Skip to main content

Project Tuin deel 2


Ruim 7 jaar wonen we hier nu. Met zo'n enorm huis en veel grond kun je gewoon niet alles in 1x in orde krijgen. We hebben al heel veel voor elkaar gekregen en bereikt,  maar er blijft altijd werk te doen. Zo hebben we pas onlangs de buitendeuren echt in de verf gezet. Die stonden al die jaren nog in de grondverf.... De voortuin hebben we afgelopen jaar aangepakt en dat maakt ons iedere dag zo blij, dat we nu ook aan de slag gaan in het gedeelte van de tuin achter ons huis. Het houten terras, wat toen een goedkope oplossing was met goedkoop materiaal, is echt aan zijn eind. Stukken zijn verrot, als je er op blote voeten loopt, zit je onder de splinters. In de borders is het voorste gedeelte best mooi, dat heb ik altijd goed bij kunnen houden. Maar de meters (toch wel een meter of 5-6) tot aan de sloot staan vol onkruid. Daarbij zijn alle struiken en planten de afgelopen jaren zo enorm uit hun krachten gegroeid, dat alles dicht is. En dat terwijl we zulk mooi uitzicht hebben.

We hebben er nooit 'echt' wat aan gedaan. Alles gewoon zelf bijgehouden, hier en daar wat nieuwe plantjes (die het vrijwel allemaal niet overleefd hebben omdat ze zo overwoekerd worden). Met de mooie voortuin in gedachten hebben we samen een ontwerp gemaakt voor dit stuk tuin. Het gaat heel mooi worden, maar eerst is er veel werk nodig. Alle goede planten en struiken eruit, gesnoeid en in een tijdelijk plantvak gezet.


De borders moeten helemaal kaal en gefreesd. Al die meters onkruidwortel eruit.


Het zal de komende winter een modderbende worden.


Maar het extra uitzicht wat we nu al hebben maakt veel goed.En als je inzoomt op kleine dingen is er nog steeds veel moois te zien.


Adem in.
We gaan ervoor!!!Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …