Skip to main content

November days


November is begonnen met kou en veel regen. Door de wintertijd is mijn interne klok een beetje doorgeslagen. Echt raar wat zo'n uurtje tijdsverschil doet (en wie weet komt het wel helemaal niet daarvan, dat kan natuurlijk ook), maar ik word opeens 's nachts steeds om 4 uur wakker en val dan pas weer in slaap zo vlak voor de wekker gaat. Een dagje is dat prima te doen, maar na een week word ik er overdag chagrijnig en lamlendig van. Maar even extra goed op mezelf letten, de daglichtlamp er weer bij gepakt, veel naar buiten, dan komt 't vanzelf wel weer in orde.


De ochtenden zijn in ieder geval prachtig.


De kou en korte dagen brengen ook veel fijns. Heerlijk om de kachel weer aan te stoken. 's Avonds met een boek op de bank, kat in de buurt.


Weer zo'n mooie ochtend.Hoewel ik ooit eindexamen deed in wiskunde B snap ik er niks meer van wat Isa moet doen. Ze snapt 't zelf gelukkig wel. Harde werkster, naast wel drie baantjes op het moment (en een sollicitatie voor een vierde) heeft ze ook toetsweek gehad.


Ik ga maar naar buiten om het lamlendige gevoel van me af te schudden. 

Zoals de Bever reclame zegt: Van een beetje buiten voelt iedereen zich beter. Zo is het maar net!


En die dreigende luchten zijn ook wel spectaculair vind ik!Heuveltraining. Je ziet 't niet zo goed, maar dit is best een stukje omhoog. De grootste 'lange' heuvel hier in de polder in ieder geval. Ik bestormde 'm in de wind en de regen 10x, in best een pittig tempo. Leuk om te merken dat ik steeds sterker word.


Zo leuk: iemand volgt me op Insta en zag dat ik zo enthousiast was over surfen. Ze stuurde me dit. Wat is dat gaaf he? Leuk hoe die on line lijntjes soms in het echte leven ook tevoorschijn komen.Ik las veel half de laatste tijd. Dan begin ik vol goede moed in een boek, maar na een aantal hoofdstukken dan heeft het me nog niet gegrepen. Terug naar de bieb dan maar en weer een nieuwe stapel.Deze las ik wel uit en hoewel ik Griet op de Beeck prachtig vind schrijven, is het me eigenlijk een beetje te zwaarmoedig.


Lekker knuffelen met Sammy.


Weer een prachtige ochtend.


Het regent buiten, maar ik wil hardlopen. Even moed verzamelen.
Wat een regenbogen de laatste tijd. Zo mooi!Zaterdag, met Joost lekker wandelen, in Meijendel bij Wassenaar en bij Clingendael om ook nog wat 'echte' herfstkleursfeer mee te pakken.
De natuur is overal goed voor!


Comments

Tineke said…
Echt weer deze laatste dagen om te lezen. Ik lees heel veel buitenlandse thrillers. Mocht je behoefte hebben aan titels laat het me weten en ik maak een lijstje voor je.

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…