Skip to main content

De eerste week van januari


Random leuke dingen uit de eerste week van januari. Ik begin het nieuwe jaar aan het water en maak daarna schoon schip. Een paar uur lang poetsen en schrobben en de houten vloer van een nieuw laagje natuurzeep voorzien. Heerlijk, zo'n schoon huis!


De diadeem van een van de kleine gasten van het Oudjaarsfeest was kwijt. Ik zocht overal en had door het schoonmaken ook in alle hoekjes en gaten gekeken. Dacht ik. Want waar bleek de diadeem zich te verbergen? :))))


Prachtige ochtenden. Het is altijd maar een paar minuutjes ofzo, maar dit stukje van de dag maakt me zo blij en gelukkig. Grappig hoe die paar minuten een heel verschil maken in hoe je de rest van de dag tegen de dingen aankijkt.


Nu was het nog eens extra feestelijk op de dijk.


Zo leuk! We hadden skiles met zijn viertjes. Ik dacht nog dat ik er niks van zou bakken, maar het was makkelijker dan ik dacht en nog in dezelfde les skiede ik helemaal van de hoogste top in mooie bochten naar beneden. Dat ik daarbij door beide dochters werd ingehaald, dat laat ik maar even terzijde. Heerlijk om met zijn vieren dingen te doen en actief te zijn. Ik ben vast een sentimentele oude muts, maar ik zie hoe snel het gaat, dat opgroeien. Gisteren waren ze nog kleine muppets die we meenamen naar het Twiske. Nog zo'n 'blink of the eye' en ze leven op zichzelf. De tijd als gezin nu, met elkaar, koester ik maar even extra.

Op de terugweg zagen we prachtige luchten.


En daar was de zon weer. Iedere dag een beetje vroeger!Winter! Vorst! Ik vind het heerlijk!


Met Lotte ging ik naar Amsterdam, naar de geweldige dansvoorstelling Liefde, van Theater Maas. Erg van genoten. Daarna nog struinen door de stad.
Heerlijk hoor, die drukte, die etalages, alle gekke mensen, die lichtjes. Maar als ik dan thuiskom en vanaf de bank dit uitzicht heb, dan ben ik nog gelukkiger.Daar is de ochtendstond alweer. 

Nu het ergste hoesten weg is, trappel ik van ongeduld om weer lekker te gaan lopen. Kleine stukjes, wandelpauzes. Maar het ging lekker! Als ik dan met mijn hoofd in de wind loop, zon op mijn gezicht, dan ben ik zo blij met die gekkigheid die ik hardlopen noem. Ik hobbel langs de dijk, word ingehaald door soepele lopers, maar ik geloof niet dat zij er zo vrolijk worden als ik word. Dat vrijheidsgevoel. Niet in woorden te vangen.


Ik kreeg een lief cadeautje. En alleen de manier waarop het in was gepakt was al een cadeautje op zich.


We puzzelden lekker. Heerlijk die suffigheid in een warm huis, terwijl het buiten koud en guur is.


Begin van een nieuwe dag. Koffie aan het water.


Grappig, google photos schotelt me regelmatig kijkjes terug in de tijd voor. 7 jaar geleden, zo'n enorm pak sneeuw. Wat was dat leuk!

 Van een beetje buiten voel je je altijd een heel stuk beter.


Ik had zo'n gezellige middag met Fleur, die langs kwam. We kletsten en wandelden en kletsten nog meer en we aten versgemaakte zoeteaardappelsoep en toen waren er zomaar een paar uur voorbij.


Onze Rocky heeft verdacht veel weg van Bob ;)


Iedere dag een potje yoga. Ik heb 't al eens gezegd, maar deze serie is zo leuk! Iedere dag anders. Een half uurtje duurt het. Dat lijkt misschien lang, maar vliegt voorbij!


Winters Edam. Het blijft een plaatje.


Er zit sneeuw in de lucht.


Net een Oud Hollands schilderij zo. Mijn nieuwe bloemen.


Kijk dan, die roos! Zo mooi. En hij ruikt ook nog eens heerlijk.


En ja hoor, er zat sneeuw in de lucht. Een piepklein wit laagje siert het paadje.


Wij zoeken het bos op waar meer sneeuw ligt, maar daarover later meer....


Deze las ik uit de afgelopen weken. Vier totaal verschillende boeken, maar allemaal hadden ze iets. Een historische roman, over Jacoba van Beieren, die in haar 35 jarige leven meer meemaakte dan menig bejaarde van nu. Bob de straatkat, omdat ik na de film ook het boek wilde lezen. Het las lekker weg, maar gek genoeg vond ik de film beter. Voor jou, een romantisch boek van Jojo Moyes. Iets teveel Incroyables, maar toch lekker geschreven en fijn wegleesbaar. En tot slot het relaas van vader en dochter Terlouw, die een seriemoordenaar in huis hadden. Hoe gaat dat? Hoe kun je dat niet doorhebben? Intrigerend verhaal.


Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more