Kingsday en de manipulatie van herinneringen

Als ik terugdenk aan de afgelopen week denk ik aan kippenvel. Een koud hoofd. Hagel. Nog meer hagel. Storm. Koud in huis. Klaar zijn met dit koude rotweer. Maar geen vakantie hebben, omdat ik gewoon werk.

Maar dan blader ik door mijn foto's en dan valt 't toch wel weer mee allemaal. 
Want dat grillige weer zorgt voor prachtige Hollandse luchten. 
In de kou kun je prima gezellige feestjes vieren.
Kou maakt een hardlooprondje extra bikkelig.
Ondanks dat ik deze vakantie gewoon doorwerk, maak ik van iedere dag een beetje vakantie. Soms zit vakantie in een uurtje.


En over een aantal jaar blader ik terug door deze plaatjes en dan heb ik alleen het mooie onthouden. Heerlijk, herinneringen manipuleren ;).


Een regenboogje en een inzoom op bloesem. Het enige goede wat ik van die dag kon maken.


Superfeest. The World is my Oyster. Oesters proeven met onze lieve kookclub.
Filmpje bekijken om je juiste opentechniek onder de knie te krijgen.


Drie soorten. Met bijpassende wijnen.


Wat een zaligheid en een gezelligheid.Met pasta & langoustines en de zaligste toetjes toe. Nomnomnom.Om het helemaal vakantie te maken, logeerden Joost en ik in de B&B. Helemaal knus en gezellig!De volgende ochtend scheen de zon zelfs even en dronk ik koffie in de tuin. Wel een beetje brak. Sja, dat krijg je ervan.


Het katertje van mijn schoot af geduwd en maar even de hagel in om 'm uit mijn benen te lopen. Klein loopje, mijn kuit doet raar, van de week iets in verrekt ofzo, ik weet 't niet. 


Slecht weer, maar mooie wolken. Wat is eigenlijk slecht weer? Is het slecht omdat ik in de winter me al verheugde op de meivakantie, omdat het dan zo lekker warm is meestal en ik op mijn slippers in de tuin tussen de akelei kan dansen?


Nog eventjes naar Hoorn gegaan, voor wat Koningsdagsfeeropsnuif. Maar het was al te laat. De meeste kleedjes waren al weg. De meeste mensen al vervelend lam. Harde muziek van het plein, kapotgetrapte plastic bekertjes. Snel maar weer naar huis.Waar de lampjes de winter overleefd hebben.


Door het 'slechte' weer heb ik ook nog niet zoveel in de tuin gedaan, wel af en toe een keer een paar uurtjes, maar niet dagelijks een stukje. Geen zin en te koud. In plaats daarvan las ik veel. Deze las ik uit. Over een meisje/jonge vrouw die in New York bij het tijdschrift Delicious gaat werken. Ze heeft een geweldig smaakgevoel, was als kind al bezig om recepten te perfectioneren en de juiste kruiden toe te voegen. Ze ontdekt de winkeltjes in New York, maakt vrienden, en ontdekt ook brieven in de oude bibliotheek van het pand waar ze werkt. Brieven van Lulu, een meisje dat in de oorlog de hoofdredacteur schreef en zo een vriendschap opbouwde. Het boek maakt onnodig veel gedoe van een speurtocht naar iedere volgende brief in het systeem van de handgeschreven catalogus en even denk ik af te haken. Maar het verhaal bleek me genoeg te blijven trekken en ik prikte er doorheen. 
Ze gaat op zoek naar Lulu, die de brieven toen schreef. Het verhaal eindigt heerlijk Amerikaans. 

Het weekend in heel veel plaatjes


Kaas. In de Beemster hoort natuurlijk kaas. Joost en ik kochten een heerlijk stuk oude kaas.


Daarmee begint het weekend goed! Lekker wijntje in de zon.


In mijn nieuwe jurk!Hardlopen. Het gaat superlekker op het moment. Heerlijk ontspannen een uurtje gelopen. Genieten!


