Skip to main content

Struinen door Tortosa


Als je denkt dat de Spanjaarden van Slow Living weten, dan heb je het mis. In ieder geval voor de kinderen. Volgens mij worden Spaanse kinderen zo'n beetje het zwaarste belast in Europa, met lange schooldagen van 9-17, middelbare schoolstijl, strak gedisciplineerd met allerlei vakken. Na school nog bijles en huiswerk. Marvy en Pippa zijn helemaal bikkels, want voor hen zijn het niet alleen de lange uren, maar ook de drie vreemde talen waar ze aan moeten wennen. Spaans, Catalaans en ook nog eens vijf uur Engels per week. Ik heb het met ze te doen en vind ze reuze stoer.

Met hun rugzakken, zo ongeveer even zwaar als zijzelf, hadden Peet en ik ze afgezet bij school, keurig in uniform, hoge kousen, vestje, geruit rokje. (de meisje dan he, wij niet).
Wij namen het er maar even van. Na een dag met alleen maar regen scheen nu heerlijk de zon en die moet je pakken als je 'm pakken kunt. 


We liepen door het park naar het gebouwtje waar de Gigantes uitgestald stonden. Prachtige poppen voor bij een van de vele feesten.


De Spanjaarden weten in ieder geval van feesten, dat is één ding wat zeker is.

Dit lieve draakje is symbool van de stad. Alleen daarom al heb ik Tortosa een beetje in mijn hart gesloten.


Petra begint de dag vaak op de markt. Met een kop koffie.


Niet zoals het echte Spanjaarden betaamt, want waar ik nog naïef dacht dat het eten al voor de lunch klaar stond, blijkt dat ontbijt te zijn, met een biertje of een wijntje. En inderdaad, overal om me heen zag ik keurig dames en heren aan een alcoholisch drankje nippen. Let wel, het was net 9 uur 's morgens!
Wij hielden het bij Cafe con leche en struinden verder. Langs de Ebro die als een glinsterend lint door de stad slingert.

Langs mooie pleintjes en leuke straatjes.


Langs prachtige gebouwen en mooie details. Op weg naar een verborgen pareltje,waar ik in een volgend blogje foto's van zal laten zien.Comments

Petra Schouten said…
Zo leuk om het vanuit jouw ogen te zien. Meer meer!

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more