Skip to main content

Blijmakers

Wat random blijmakers voor de zondagochtend.

Deze vis liet me zo lachen gisteren. En wat is het ontzettend mooi geworden, de passage tegenover de Bijenkorf. Wow. Onnederlands sjiek. Het plafond met prachtige kroonluchters en supermooi mozaik, lampen in de vorm van klompen, in groen glas, een schitterend ingelegde vloer. En dus deze vis. Take some Mokum with you.


Thuiskomen en kaarsjes aansteken. Deze tijd is toch wel de allerknuste tijd van het jaar.


Ik loop een beetje achter met veel dingen. De meeste van deze carpool karaokes heb ik nog niet gezien, maar deze kwam ik tegen en ik werd instant verliefd. Wat een leukerd, die Bruno Mars. En wat kan hij zingen! Ik zocht zijn andere nummers op, via Youtube, en zong hard en vals mee terwijl ik wel een uur stond te dansen (ondertussen Isa oogrollend in de keuken). Ik ben fan en ik kan me niet voorstellen dat iemand hier niet vrolijk van wordt.Superblijmaker: een zak patat. Van die hele goed knapperige, precies zout genoeg. En dat dan met je gezicht in het zonnetje opeten.


Lichtjes, lichtjes, lichtjes. Zo sfeervol in Amsterdam. Maar ook hier in het dorp, waar alle tuinen mooi versierd zijn. I love it.


Ochtendritueel: de kippen even uit het hok laten, zodat ze buiten kunnen scharrelen. In mijn laarzen, met een kopje koffie kijk ik dan naar ze, hoe ze de lekkerste zaadjes uit hun voer pikken, rondscharrelen met die gekke poten van ze en hoe de haan ze een beetje in het gareel houdt. Het kuikentje Frosty groeit en doet het hartststikke goed, hij/zij maakt het meeste herrie van allemaal. 
Iedere dag een beetje geluk.Instagram is op zich al een blijmaker. Heerlijk om door een tijdlijn vol moois te scrollen. Maar deze heb ik wel tien keer bekeken. De hemel op aarde. Toch? Om ondanks de regen en de viezigheid volop te genieten en buiten te spelen. Gek eigenlijk hoe de meeste volwassenen dat in de loop van de tijd afleren. En zo sluit ik af met mijn motto: Never grow up, it's a trap.


Oh nee, ik sluit af met iets Kersterigs. Nog een Carpool Karaoke, iedereen heeft 'm vast al wel voorbij zien komen hier of daar. Een lekkere meezinger, het blijft kerstlied nr 1. (en geef dat arme mens een nieuwe bh voor de kerst....)

Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more