Skip to main content

Stukjes uit mijn week


Wat stukjes uit de afgelopen week. Een week met heel veel binnenzitten, binnen werken en weinig energie na 3 weken heel slecht slapen. Maar ook een week met veel leuke dingen, want die zijn er altijd als je er voor open staat.

Zoals de geur van versgemaakte stoofpeertjes met kaneel.


En mijn ochtenden waarbij ik de dijk overklim naar het water. Van de week was de ochtendlucht zo prachtig in vuur en vlam.


Zelfs een uitgemergeld bosje brandnetels wordt dan mooi.
  
En ook bij grijs en grauw probeer ik toch iedere dag even naar buiten te gaan.


En verder gewoon lekker knus de warmte op zoeken. Ik heb een nieuw woord geleerd 'Hygge', een Deens woord, voor dat wat comfortabel, warm, gezellig is. Zoals Sammy.


Ook in het donker is het mooi op de dijk. De supermaan liet zich op dé dag niet zien, maar wel mooie lichtjes.


En gelukkig is het niet altijd alleen maar grijs en grauw en zijn er heel veel hele prachtige luchten.Met Lotte ging in naar Utrecht. Opa Jan had kaartjes gewonnen voor de Bodyguard, maar had daar zelf niet zoveel zin in. Wij waren de gelukkigen en aten eerst samen een hapje bij LE:EN.
Heerlijk, zo samen naar het theater. Dat sfeertje, en ondanks dat ik niet zo'n musicalliefhebber ben, was dit echt een geweldige avond.

Superplekken hadden we.


Heerlijk rondje hardlopen de volgende dag. 10 blokjes van 2 minuten snel, waarbij ik ieder blokje op iets anders focuste, mijn arminzet, core aanspannen, ontspanning in de benen, beweging naar achter goed afmaken, blik naar voren. Heerlijk om mee bezig te zijn en het ging hartstikke lekker!


Het had weer een keertje gevroren 's nachts. 


En ik keek iedere dag wel blij naar mijn bloemen. Bijzonder hoe de natuur dat verzint.


Ik kocht een nieuwe werklaptop en installeerde alles, komende tijd regelmatig naar het buitenland. Werk is druk, maar we zijn ook met zulke gave dingen bezig, daar krijg ik dan ook weer heel veel energie van.


Grijs en grauw.


Genieten van de kleine dingen. Soms moet je dat even bewust tegen jezelf zeggen.


Mijn statistiekjes. Best mooi!


Goed voor jezelf zorgen.


Werkfeestje. Het ziet er zo gezellig uit met die lichtjes. En het was ook gezellig!En dit was vanmorgen. 't Is toch wat. Een van de kippen zit al zeker een week binnen. Ik gaf haar geen ongelijk. Maar toen ik gister even checkte, ontdekte ik dat ze aan het broeden is op een nest vol eitjes. Terwijl ik dacht dat ze al tijdje van de leg was. Hoe zou dat nou gaan straks in de kou? Maar om de eitjes nu nog weg te halen en weg te gooien vind ik ook zielig....

Comments

Grappig: ik had ook kaartjes gewonnen van The Bodyguard, maar aangezien ik niet van musicals hou, had ik mijn moeder ermee een plezier gedaan. Die was daar dus ook vorige week woensdag.
Mooie foto's weer. Jij behoort echt tot mijn top favoriet wat bloglezen aangaat! Altijd zo leuk om te lezen en je foto's te zien!
Fijne week nog.

Groet, Conny
papillon60.blogspot.nl

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more