er zomaar een paar uur voorbij.


Onze Rocky heeft verdacht veel weg van Bob ;)


Iedere dag een potje yoga. Ik heb 't al eens gezegd, maar deze serie is zo leuk! Iedere dag anders. Een half uurtje duurt het. Dat lijkt misschien lang, maar vliegt voorbij!


Winters Edam. Het blijft een plaatje.


Er zit sneeuw in de lucht.


Net een Oud Hollands schilderij zo. Mijn nieuwe bloemen.


Kijk dan, die roos! Zo mooi. En hij ruikt ook nog eens heerlijk.


En ja hoor, er zat sneeuw in de lucht. Een piepklein wit laagje siert het paadje.


Wij zoeken het bos op waar meer sneeuw ligt, maar daarover later meer....


Deze las ik uit de afgelopen weken. Vier totaal verschillende boeken, maar allemaal hadden ze iets. Een historische roman, over Jacoba van Beieren, die in haar 35 jarige leven meer meemaakte dan menig bejaarde van nu. Bob de straatkat, omdat ik na de film ook het boek wilde lezen. Het las lekker weg, maar gek genoeg vond ik de film beter. Voor jou, een romantisch boek van Jojo Moyes. Iets teveel Incroyables, maar toch lekker geschreven en fijn wegleesbaar. En tot slot het relaas van vader en dochter Terlouw, die een seriemoordenaar in huis hadden. Hoe gaat dat? Hoe kun je dat niet doorhebben? Intrigerend verhaal.


Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more