Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2016

Wonder in the new week

De nieuwe week is inmiddels al weer een oude week, sterker nog, het weekend is alweer begonnen.
Maar één moment van de week staat in mijn geheugen gegrift.

Joost en ik maakten een avondwandeling, verderop langs de dijk. Ik verzamelde veren en we zagen de lucht veranderen. In de verte leek er wel brand: oranje, roze, paarsachtige tinten. Op zich al mooi om naar te kijken. Maar toen we een grote groep spreeuwen zagen vliegen werden we echt stil.
Ballet in de lucht, zwermen vogels die uitbolden, weer samenbalden, een steeds veranderende vorm in de lucht. Magisch blijft zoiets, dat ze niet tegen elkaar opvliegen. We hebben een heel tijdje staan kijken en genieten.
Verder maakte ik een heerlijke lunchwandeling in Utrecht tijdens een kantoordag daar.

Ook is onze kip nog steeds broeds en blijft de aardbeienbak trekken. Een paar keer per dag haal ik haar eraf en zet haar bij het eten bij het hok. Maar steeds komt ze weer terug. 's Morgens zit ze er als een verzopen kat weer bij, ondanks …

Ook in het weekend: aan de klus

Laatst had Lotte een leuk idee: ze wilde een van de muren van haar kamer schilderen. Het turquoise was ze intussen wel zat, ondanks dat we haar kamer in het begin van het jaar een make over hadden gegeven. In de muur hadden we toen geen zin, maar nu vond ze het toch tijd voor wat anders. 
Lotte lijkt echter op mij, veel plannen maken, maar echt heel daadkrachtig in de directe uitvoering zijn we niet. 'dat gaan we binnenkort eens doen', hadden we al een tijdje in ons hoofd.
We hadden Isa nodig om echt op gang te komen. Voor Isa's kamer waren we voor ze naar de brugklas ging ook al samen bezig geweest. Een groot bureau hadden we in elkaar gefabriekt, maar eerlijk is eerlijk, erg mooi was dit niet geworden. Met poten van de Ikea en lange stukken mdf hadden we een L-vormig bureau gemaakt, maar dit was een beetje doorgezakt en liep niet mooi over in de hoek.  Ook Isa was haar muur zat, net als de roze metallic kastdeurtjes, die ze al vanaf het de verhuizing had. Isa lijkt meer…

Een weekend als een vakantie

Dit weekend voelde als vakantie. Vrijdag begon al met een gezellige lunch met een vriendin die ik al heel lang niet had gezien. En toen kwamen later in de middag de mannen uit de familie.

Opvoeding van Ome Joost.

Fijn, zo allemaal samen. Maakt me tegelijkertijd blij en ook een beetje verdrietig, omdat ik Ans dan toch weer even extra mis. Dan hoop ik dat ze ergens op een wolkje toekijkt en ziet dat we lief zijn voor elkaar.


Joost kookte weer eens heerlijk in de pizza oven. Geen pizza's, maar vlees van de grillplaat.


Met gegrilde groente. Mjammie.

Ach gos, zomaar een roodborstje weer te hard tegen ons raam getikt.


Nieuwe dag, nieuwe feestelijkheden. Ik maak een grote kan met lekker water.

Joost zwengelt de houtoven nog maar eens aan.

Met vrienden genieten we van de zon.

Ik heb een fijne salade gemaakt.Dat is toch vakantiegevoel?


We kijken naar hoe er steeds meer sterren komen. De jongens prikken met hun stokken in het vuur. We zitten tot laat buiten. Het lijkt wel vakantie.


Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more