Skip to main content

Herinneringen aan Spanje


Vijf nachtjes waren het maar en toch voelt het alsof ik ├ęcht even weg ben geweest. Heerlijk is dat. De dagelijkse sleur lekker achter laten om er daarna weer extra van te genieten, want ik ben dol op mijn dagelijkse sleur. Maar ik ben ook dol op Spanje. Ik snap het wel, dat ze het Spaanse leven hebben verkozen hoor!Tijdens de regenachtige dag lijkt het wel of er fontijnen aan het huis vast zitten. Een mooi gezicht.


De koffie van Yuri, echt, lekkerder krijg je 'm niet!Moet je zien, wat een kopje vol geurige aandacht en warmte.


's Morgens op de veranda kijken hoe de wolken verkleuren en de zon op komt. Geen IJsselmeer voor mijn neus, maar het water van het zwembad doet 't ook ook! Fijne uitzichten. #goedemorgen!


 Zo gezellig om een paar dagen mee te draaien in het gezin. Dat is weer leuk van een emigrerend vriendinnetje, want normaal gesproken doe je dit natuurlijk niet zo snel. Ik voelde me thuis, heb heerlijk kunnen werken, heb meegenoten van het Spaanse leven en we hebben zalig kunnen bijkletsen.


Nog een #goedemorgen. Zo dan!


Op de temperatuur had ik me wel een beetje verkeken. Door de schoorsteenbrand konden we de kachel niet gebruiken en dan wordt het best koud als je de hele dag stil zit achter de computer. 's Avonds met alle vesten en sjaals onder een dekbedje op de bank, lekker kletsen, met een half oog tv kijken, scrollen door mijn Instagramtijdlijn. En dan die lieve Marvy die roept 'Zo, mobiele brigade, kan ik nog wat te drinken voor jullie inschenken?' Schatjes zijn het, allemaal!


Het kan dan wel regenen, maar er zijn wel palmbomen. En mandarijnen. En cactussen. En het is prachtig groen hier, daar is ook regen voor nodig zo nu en dan.


De hondjes uitlaten.


Ik mis Dio!


Laatste kopje koffie in Spanje. Op de luchthaven.


Wat mooi, die sneeuw op de bergen!Ik heb genoten, Petra en Yuri, bedankt! En we smeden alweer nieuwe snode plannetjes, maar dan alleen voor de fun!

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …