Skip to main content

November days


November is begonnen met kou en veel regen. Door de wintertijd is mijn interne klok een beetje doorgeslagen. Echt raar wat zo'n uurtje tijdsverschil doet (en wie weet komt het wel helemaal niet daarvan, dat kan natuurlijk ook), maar ik word opeens 's nachts steeds om 4 uur wakker en val dan pas weer in slaap zo vlak voor de wekker gaat. Een dagje is dat prima te doen, maar na een week word ik er overdag chagrijnig en lamlendig van. Maar even extra goed op mezelf letten, de daglichtlamp er weer bij gepakt, veel naar buiten, dan komt 't vanzelf wel weer in orde.


De ochtenden zijn in ieder geval prachtig.


De kou en korte dagen brengen ook veel fijns. Heerlijk om de kachel weer aan te stoken. 's Avonds met een boek op de bank, kat in de buurt.


Weer zo'n mooie ochtend.Hoewel ik ooit eindexamen deed in wiskunde B snap ik er niks meer van wat Isa moet doen. Ze snapt 't zelf gelukkig wel. Harde werkster, naast wel drie baantjes op het moment (en een sollicitatie voor een vierde) heeft ze ook toetsweek gehad.


Ik ga maar naar buiten om het lamlendige gevoel van me af te schudden. 

Zoals de Bever reclame zegt: Van een beetje buiten voelt iedereen zich beter. Zo is het maar net!


En die dreigende luchten zijn ook wel spectaculair vind ik!Heuveltraining. Je ziet 't niet zo goed, maar dit is best een stukje omhoog. De grootste 'lange' heuvel hier in de polder in ieder geval. Ik bestormde 'm in de wind en de regen 10x, in best een pittig tempo. Leuk om te merken dat ik steeds sterker word.


Zo leuk: iemand volgt me op Insta en zag dat ik zo enthousiast was over surfen. Ze stuurde me dit. Wat is dat gaaf he? Leuk hoe die on line lijntjes soms in het echte leven ook tevoorschijn komen.Ik las veel half de laatste tijd. Dan begin ik vol goede moed in een boek, maar na een aantal hoofdstukken dan heeft het me nog niet gegrepen. Terug naar de bieb dan maar en weer een nieuwe stapel.Deze las ik wel uit en hoewel ik Griet op de Beeck prachtig vind schrijven, is het me eigenlijk een beetje te zwaarmoedig.


Lekker knuffelen met Sammy.


Weer een prachtige ochtend.


Het regent buiten, maar ik wil hardlopen. Even moed verzamelen.
Wat een regenbogen de laatste tijd. Zo mooi!Zaterdag, met Joost lekker wandelen, in Meijendel bij Wassenaar en bij Clingendael om ook nog wat 'echte' herfstkleursfeer mee te pakken.
De natuur is overal goed voor!


Comments

Tineke said…
Echt weer deze laatste dagen om te lezen. Ik lees heel veel buitenlandse thrillers. Mocht je behoefte hebben aan titels laat het me weten en ik maak een lijstje voor je.

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more