Skip to main content

Stukjes uit mijn week


Wat stukjes uit de afgelopen week. Een week met heel veel binnenzitten, binnen werken en weinig energie na 3 weken heel slecht slapen. Maar ook een week met veel leuke dingen, want die zijn er altijd als je er voor open staat.

Zoals de geur van versgemaakte stoofpeertjes met kaneel.


En mijn ochtenden waarbij ik de dijk overklim naar het water. Van de week was de ochtendlucht zo prachtig in vuur en vlam.


Zelfs een uitgemergeld bosje brandnetels wordt dan mooi.
  
En ook bij grijs en grauw probeer ik toch iedere dag even naar buiten te gaan.


En verder gewoon lekker knus de warmte op zoeken. Ik heb een nieuw woord geleerd 'Hygge', een Deens woord, voor dat wat comfortabel, warm, gezellig is. Zoals Sammy.


Ook in het donker is het mooi op de dijk. De supermaan liet zich op dé dag niet zien, maar wel mooie lichtjes.


En gelukkig is het niet altijd alleen maar grijs en grauw en zijn er heel veel hele prachtige luchten.Met Lotte ging in naar Utrecht. Opa Jan had kaartjes gewonnen voor de Bodyguard, maar had daar zelf niet zoveel zin in. Wij waren de gelukkigen en aten eerst samen een hapje bij LE:EN.
Heerlijk, zo samen naar het theater. Dat sfeertje, en ondanks dat ik niet zo'n musicalliefhebber ben, was dit echt een geweldige avond.

Superplekken hadden we.


Heerlijk rondje hardlopen de volgende dag. 10 blokjes van 2 minuten snel, waarbij ik ieder blokje op iets anders focuste, mijn arminzet, core aanspannen, ontspanning in de benen, beweging naar achter goed afmaken, blik naar voren. Heerlijk om mee bezig te zijn en het ging hartstikke lekker!


Het had weer een keertje gevroren 's nachts. 


En ik keek iedere dag wel blij naar mijn bloemen. Bijzonder hoe de natuur dat verzint.


Ik kocht een nieuwe werklaptop en installeerde alles, komende tijd regelmatig naar het buitenland. Werk is druk, maar we zijn ook met zulke gave dingen bezig, daar krijg ik dan ook weer heel veel energie van.


Grijs en grauw.


Genieten van de kleine dingen. Soms moet je dat even bewust tegen jezelf zeggen.


Mijn statistiekjes. Best mooi!


Goed voor jezelf zorgen.


Werkfeestje. Het ziet er zo gezellig uit met die lichtjes. En het was ook gezellig!En dit was vanmorgen. 't Is toch wat. Een van de kippen zit al zeker een week binnen. Ik gaf haar geen ongelijk. Maar toen ik gister even checkte, ontdekte ik dat ze aan het broeden is op een nest vol eitjes. Terwijl ik dacht dat ze al tijdje van de leg was. Hoe zou dat nou gaan straks in de kou? Maar om de eitjes nu nog weg te halen en weg te gooien vind ik ook zielig....

Comments

Grappig: ik had ook kaartjes gewonnen van The Bodyguard, maar aangezien ik niet van musicals hou, had ik mijn moeder ermee een plezier gedaan. Die was daar dus ook vorige week woensdag.
Mooie foto's weer. Jij behoort echt tot mijn top favoriet wat bloglezen aangaat! Altijd zo leuk om te lezen en je foto's te zien!
Fijne week nog.

Groet, Conny
papillon60.blogspot.nl

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …