Skip to main content

Project Tuin deel 2


Ruim 7 jaar wonen we hier nu. Met zo'n enorm huis en veel grond kun je gewoon niet alles in 1x in orde krijgen. We hebben al heel veel voor elkaar gekregen en bereikt,  maar er blijft altijd werk te doen. Zo hebben we pas onlangs de buitendeuren echt in de verf gezet. Die stonden al die jaren nog in de grondverf.... De voortuin hebben we afgelopen jaar aangepakt en dat maakt ons iedere dag zo blij, dat we nu ook aan de slag gaan in het gedeelte van de tuin achter ons huis. Het houten terras, wat toen een goedkope oplossing was met goedkoop materiaal, is echt aan zijn eind. Stukken zijn verrot, als je er op blote voeten loopt, zit je onder de splinters. In de borders is het voorste gedeelte best mooi, dat heb ik altijd goed bij kunnen houden. Maar de meters (toch wel een meter of 5-6) tot aan de sloot staan vol onkruid. Daarbij zijn alle struiken en planten de afgelopen jaren zo enorm uit hun krachten gegroeid, dat alles dicht is. En dat terwijl we zulk mooi uitzicht hebben.

We hebben er nooit 'echt' wat aan gedaan. Alles gewoon zelf bijgehouden, hier en daar wat nieuwe plantjes (die het vrijwel allemaal niet overleefd hebben omdat ze zo overwoekerd worden). Met de mooie voortuin in gedachten hebben we samen een ontwerp gemaakt voor dit stuk tuin. Het gaat heel mooi worden, maar eerst is er veel werk nodig. Alle goede planten en struiken eruit, gesnoeid en in een tijdelijk plantvak gezet.


De borders moeten helemaal kaal en gefreesd. Al die meters onkruidwortel eruit.


Het zal de komende winter een modderbende worden.


Maar het extra uitzicht wat we nu al hebben maakt veel goed.En als je inzoomt op kleine dingen is er nog steeds veel moois te zien.


Adem in.
We gaan ervoor!!!Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more