Skip to main content

Stukjes uit mijn week


Wat stukjes uit de afgelopen week. Een week met heel veel binnenzitten, binnen werken en weinig energie na 3 weken heel slecht slapen. Maar ook een week met veel leuke dingen, want die zijn er altijd als je er voor open staat.

Zoals de geur van versgemaakte stoofpeertjes met kaneel.


En mijn ochtenden waarbij ik de dijk overklim naar het water. Van de week was de ochtendlucht zo prachtig in vuur en vlam.


Zelfs een uitgemergeld bosje brandnetels wordt dan mooi.
  
En ook bij grijs en grauw probeer ik toch iedere dag even naar buiten te gaan.


En verder gewoon lekker knus de warmte op zoeken. Ik heb een nieuw woord geleerd 'Hygge', een Deens woord, voor dat wat comfortabel, warm, gezellig is. Zoals Sammy.


Ook in het donker is het mooi op de dijk. De supermaan liet zich op dé dag niet zien, maar wel mooie lichtjes.


En gelukkig is het niet altijd alleen maar grijs en grauw en zijn er heel veel hele prachtige luchten.Met Lotte ging in naar Utrecht. Opa Jan had kaartjes gewonnen voor de Bodyguard, maar had daar zelf niet zoveel zin in. Wij waren de gelukkigen en aten eerst samen een hapje bij LE:EN.
Heerlijk, zo samen naar het theater. Dat sfeertje, en ondanks dat ik niet zo'n musicalliefhebber ben, was dit echt een geweldige avond.

Superplekken hadden we.


Heerlijk rondje hardlopen de volgende dag. 10 blokjes van 2 minuten snel, waarbij ik ieder blokje op iets anders focuste, mijn arminzet, core aanspannen, ontspanning in de benen, beweging naar achter goed afmaken, blik naar voren. Heerlijk om mee bezig te zijn en het ging hartstikke lekker!


Het had weer een keertje gevroren 's nachts. 


En ik keek iedere dag wel blij naar mijn bloemen. Bijzonder hoe de natuur dat verzint.


Ik kocht een nieuwe werklaptop en installeerde alles, komende tijd regelmatig naar het buitenland. Werk is druk, maar we zijn ook met zulke gave dingen bezig, daar krijg ik dan ook weer heel veel energie van.


Grijs en grauw.


Genieten van de kleine dingen. Soms moet je dat even bewust tegen jezelf zeggen.


Mijn statistiekjes. Best mooi!


Goed voor jezelf zorgen.


Werkfeestje. Het ziet er zo gezellig uit met die lichtjes. En het was ook gezellig!En dit was vanmorgen. 't Is toch wat. Een van de kippen zit al zeker een week binnen. Ik gaf haar geen ongelijk. Maar toen ik gister even checkte, ontdekte ik dat ze aan het broeden is op een nest vol eitjes. Terwijl ik dacht dat ze al tijdje van de leg was. Hoe zou dat nou gaan straks in de kou? Maar om de eitjes nu nog weg te halen en weg te gooien vind ik ook zielig....

Comments

Grappig: ik had ook kaartjes gewonnen van The Bodyguard, maar aangezien ik niet van musicals hou, had ik mijn moeder ermee een plezier gedaan. Die was daar dus ook vorige week woensdag.
Mooie foto's weer. Jij behoort echt tot mijn top favoriet wat bloglezen aangaat! Altijd zo leuk om te lezen en je foto's te zien!
Fijne week nog.

Groet, Conny
papillon60.blogspot.nl

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more