Skip to main content

Leef je droom. How she made a new house a home.


Dit gaat over mijn vriendin Petra. Zij deed het: verliet huis en haard en vrienden en vertrok.
Naar Spanje.

Er zijn mensen die er van dromen, hun spullen te pakken en hun leven elders op te bouwen. Er zijn mensen die zoiets 'ook altijd al eens willen doen' maar de stap nooit zetten. Zelf emigreerden wij (want zo voelde het toen wel een beetje) naar het platteland en het rustiger leven hier aan het IJsselmeer en ik heb er nooit spijt van gehad. 

Petra, met Yuri en hun twee dochters stapten deze zomer het avontuur in. De gedachte borrelde al een tijdje, maar de beslissing was uiteindelijk snel genomen. Vorig jaar op Ibiza huilden we nog dikke tranen om het mogelijke plan en een paar maanden later was het huis verkocht. Afgelopen zomer vertrokken ze, het avontuur tegemoet: leven in Spanje.

Petra is journalist en schrijft een geweldig blog over hoe het leven daar is. Met vallen en opstaan, want alleen maar rozengeur en maneschijn is zo'n emigratie niet. Over de mooie plekjes, het Spaanse leven, de uitbundige feesten. Maar ook over hoe ze dat als gezin nou beleven, om op een nieuwe plek een nieuw bestaan op te bouwen.

www.bondiatarragona.nl heet het, gaat dat lezen!
 (en like meteen haar Facebookpagina, dat vindt ze leuk!)


Een nieuwe plek. Een nieuw huis. In de heuvels tussen de sinaasappelgaarden. Ik ging er een paar dagen heen, om werk en plezier te combineren en voelde me er meteen thuis. Ondanks de twee dagen dikke regen (terwijl het uitgerekend toen in Nederland stralend was), ondanks koude avonden en een donkere werkplek in huis (huizen zijn er op de zomer ingesteld en daardoor in de winter tamelijk donker). Ik draaide mee met het gezin en op zijn Jolanda's sneakte ik er regelmatig even uit om fotootjes te maken. 

Zo'n prachtige plek, maar het belangrijkste: aan alle details zie je dat het huis een echt thuis is.
Bedankt dat ik er even mocht zijn!

(some things never change ;))Comments

Petra Schouten said…
Bon Dia lieve Jootje, Wat schiet je toch mooie plaatjes. Wil ik er wel een paar van gebruiken, voor in mijn foto-album, als ik daar ooit weer aan toekom :)Wij vonden het ook heerlijk dat je er was. Voelde heel vertrouwd, dus hopelijk snel weer. Maar eerst zie ik je nog in Nederland. Kus Peet & C0
Anonymous said…
Prachtig. Vind de foto van de hond zo mooi!

ga de blog lezen, lijkt me erg leuk.

groet

Roelien

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more