Skip to main content

Eerste Kerstdag


Terugkijkend op de Kerstdagen is het een grote golf warmte, gezelligheid, lawaai, drukte, liefde en vrolijkheid. En ook een beetje verdriet. De eerste Kerst zonder Ans, daar moeten we doorheen met zijn allen. In ons hart en gedachte is ze erbij.
Ook een Kerst zonder Isa, die met 39+ koorts in bed ligt en de gezelligheid alleen van een afstandje kan horen.

Maar een Kerst waarin Joost ons op de eerste dag verwende met zoveel heerlijke dingetjes. Ik hoefde alleen de tafel gezellig te dekken. Dat kan ik.Lotte had haar mooie jurk aan gedaan. Wow, beauty!Het vuurtje brandde. De kat snorde.Het feest kon beginnen. De amuses werden verzorgd, samen met een deel van het dessert. Opa zorgde voor een paar mooie flessen wijn. Joost deed de rest.Vuur in de pizzaoven aan om het vlees te grillen.


Groentetjes als eerste amuse.

Daarna heerlijke tonijn.


En daarna weet ik het niet meer. Zo'n 11 verschillende hapjes waren er, allemaal hartstikke lekker. Isa kwam er 20 minuutjes uit om te proberen. Maar dat ging niet heel erg goed.Het was een dolle boel. En dat was pas dag 1. Samenvattend kan ik zeggen dat twee kerstdagen geweldig zijn. Maar dat het een klein beetje jammer is, dat ze uitgerekend vlak achter elkaar vallen. En ook nog in december ;). Maar geweldig blijft het.

Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more