Sport recap februari - het rennen weer uitbouwen???

Dit jaar stel ik me iedere maand een nieuw sport/beweegdoel. Lekker overzichtelijk, in plaats van de doelen over het hele jaar die ik hiervoor had. Met een extra dagje februari is het vandaag tijd om terug te kijken op de afgelopen maand. Is het me gelukt? Heb ik mijn zelfgekozen doel gehaald?

Even terugkijken naar wat ik ook alweer wilde doen in februari:
  • 3x per week hardlopen en steeds iets verder of sneller, weer wat meer soorten trainingen en ook een paar keer een bijzonder rondje op een mooie plek
  • 10.000 stappen per dag gemiddeld. Dat betekent dat ik er iedere dag toch even op uit moet, weer even aan de bak!
  • yoga voor de lekker en leuk. Dit was zo fijn, daar ga ik niet zomaar mee stoppen.
  • pilates, fietsen en andere sportdingen ook gewoon voor de leuk en de lekker.
Ok, terugkijken maar....

Hardlopen - 70,7 km
10x liep ik hard deze maand, ik sloeg 1x over en ging in plaats daarvan fietsen. Veel meer verschillende soorten trainingen gedaan, van intervallen, korte en lange, tot runwalkrun, tot aaneengesloten duurloopjes. Van een schamele 20 minuutjes tot een dikke anderhalf uur. Verschillende routes, maar allemaal wel in de buurt. 8 uur en tien minuten liep ik hard in totaal in februari, een gemiddeld tempo (inclusief uitwandelen) van 6.56.

Wandelen - 34,7 km
Wandelen ben ik deze maand weer steeds meer gaan waarderen. Het is makkelijk, je gaat er niet van zweten, dus je hoeft je niet om te kleden. Je kunt het eigenlijk altijd en overal wel doen. Na het boodschappen doen, voor het werk, na het eten, 's morgens vroeg. Ruim 7 uur wandelde ik 'echt', zo'n wandeling dat je minimaal 20 minuten bezig bent zeg maar. 11 x deze maand. Toch mooi meer dan 100km afgelegd met mijn eigen benen :).
Die 10.000 stappen gemiddeld, die lukten helaas niet 258783 zette ik er deze maand. Er waren toch een aantal dagen bij dat ik niet zo fit was, dat ik het te slecht weer vond, of dat ik een ander excuus verzon. 

Yoga
Dit zou ik blijven doen voor de lekker en de leuk. En lekker en leuk is het! Heerlijk! 17x deed ik het, 477 minuten. Ik ben het een zalig onderdeel uit mijn dag gaan vinden. Het hoeft niet iedere dag, als ik Pilates doe bijvoorbeeld, dan sla ik yoga vaak over. Een het stelt niet heel veel voor he, vaak is het maar een kwartiertje. Maar ik geniet er erg van!

Pilates
Dit deed ik ook nog vier keer, vaste prik op maandag. Ik miste 1x omdat ik moest helpen schoonmaken op school. Ook al een workout ;).

Fietsen
Ook van genoten deze maand. 33,6km als tochtje gefietst, want het gewone huis-tuin-en-keuken-fietsen tel ik niet mee. Honderden sneeuwklokjes gezien en meer moois onderweg.

Verder ben ik weer in de tuin gaan werken dit weekend, wat ik enorm aan mijn lijf voel, dat zijn toch echt weer andere spieren hoor! 

Ik kijk tevreden terug, hoewel het lopen nog steeds als hard werken voelt.

Mijn doelen voor komende maand:
  • yoga: ik ga heel gaaf een masterclass volgen bij Tara Stiles, een heel weekend yogales. Mijn eerste echte les in levende lijve zeg maar. Heel erg benieuwd. Yoga hou ik er dus in maart ook nog echt in!
  • hardlopen en wandelen: nu toch wel graag die 10.000 gemiddeld per dag. Nieuwe ronde, nieuwe kansen zeg maar. Verder wil ik er niet teveel druk op leggen. Lekker blijven lopen, afwisselend trainen en ik hoop ergens in maart dat echte happy loopgevoel weer te krijgen. 
  • verder zie ik het wel. ik hoop dat ik veel van lentedagen kan genieten en veel buiten kan zijn. De eerste week van maart schijnt daar niet echt in mee te gaan helpen, maar dat wachten we dus maar rustig af!

