Leef je droom. How she made a new house a home.


Dit gaat over mijn vriendin Petra. Zij deed het: verliet huis en haard en vrienden en vertrok.
Naar Spanje.

Er zijn mensen die er van dromen, hun spullen te pakken en hun leven elders op te bouwen. Er zijn mensen die zoiets 'ook altijd al eens willen doen' maar de stap nooit zetten. Zelf emigreerden wij (want zo voelde het toen wel een beetje) naar het platteland en het rustiger leven hier aan het IJsselmeer en ik heb er nooit spijt van gehad. 

Petra, met Yuri en hun twee dochters stapten deze zomer het avontuur in. De gedachte borrelde al een tijdje, maar de beslissing was uiteindelijk snel genomen. Vorig jaar op Ibiza huilden we nog dikke tranen om het mogelijke plan en een paar maanden later was het huis verkocht. Afgelopen zomer vertrokken ze, het avontuur tegemoet: leven in Spanje.

Petra is journalist en schrijft een geweldig blog over hoe het leven daar is. Met vallen en opstaan, want alleen maar rozengeur en maneschijn is zo'n emigratie niet. Over de mooie plekjes, het Spaanse leven, de uitbundige feesten. Maar ook over hoe ze dat als gezin nou beleven, om op een nieuwe plek een nieuw bestaan op te bouwen.

www.bondiatarragona.nl heet het, gaat dat lezen!
 (en like meteen haar Facebookpagina, dat vindt ze leuk!)


Een nieuwe plek. Een nieuw huis. In de heuvels tussen de sinaasappelgaarden. Ik ging er een paar dagen heen, om werk en plezier te combineren en voelde me er meteen thuis. Ondanks de twee dagen dikke regen (terwijl het uitgerekend toen in Nederland stralend was), ondanks koude avonden en een donkere werkplek in huis (huizen zijn er op de zomer ingesteld en daardoor in de winter tamelijk donker). Ik draaide mee met het gezin en op zijn Jolanda's sneakte ik er regelmatig even uit om fotootjes te maken. 

Zo'n prachtige plek, maar het belangrijkste: aan alle details zie je dat het huis een echt thuis is.
Bedankt dat ik er even mocht zijn!

(some things never change ;))2 comments:

Petra Schouten said...

Bon Dia lieve Jootje, Wat schiet je toch mooie plaatjes. Wil ik er wel een paar van gebruiken, voor in mijn foto-album, als ik daar ooit weer aan toekom :)Wij vonden het ook heerlijk dat je er was. Voelde heel vertrouwd, dus hopelijk snel weer. Maar eerst zie ik je nog in Nederland. Kus Peet & C0

Anonymous said...

Prachtig. Vind de foto van de hond zo mooi!

ga de blog lezen, lijkt me erg leuk.

groet

Roelien

Dit vinden anderen leuk nu