Skip to main content

Jajajajarig

Als je op je verjaardag naar beneden komt en dit uitzicht ziet.
Dat is toch wel echt een cadeautje!


Ik heb een heel tijdje zo aan het water gezeten. Kop in de zon. Genieten van de stilte.


Toen ik binnen kwam waren er bloemen bezorgd van een lieve vriendin.


Een dag waarop ik NIKS hoef. Alleen maar doen waar ik zin in heb. Zo heerlijk. Ik had zin in een wandeling in de duinen en Joost wilde wel mee. Gezellig!


De zon was al verdreven door de mist, maar dat maakte het ook wel bijzonder in het bos en de duinen.


Druppeltjes overal.
We liepen een uur en toen had ik trek! Een lekkere pannenkoek met spek en appel, op het terras buiten, onder de warmtelampen.


Toen ik thuis kwam, waren de meisjes uitgeslapen en hadden ze helemaal slingers voor me opgehangen en cadeautjes met zelfgetekende kaartjes <3 p="">


Toen het donker was, gingen we met zijn viertjes op pad. In de zwarte Cadillac, over de grachten van Amsterdam. Langs alle lichtdingen van het Light Festival. Heerlijk, die sfeer in de stad, maar eerlijk gezegd vond ik de meeste lichtobjecten maar zozo. Ik zie die kunstenaars al voor me, hard lachend, dat ze er weer in zijn getrapt bij de gemeente, in hun kunstconcept.


De lichtjes van de stad zelf waren misschien nog wel mooier.


Maar het maakte het niet minder leuk, lekker cruisen, kijken, genieten. Joost overal soepeltjes sturen door de nauwe bochtjes.
Bij de Hortus parkeerden we echt en liepen we een stuk van de wandelroute. Stappestap in de drukte, maar evengoed wel leuk. De Hortus is een van mijn lievelingsplekken van de stad en zeker in het donker, met overal kaarsjes en lichtjes, dat is toch wel magisch. Wij ontvluchtten de drukte een beetje en reden richting Tropenmuseum. Waar vroeger East of Eaden zat, was nu een hippig restaurant/cafe gekomen. Louie Louie. Erg mooi aangekleed, leuke sfeer, maar wederom stampvol binnen. Gelukkig was er ook een buitenterras met verwarmers. En daar namen we een heerlijk IJbiertje, choco voor de meisjes en wat hapjes.


Topverjaardag!


Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more