Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2016

Snaar en stilstaan - en over hoop en liefde

Er kwam een reactie binnen op één van mijn logjes. Over dat het toch wel wereldvreemd was om zo maar gewoon vrolijk door te tweeten. Alsof de Europese gebeurtenissen van vorige week niets met een mens doen. Dat doorgaan mag, maar stilstaan ook goed is.
En laat stilstaan nou net zijn wat ik graag doe.
Dus buurmeisje (kun je nog een iets concretere hint geven, ben nieuwsgierig nu), je raakte een gevoelige snaar. Want inderdaad, hoe ga je om als mens, met alle verschrikkingen in de wereld. De aanslagen in België zorgden ook bij mij voor angst en een verslagen gevoel. Net als bij ieder mens denk ik.
En breder nog dan dat, want België is misschien wel dichterbij, maar mijn overgevoelige hart gaat ook uit naar alle mensen die in oorlogsgebieden leven. Onschuldige mannen, vrouwen en kinderen die in Syrië haard en huis verliezen en op de vlucht moeten. 
Die vervolgens elders met de nek aangekeken worden, alsof het profiteurs zouden zijn. Landen die hun grenzen sluiten. Dorpen, steden vol men…

Pasen

Stil maar Wacht maar Alles wordt nieuw De hemel en de aarde
Ik ben niet religieus, maar deze regels vind ik altijd zo mooi. Voor mij is Pasen het feest van het licht. Van de wederopstanding van de natuur. Een nieuw begin. Een belofte. Nieuw leven. Hoop en liefde. 


En van de paasversiersels natuurlijk.Ook zo'n traditie: broodjes maken. Die ieder jaar steevast mislukken. Al zijn ze dit jaar ook echt lekker, zo lijkt het, na het afhakken van het been van een haasje.

We maakten een tourtje, in de buurt van Alkmaar. Lekker wandelen en struinen langs de bollenvelden.
En een frisse neus halen op het strand. Het is zulk zalig weer!
Naar buiten, naar buiten

Jaaaah! It's officially spring now!
Vroeger ging ik altijd al buiten op de weg staan, naar fietsende voorbijgangers roepen dat het lente was en ze feliciteren 'Hoera, het is lente! Gefeliciteerd met de lente!'. 
Dat blije gevoel heb ik nog steeds van binnen.

Het strand is weer terug, en is verworden tot een mini Algarve. 


Verschillende aardlagen, overhangende rotsen. Baaitjes.


Zelfs van die tunnels zijn er.

Bizar toch hoe de natuur alles verandert, iedere dag weer?
Joost heeft een nieuwe liefde. Totally in love is hij. En toegegeven, ik vind haar ook prachtig.

Na het eten, een wandelingetje op het land. Vogels luisteren. Rocky komt gezellig mee.


Naar buiten, naar buiten. Ook figuurlijk. Waar ik in de winter niet zo veel energie had om af te spreken en dingen te ondernemen, loopt nu mijn agenda weer gezellig vol. Etentjes, theater, koffiebijkletsafspraken. Heerlijk, met vrienden zijn is altijd fijn!
Hier in Amsterdam Noord, waar een oud buurtje is opgeknapt en er naast de …

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more