Skip to main content

Blijmakers

Wat random blijmakers voor de zondagochtend.

Deze vis liet me zo lachen gisteren. En wat is het ontzettend mooi geworden, de passage tegenover de Bijenkorf. Wow. Onnederlands sjiek. Het plafond met prachtige kroonluchters en supermooi mozaik, lampen in de vorm van klompen, in groen glas, een schitterend ingelegde vloer. En dus deze vis. Take some Mokum with you.


Thuiskomen en kaarsjes aansteken. Deze tijd is toch wel de allerknuste tijd van het jaar.


Ik loop een beetje achter met veel dingen. De meeste van deze carpool karaokes heb ik nog niet gezien, maar deze kwam ik tegen en ik werd instant verliefd. Wat een leukerd, die Bruno Mars. En wat kan hij zingen! Ik zocht zijn andere nummers op, via Youtube, en zong hard en vals mee terwijl ik wel een uur stond te dansen (ondertussen Isa oogrollend in de keuken). Ik ben fan en ik kan me niet voorstellen dat iemand hier niet vrolijk van wordt.Superblijmaker: een zak patat. Van die hele goed knapperige, precies zout genoeg. En dat dan met je gezicht in het zonnetje opeten.


Lichtjes, lichtjes, lichtjes. Zo sfeervol in Amsterdam. Maar ook hier in het dorp, waar alle tuinen mooi versierd zijn. I love it.


Ochtendritueel: de kippen even uit het hok laten, zodat ze buiten kunnen scharrelen. In mijn laarzen, met een kopje koffie kijk ik dan naar ze, hoe ze de lekkerste zaadjes uit hun voer pikken, rondscharrelen met die gekke poten van ze en hoe de haan ze een beetje in het gareel houdt. Het kuikentje Frosty groeit en doet het hartststikke goed, hij/zij maakt het meeste herrie van allemaal. 
Iedere dag een beetje geluk.Instagram is op zich al een blijmaker. Heerlijk om door een tijdlijn vol moois te scrollen. Maar deze heb ik wel tien keer bekeken. De hemel op aarde. Toch? Om ondanks de regen en de viezigheid volop te genieten en buiten te spelen. Gek eigenlijk hoe de meeste volwassenen dat in de loop van de tijd afleren. En zo sluit ik af met mijn motto: Never grow up, it's a trap.


Oh nee, ik sluit af met iets Kersterigs. Nog een Carpool Karaoke, iedereen heeft 'm vast al wel voorbij zien komen hier of daar. Een lekkere meezinger, het blijft kerstlied nr 1. (en geef dat arme mens een nieuwe bh voor de kerst....)

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more