Skip to main content

Tweede Kerstdag

De Tweede Kerstdag hadden we weer een huis vol. Deze keer maakten we ons er makkelijker van af en nam iedereen iets mee. Dat maakte het meteen ook wel heel erg leuk, want iedereen had zijn best gedaan. Mijn moeder had heerlijke zoute koekjes van de echte bakker. Maria had Surinaamse sateetjes een nacht laten marineren en maakte ze klaar met heerlijk pittige sat├ęsaus. Marloes en Koen hadden diverse heerlijke hapjes: gehaktballetjes, kippenpootjes, stokbrood met tomaat. En voor later op de avond nog een scropino. Mijn vader en Hannie hadden gezorgd voor het toetjesbuffet. Truus had 3 bijzondere groentegerechten gemaakt. Lotte had zelf ijs gemaakt: kaneel- en chocolade-rodepeperijs. Joost braadde weer een heerlijk stuk vlees en had aardappelgratin. Zonder teveel voorbereiding en poespas in de weken voorafgaand aan Kerst was dat allemaal heel vloeiend verlopen en paste alles uitstekend bij elkaar.


Maar de grootste verrassing was toch wel Sarah, die de middag begon met tropische muziek en haar eigen cocktailbar.Voor iedereen maakte ze een cocktail, met en zonder alcohol.
Fie en Milou speelden met Lotte.En zo was er van alles voor iedereen een beetje en alles bij elkaar meer dan genoeg.


De filmpjes van de karaoke die volgde die hebben de censuur niet gehaald ;).

Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more