Skip to main content

Herinneringen aan Spanje


Vijf nachtjes waren het maar en toch voelt het alsof ik ├ęcht even weg ben geweest. Heerlijk is dat. De dagelijkse sleur lekker achter laten om er daarna weer extra van te genieten, want ik ben dol op mijn dagelijkse sleur. Maar ik ben ook dol op Spanje. Ik snap het wel, dat ze het Spaanse leven hebben verkozen hoor!Tijdens de regenachtige dag lijkt het wel of er fontijnen aan het huis vast zitten. Een mooi gezicht.


De koffie van Yuri, echt, lekkerder krijg je 'm niet!Moet je zien, wat een kopje vol geurige aandacht en warmte.


's Morgens op de veranda kijken hoe de wolken verkleuren en de zon op komt. Geen IJsselmeer voor mijn neus, maar het water van het zwembad doet 't ook ook! Fijne uitzichten. #goedemorgen!


 Zo gezellig om een paar dagen mee te draaien in het gezin. Dat is weer leuk van een emigrerend vriendinnetje, want normaal gesproken doe je dit natuurlijk niet zo snel. Ik voelde me thuis, heb heerlijk kunnen werken, heb meegenoten van het Spaanse leven en we hebben zalig kunnen bijkletsen.


Nog een #goedemorgen. Zo dan!


Op de temperatuur had ik me wel een beetje verkeken. Door de schoorsteenbrand konden we de kachel niet gebruiken en dan wordt het best koud als je de hele dag stil zit achter de computer. 's Avonds met alle vesten en sjaals onder een dekbedje op de bank, lekker kletsen, met een half oog tv kijken, scrollen door mijn Instagramtijdlijn. En dan die lieve Marvy die roept 'Zo, mobiele brigade, kan ik nog wat te drinken voor jullie inschenken?' Schatjes zijn het, allemaal!


Het kan dan wel regenen, maar er zijn wel palmbomen. En mandarijnen. En cactussen. En het is prachtig groen hier, daar is ook regen voor nodig zo nu en dan.


De hondjes uitlaten.


Ik mis Dio!


Laatste kopje koffie in Spanje. Op de luchthaven.


Wat mooi, die sneeuw op de bergen!Ik heb genoten, Petra en Yuri, bedankt! En we smeden alweer nieuwe snode plannetjes, maar dan alleen voor de fun!

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more