Ik bladerde terug in mijn oude agenda's. Sentiment.en vond ook mijn tekenlogboekje. Deze kreeg ik van een vriendin mee tijdens mijn reis door Indonesie en Maleisie, die ik aan het einde van mijn studie met Suus maakte. Dat het alweer zo lang geleden is. Ik kende Joost net een half jaar. 

De tijd was zo anders toen. Geen e-mail, geen digitaal contact. Bellen durfde ik eigenlijk niet zo goed en na 6 weken reizen pikte ik bij een collega van mijn vader een hele stapel getypte brieven op van Joost. Wat ik zo leuk vind om in het boekje terug te zien, is dat ik toen eigenlijk al net zo van dezelfde dingen genoot als nu. En dat terwijl ik dacht dat het stilstaan bij dingen als de zon, het water, de natuur etc pas de laatste jaren steeds meer aanwezig is. Zat er dus eigenlijk altijd al in!


Mijn geplukte boeketje in de vaas.Weekend, boodschappen gehaald. Lotte en Joost bereiden de pizza voor. Ik maak verse kippensoep. De muziek staat aan. De zon schijnt het huis in. Dan ben ik zo tevreden dat ik bijna ga spinnen.


Een lunchhapje voor ons drietjes: brood, gevuld met mozarella en pesto. Zo lekker!


Wat te kraken.


Rijkdom is dit, een goed gevulde fruitschaal.


Na het eten lekker wandelen. De luchten zijn zo mooi.Hollands.

In de verte komt er een gigantische bui aan. Het blijft bijzonder, zo fijn om zo midden in de natuur te wonen en de elementen zo direct om je heen mee te maken.Weer een rondje hardlopen. Het weer was superslecht voorspeld dit weekend. Maar ik vond het meevallen. Ok, net toen ik mijn auto parkeerde bij de start van een mooi rondje begon het gigantisch te hagelen. Maar de bui duurde maar kort en de zon kwam er ook bij. De luchten waren overweldigend prachtig en het was wel koud, ik had zelfs een muts opgedaan, maar ik liep me warm. Hardlopen is dan echt een van de fijnste manieren om toch buiten te blijven. Ik wilde maar een kort rondje doen, maar het ging zo lekker en ik vond het zo fijn buiten dat ik er nog een extra rondje aan vast plakte.
Blij ei.

10 x happy

Random 10

Hier word ik blij van:


Lammetjes op de dijk.


Een ochtendverrassing maken met Isa. Lotte is zo creatief met insta-ideetjes. Deze zag ze en probeerden we samen uit. Word je toch blij van?


Cruisen met mijn liefje. En dan die kleuren....


Bloemen plukken in de tuin. Een rondje lopen en speuren naar wat er bloeit en zo een mooi boeketje vrolijkheid verzamelen om in een vaas te zetten.


Hoekje in het trapgat, met oude fotootjes (wat waren ze nog klein) en teken/knutselprojectjes. Iedere keer als ik langsloop moet ik glimlachen.


Yoga at home. In dit geval net uit bed, slaaphoofd en vogelnestjeshaar. Maar het is een van de fijnste manieren om de dag te beginnen.


Zondagochtendontbijtje. Dat het huis zo lekker ruikt naar de vanilleroomamandelbroodjes. En het voorjaarsontbijt met een beschuitje met aardbeitjes, yoghurt en daarover nog muesli met noten en zaden en pitjes. Dan voel je je gezonder worden bij iedere hap (heft mooi dat roombroodje weer op ;)). Koffie verkeerd in mijn mooie beker. 
En een paar druifjes sneaken.


Isa gezellig aan het kletsen met logerend vriendinnetje.


Mijn lief. Samen de werkdag afsluiten en het weekend inluiden met een wijntje in de zon.


Hardlopen tussen de bloembollenvelden.

Dit vinden anderen leuk nu