Lotte is 12

12 jaar geleden, een weekje voor je uitgerekende datum was je daar opeens. In een sneltreinvaart kwam je op de wereld, nog voor ik het ziekenhuis had kunnen bereiken. Die nacht had het gesneeuwd, je werd geboren toen alles wit was. 


Een beetje weemoedig blader ik je babyboek door. Gek hoe is tegelijkertijd net gisteren lijkt, maar ook alweer heel lang geleden. Het babyboek, nog met ingeplakte foto's van jou als baby in je eerste dagen.Isa, die je kennis liet maken met popje. 


En iedereen die je kwam bewonderen. Je bent nog net zo geliefd als toen die eerste dagen.

Geen kleine handjes en voetjes meer, maar een mooie, slimme, grappige, lieve meid. We vierden het vroeg met een feestontbijtje op je verjaardag, de eerste keer in jaren dat je het op school kon vieren. 's Avonds gingen we uit eten, samen met nichtje Marijn, die kwam blijven logeren. En de volgende dag was het weer feest, met je vriendinnen en familie. Gefeliciteerd lieve Lotte. Een nieuwe wereld gaat voor je open het aankomende levensjaar. Er gaat een tijd aankomen waarin je nog meer je eigen weg zult gaan. Volgens mij ben je hartstikke klaar voor het nieuwe avontuur.


Lotte maakte zelf twee taarten.


Heel lief cadeautje met nog liever kaartje van haar bff.


Slingers en zon.

Het was zulk stralend weer. De meiden renden rond op de trampo. Het buitenseizoen staat voor de deur!Taart aansnijden.
Zingen en kaarsjes uitblazen.Na het eten, chillen met telefoons. Zo gaat dat.


Joost had een geweldige curry gemaakt. From scratch, vanaf het roosteren van de mosterdzaadjes en het maken van de currypasta met allerlei kruiden af. Zalig! Met twee salades, naan-brood en pannenkoeken voor kinderen die wat minder avontuurlijk eten hadden we genoeg om iedereen te verwennen.


Ik heb niet zoveel foto's gemaakt. De dansende kinderen, het spelen, de drukke gezelligheid, ik heb 't in mijn geheugen. Het was een mooi feestje Lot!


Winterlicht

Oktober vind ik zo'n mooie maand, qua licht. Maar februari staat dan aan de andere kant van de kortste dag en heeft net zulk mooi licht. Zeker de laatste paar dagen. Jeminee, ik kon wel blijven verzuchten hoe mooi het was. 


Dinsdagavond als Lotte viool heeft heb ik een kleine dertig minuten. In het donker vond ik het dan niet zo fijn om een rondje te lopen, maar nu het nog licht is, doe ik dan even een wandelingetje. En ik zag dit veldje met sneeuwklokjes en crocussen.


Ochtend. Steeds vroeger komt de zon weer op.
Het was zo prachtig aan het strandje.


Ik begon de dag met een fietstochtje door de polder.


Dat heldere licht. Zo mooi.Ik speurde naar de grutto. Had gehoord dat ze weer in Nederland gesignaleerd waren. Maar nog niet bij ons. Ik zag ze niet. Wel scholeksters en veel eenden en ganzen, aan de waterkant, in het zonnetje.


Later die ochtend ging ik naar Edam, bloemen kopen.
Het blijft een fotogeniek plaatsje.

Ook zo'n plek waar ik al wel honderd keer een foto heb gemaakt. En nog steeds zo mooi. Ik vraag me af of de andere automobilisten die hier wachten om in te voegen in de provinciale weg het ook opmerken. Ze kijken me altijd raar aan als ik uitstap om extra goed te kijken en een foto te maken.


Een loopdag gisteren, een duurloopje. Helemaal vanzelf ging het niet, maar wel makkelijker dan de afgelopen keren. En toch mooi 13 kilometer. Ook weer in het prachtige licht. Een sneeuwbui op mijn kop onderweg en daarna weer stralende zon.


Lotte is bijna jarig en maakte samen met Isa haar tractatie.


Vanmorgen was de wereld wit. Het sneeuwde!
Het strandje lag er weer zo mooi bij.En toen de zon erbij kwam, was het helemaal sprookjesachtig.


Wat een magische plek is het toch.


En wat ben ik blij met mijn telefoon, die zulke goede foto's neemt.


Een echt wit strand.
De sneeuwklokjes waren gevallen.


Niet allemaal gelukkig.Lente en winter, in een oogopslag.


Dit vinden anderen leuk nu