Skip to main content

November days


November is begonnen met kou en veel regen. Door de wintertijd is mijn interne klok een beetje doorgeslagen. Echt raar wat zo'n uurtje tijdsverschil doet (en wie weet komt het wel helemaal niet daarvan, dat kan natuurlijk ook), maar ik word opeens 's nachts steeds om 4 uur wakker en val dan pas weer in slaap zo vlak voor de wekker gaat. Een dagje is dat prima te doen, maar na een week word ik er overdag chagrijnig en lamlendig van. Maar even extra goed op mezelf letten, de daglichtlamp er weer bij gepakt, veel naar buiten, dan komt 't vanzelf wel weer in orde.


De ochtenden zijn in ieder geval prachtig.


De kou en korte dagen brengen ook veel fijns. Heerlijk om de kachel weer aan te stoken. 's Avonds met een boek op de bank, kat in de buurt.


Weer zo'n mooie ochtend.Hoewel ik ooit eindexamen deed in wiskunde B snap ik er niks meer van wat Isa moet doen. Ze snapt 't zelf gelukkig wel. Harde werkster, naast wel drie baantjes op het moment (en een sollicitatie voor een vierde) heeft ze ook toetsweek gehad.


Ik ga maar naar buiten om het lamlendige gevoel van me af te schudden. 

Zoals de Bever reclame zegt: Van een beetje buiten voelt iedereen zich beter. Zo is het maar net!


En die dreigende luchten zijn ook wel spectaculair vind ik!Heuveltraining. Je ziet 't niet zo goed, maar dit is best een stukje omhoog. De grootste 'lange' heuvel hier in de polder in ieder geval. Ik bestormde 'm in de wind en de regen 10x, in best een pittig tempo. Leuk om te merken dat ik steeds sterker word.


Zo leuk: iemand volgt me op Insta en zag dat ik zo enthousiast was over surfen. Ze stuurde me dit. Wat is dat gaaf he? Leuk hoe die on line lijntjes soms in het echte leven ook tevoorschijn komen.Ik las veel half de laatste tijd. Dan begin ik vol goede moed in een boek, maar na een aantal hoofdstukken dan heeft het me nog niet gegrepen. Terug naar de bieb dan maar en weer een nieuwe stapel.Deze las ik wel uit en hoewel ik Griet op de Beeck prachtig vind schrijven, is het me eigenlijk een beetje te zwaarmoedig.


Lekker knuffelen met Sammy.


Weer een prachtige ochtend.


Het regent buiten, maar ik wil hardlopen. Even moed verzamelen.
Wat een regenbogen de laatste tijd. Zo mooi!Zaterdag, met Joost lekker wandelen, in Meijendel bij Wassenaar en bij Clingendael om ook nog wat 'echte' herfstkleursfeer mee te pakken.
De natuur is overal goed voor!


Comments

Tineke said…
Echt weer deze laatste dagen om te lezen. Ik lees heel veel buitenlandse thrillers. Mocht je behoefte hebben aan titels laat het me weten en ik maak een lijstje voor je.

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more