Project Tuin deel 2


Ruim 7 jaar wonen we hier nu. Met zo'n enorm huis en veel grond kun je gewoon niet alles in 1x in orde krijgen. We hebben al heel veel voor elkaar gekregen en bereikt,  maar er blijft altijd werk te doen. Zo hebben we pas onlangs de buitendeuren echt in de verf gezet. Die stonden al die jaren nog in de grondverf.... De voortuin hebben we afgelopen jaar aangepakt en dat maakt ons iedere dag zo blij, dat we nu ook aan de slag gaan in het gedeelte van de tuin achter ons huis. Het houten terras, wat toen een goedkope oplossing was met goedkoop materiaal, is echt aan zijn eind. Stukken zijn verrot, als je er op blote voeten loopt, zit je onder de splinters. In de borders is het voorste gedeelte best mooi, dat heb ik altijd goed bij kunnen houden. Maar de meters (toch wel een meter of 5-6) tot aan de sloot staan vol onkruid. Daarbij zijn alle struiken en planten de afgelopen jaren zo enorm uit hun krachten gegroeid, dat alles dicht is. En dat terwijl we zulk mooi uitzicht hebben.

We hebben er nooit 'echt' wat aan gedaan. Alles gewoon zelf bijgehouden, hier en daar wat nieuwe plantjes (die het vrijwel allemaal niet overleefd hebben omdat ze zo overwoekerd worden). Met de mooie voortuin in gedachten hebben we samen een ontwerp gemaakt voor dit stuk tuin. Het gaat heel mooi worden, maar eerst is er veel werk nodig. Alle goede planten en struiken eruit, gesnoeid en in een tijdelijk plantvak gezet.


De borders moeten helemaal kaal en gefreesd. Al die meters onkruidwortel eruit.


Het zal de komende winter een modderbende worden.


Maar het extra uitzicht wat we nu al hebben maakt veel goed.En als je inzoomt op kleine dingen is er nog steeds veel moois te zien.


Adem in.
We gaan ervoor!!!No comments:

Dit vinden anderen leuk nu