Skip to main content

Sport recap oktober

Zo heee. Is gewoon oktober ook al voorbij. De laatste stukjes van het jaar zijn aangebroken, nog twee maanden en dan zit 2017 er alweer op.

Oktober was een sportieve maand, waarin ik vooral het hardlopen weer oppikte.

Eens even alles op een rijtje

Totale sporttijd oktober: 38 uur en 37 minuten
Aantal sportactiviteiten: 43
Totaal aantal kilometer 170,2


Hardlopen: 113,9 km - 13 uur en 36 minuten (12x)
Wihaa! Weer meer dan 100 km gelopen. En het allerbelangrijkste: vooral heel veel leuke en fijne loopjes gedaan. Wat dat betreft was deze maand echt uitzonderlijk. In de bossen en duinen, langs de kliffen in Portugal, het was avontuurlijk lopen deze maand. Dat maakt het ook wel heel makkelijk om meer kilometers te lopen, mijn langste loop was 18km. Nou moet ik daar wel bij vertellen dat ik de lopen boven de 10km nu steeds in intervallen loop. Voor de afwisseling, omdat het lekkerder gaat en om blessures tegen te gaan. De afwisseling van hardlopen en wandelen werkt voor mij gewoon heel goed. Het grappige is dat het niet eens ten koste van mijn snelheid gaat. Sterker nog: deze maand ben ik een stuk sneller geworden. Liep ik eind september nog 15km in 7.10, afgelopen zondag was mijn tempo op de 15km 6.57. En dat is inclusief wandelen en plaspauze.

Naast de lange duurlopen in Portugal veel getrailrund, met behoorlijk wat hoogteverschil en ingewikkelde paden vol stenen en mul zand. Ook een paar keer 30-20-10 gedaan en een heuveltraining. Kennelijk maakt me dat ook wat sneller op de 10 kilometer, want de 10 binnen het uur komt weer langzaam in zicht. Voor mij was het een hele tijd geleden dat ik ruim 9km liep in een tempo van 6.10.

Die getalletjes zijn maar getalletjes, maar toch is het leuk om te merken dat je vooruit gaat. Al zal dat na zo'n eerste spurt de komende tijd wel weer lastiger gaan. Wat dat betreft is de tijd als je net begint met opbouwen altijd zo superfijn: dan verbeter je jezelf bijna iedere keer. Laat dat een steuntje in je rug zijn als je door omstandigheden een tijdje niet hebt kunnen lopen en denkt dat je er niks meer van kunt (dat denk ik tenminste altijd). Je kunt het nog en juist in het begin word je snel veel beter!

Stappen met de UP: 307549
Ook deze maand was ik weer slordig met mijn UP. Ik vergat 'm zelfs een keertje om te doen toen ik 18km hardliep. Dat is zonde van de stappen ;). Ook in de vakantie had ik 'm niet altijd om. Maar al met al heeft ie er toch ruim 10.000 per dag wel geregistreerd.

Wandelen: 12 uur 31 minuten, 56km
Op vakantie is het altijd makkelijk: veel wandelen en mooie tochten maken. Maar ook gewoon thuis probeer ik regelmatig toch een blokje om te gaan. 

Fietsen: noppes nakkes nada
Fietsen deed ik helemaal niet. Ja, een klein stukje naar de brievenbus, maar geen fietstochten.

Yoga: 390 minuten: 6,5 uur
Best wat yoga gedaan deze maand. Gewoon thuis, zoals ik dat altijd doe, maar ook twee 'echte' lessen, eentje in de buurt met Raja yoga en de geweldige les van Adriene. Het is toch wel heel erg leuk om zo af en toe in een klasje yoga te doen, maar ik ben nog op zoek naar de fijne yoga die echt bij mij past. Raja was leuk voor een keer, maar iets te statisch voor mij.

Pilates: 4x
Vaste prik op de maandag. Lekker!

En dan de leukste sport van deze maand: surfen!!!
Dat blijft maar in mijn hoofd zitten, wat zou ik dat graag beter willen leren. Ik kijk de hele tijd filmpjes van de topsurfers en ik ben er helemaal door gegrepen. De combinatie van natuur, focus, kracht, fun, balans, stoerheid en het totale gevoel van vrijheid als het lukt. Dat is verslavend.

Comments

Anonymous said…
2017 er alweer op?? :D jij gaat wel heel snel..

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more