Skip to main content

Jajajajarig

Als je op je verjaardag naar beneden komt en dit uitzicht ziet.
Dat is toch wel echt een cadeautje!


Ik heb een heel tijdje zo aan het water gezeten. Kop in de zon. Genieten van de stilte.


Toen ik binnen kwam waren er bloemen bezorgd van een lieve vriendin.


Een dag waarop ik NIKS hoef. Alleen maar doen waar ik zin in heb. Zo heerlijk. Ik had zin in een wandeling in de duinen en Joost wilde wel mee. Gezellig!


De zon was al verdreven door de mist, maar dat maakte het ook wel bijzonder in het bos en de duinen.


Druppeltjes overal.
We liepen een uur en toen had ik trek! Een lekkere pannenkoek met spek en appel, op het terras buiten, onder de warmtelampen.


Toen ik thuis kwam, waren de meisjes uitgeslapen en hadden ze helemaal slingers voor me opgehangen en cadeautjes met zelfgetekende kaartjes <3 p="">


Toen het donker was, gingen we met zijn viertjes op pad. In de zwarte Cadillac, over de grachten van Amsterdam. Langs alle lichtdingen van het Light Festival. Heerlijk, die sfeer in de stad, maar eerlijk gezegd vond ik de meeste lichtobjecten maar zozo. Ik zie die kunstenaars al voor me, hard lachend, dat ze er weer in zijn getrapt bij de gemeente, in hun kunstconcept.


De lichtjes van de stad zelf waren misschien nog wel mooier.


Maar het maakte het niet minder leuk, lekker cruisen, kijken, genieten. Joost overal soepeltjes sturen door de nauwe bochtjes.
Bij de Hortus parkeerden we echt en liepen we een stuk van de wandelroute. Stappestap in de drukte, maar evengoed wel leuk. De Hortus is een van mijn lievelingsplekken van de stad en zeker in het donker, met overal kaarsjes en lichtjes, dat is toch wel magisch. Wij ontvluchtten de drukte een beetje en reden richting Tropenmuseum. Waar vroeger East of Eaden zat, was nu een hippig restaurant/cafe gekomen. Louie Louie. Erg mooi aangekleed, leuke sfeer, maar wederom stampvol binnen. Gelukkig was er ook een buitenterras met verwarmers. En daar namen we een heerlijk IJbiertje, choco voor de meisjes en wat hapjes.


Topverjaardag!


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …