Castellon - ontsnapt aan de hoosbuien

De hagel roffelde op het autodak en de ruitenwissers zwiepten driftig heen en weer, maar toch konden we amper wat zien. Wat een noodweer. Zo af en toe voelden we de auto bijna wegglijden door de aquaplanning, maar Yuri hield het hoofd koel. 

We konden het ons bijna niet voorstellen, maar Petra had die ochtend de weerberichten van de hele omgeving gecheckt en in Castellon -zo'n 100km zuidelijker- zou het die middag droog zijn.


En ja hoor, we hadden de auto nog niet geparkeerd en het was droog, de straten glommen nog na van de regen van die morgen. We namen het maar voor lief dat we net tijdens de siƫsta (of hoe heet dat, wanneer de winkels tussen de middag dicht zijn) aankwamen en struinden door de straten van dit plaatsje.Heerlijk om een partner in crime te hebben (Petra) en niet de enige te zijn die overal speurt naar mooie details met de camera (telefoon) in de aanslag.


Yuri en de meiden speelden ondertussen tikkertje.Min of meer toevallig belandden we in volgens mij het leukste tentje van de stad voor een zalige lunch. La Vermuteria. Heerlijk gegeten!

Wat een heerlijke Spaanse zaterdag!

1 comment:

Fleur said...

Wat ziet dat er heerlijk uit. Dan wel niet zo mooi weer, maar wel even weg uit je dagelijkse dingen waardoor je ook even kunt opladen. En fijn bij je vriendin te zijn.

Dit vinden anderen leuk nu