Skip to main content

Blijmakers

Wat random blijmakers voor de zondagochtend.

Deze vis liet me zo lachen gisteren. En wat is het ontzettend mooi geworden, de passage tegenover de Bijenkorf. Wow. Onnederlands sjiek. Het plafond met prachtige kroonluchters en supermooi mozaik, lampen in de vorm van klompen, in groen glas, een schitterend ingelegde vloer. En dus deze vis. Take some Mokum with you.


Thuiskomen en kaarsjes aansteken. Deze tijd is toch wel de allerknuste tijd van het jaar.


Ik loop een beetje achter met veel dingen. De meeste van deze carpool karaokes heb ik nog niet gezien, maar deze kwam ik tegen en ik werd instant verliefd. Wat een leukerd, die Bruno Mars. En wat kan hij zingen! Ik zocht zijn andere nummers op, via Youtube, en zong hard en vals mee terwijl ik wel een uur stond te dansen (ondertussen Isa oogrollend in de keuken). Ik ben fan en ik kan me niet voorstellen dat iemand hier niet vrolijk van wordt.Superblijmaker: een zak patat. Van die hele goed knapperige, precies zout genoeg. En dat dan met je gezicht in het zonnetje opeten.


Lichtjes, lichtjes, lichtjes. Zo sfeervol in Amsterdam. Maar ook hier in het dorp, waar alle tuinen mooi versierd zijn. I love it.


Ochtendritueel: de kippen even uit het hok laten, zodat ze buiten kunnen scharrelen. In mijn laarzen, met een kopje koffie kijk ik dan naar ze, hoe ze de lekkerste zaadjes uit hun voer pikken, rondscharrelen met die gekke poten van ze en hoe de haan ze een beetje in het gareel houdt. Het kuikentje Frosty groeit en doet het hartststikke goed, hij/zij maakt het meeste herrie van allemaal. 
Iedere dag een beetje geluk.Instagram is op zich al een blijmaker. Heerlijk om door een tijdlijn vol moois te scrollen. Maar deze heb ik wel tien keer bekeken. De hemel op aarde. Toch? Om ondanks de regen en de viezigheid volop te genieten en buiten te spelen. Gek eigenlijk hoe de meeste volwassenen dat in de loop van de tijd afleren. En zo sluit ik af met mijn motto: Never grow up, it's a trap.


Oh nee, ik sluit af met iets Kersterigs. Nog een Carpool Karaoke, iedereen heeft 'm vast al wel voorbij zien komen hier of daar. Een lekkere meezinger, het blijft kerstlied nr 1. (en geef dat arme mens een nieuwe bh voor de kerst....)

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …