Skip to main content

Jajajajarig

Als je op je verjaardag naar beneden komt en dit uitzicht ziet.
Dat is toch wel echt een cadeautje!


Ik heb een heel tijdje zo aan het water gezeten. Kop in de zon. Genieten van de stilte.


Toen ik binnen kwam waren er bloemen bezorgd van een lieve vriendin.


Een dag waarop ik NIKS hoef. Alleen maar doen waar ik zin in heb. Zo heerlijk. Ik had zin in een wandeling in de duinen en Joost wilde wel mee. Gezellig!


De zon was al verdreven door de mist, maar dat maakte het ook wel bijzonder in het bos en de duinen.


Druppeltjes overal.
We liepen een uur en toen had ik trek! Een lekkere pannenkoek met spek en appel, op het terras buiten, onder de warmtelampen.


Toen ik thuis kwam, waren de meisjes uitgeslapen en hadden ze helemaal slingers voor me opgehangen en cadeautjes met zelfgetekende kaartjes <3 p="">


Toen het donker was, gingen we met zijn viertjes op pad. In de zwarte Cadillac, over de grachten van Amsterdam. Langs alle lichtdingen van het Light Festival. Heerlijk, die sfeer in de stad, maar eerlijk gezegd vond ik de meeste lichtobjecten maar zozo. Ik zie die kunstenaars al voor me, hard lachend, dat ze er weer in zijn getrapt bij de gemeente, in hun kunstconcept.


De lichtjes van de stad zelf waren misschien nog wel mooier.


Maar het maakte het niet minder leuk, lekker cruisen, kijken, genieten. Joost overal soepeltjes sturen door de nauwe bochtjes.
Bij de Hortus parkeerden we echt en liepen we een stuk van de wandelroute. Stappestap in de drukte, maar evengoed wel leuk. De Hortus is een van mijn lievelingsplekken van de stad en zeker in het donker, met overal kaarsjes en lichtjes, dat is toch wel magisch. Wij ontvluchtten de drukte een beetje en reden richting Tropenmuseum. Waar vroeger East of Eaden zat, was nu een hippig restaurant/cafe gekomen. Louie Louie. Erg mooi aangekleed, leuke sfeer, maar wederom stampvol binnen. Gelukkig was er ook een buitenterras met verwarmers. En daar namen we een heerlijk IJbiertje, choco voor de meisjes en wat hapjes.


Topverjaardag!


Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more